Nota de premsa

imagin creix un 20% en nous usuaris i consolida el seu lideratge entre els neobancs

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
imagin compleix el seu primer aniversari des de el seu llançament com a comunitat digital d´estil de vida

• En el seu primer any després de convertir-se en una comunitat digital “lifestyle”, imagin ha aconseguit més de 500.000 noves altes.

• Segons dades de Smartme Analytics, imagin és l’“app” líder en serveis financers digitals dels principals neobancs i “fintechs”.

• A través d’imaginPlanet, la comunitat ha reforçat el seu compromís amb la sostenibilitat: els “imaginers” han aconseguit compensar 50 tones de CO2, recollir 200 quilograms de plàstics i sumar a 40.000 persones a la causa de salvar menjar.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ha complert el seu primer aniversari des del seu llançament com a nou concepte de comunitat digital amb més de 500.000 nous usuaris i un balanç total de 3,1 milions d’imaginers, cosa que significa un ritme de creixement en noves altes del 20% en un sol any. En el rang d'usuaris més grans de 18 anys, concretament, el creixement durant aquest primer any ha estat superior al 30%.

Aquestes dades reforcen el lideratge d’imagin com player digital de serveis financers. En el seu primer any després de la presentació de la nova app al mercat, la plataforma es situa com a líder entre els principals neobancs i fintechs, amb una quota d'usuaris actius del 15,2% i una puntuació de 83 sobre 100 de rendiment mobile en el sector neobanca, tal com desprèn l'últim estudi d’Smartme Analytics. El Mobile Performance Index d’Smartme Analytics monitora l'ús de les aplicacions financeres i valora el seu rendiment sobre la base de variables com el nombre d'usuaris actius, el temps d'ús diari, la interacció i la freqüència d'ús exclusiu.

A més de créixer en nous usuaris, imagin ha aconseguit també augmentar la fidelització dels qui ja eren imaginers. En l'últim any, més del 60% dels usuaris d’imagin accedeixen a l'app més de 3 vegades per setmana. Com a dada significativa del volum d'activitat, al juliol del 2021 es van arribar a registrar 23 milions d'accessos a l'aplicació només en un mes, la qual cosa suposa un rècord històric d'ús de l'app. A nivell operatiu, l'ús de Bizum a través d’imagin s'ha multiplicat per dos en l'últim any, amb una mitjana de 4,2 milions d'operacions mensuals, i el pagament mòbil s'ha disparat un 400% per sobre del 2020.

D'acord amb les dades d’imagin, el perfil de client més habitual és el d'un jove amb una edat mitjana de 26 anys, resident a una gran ciutat i que es mou en un entorn digital. A nivell autonòmic, el 32% de les connexions a l'app d’imagin es realitzen des de la Comunitat de Madrid i el 29% des de Catalunya.

El creixement d’imagin respon a l'estratègia d'impulsar la fidelització dels seus usuaris a través de la creació de serveis digitals, financers i no financers, que, a diferència de la banca tradicional, no necessàriament impliquen l'alta com a client bancari. En l'últim any, la plataforma ha posat en marxa multitud de serveis i continguts digitals que han despertat un gran interès en la comunitat d’imaginers, entorn de les seves cinc grans àrees temàtiques: sostenibilitat (imaginPlanet), música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé) i tecnologia (imaginShop).

Sòlida aposta per la sostenibilitat

Entre la comunitat d’imaginers, la sostenibilitat és un dels àmbits que desperta més interès, interacció i implicació dels usuaris. A través d’imaginPlanet, imagin ha desenvolupat durant aquest any tota una línia de productes, serveis, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que generen un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. Gràcies a aquestes accions, imaginPlanet ha aconseguit impulsar plantacions d'arbres per compensar més de 60 tones de CO2, recollir 200 quilograms de plàstics i més de 40.000 imaginers s'han sumat a salvar menjar amb la col·laboració amb “Too Good To Go”.

Entre les iniciatives d'enguany en aquest àmbit, destaca especialment l'èxit de l’imaginPlanet Challenge, el programa d'emprenedoria per a idees contra el canvi climàtic en el qual es van implicar més de 700 participants i del qual han sorgit dos projectes, eCoDeliver i Kidalos, que tenen l'objectiu de fer més sostenible el sector del transport de paqueteria i el consum de joguines, respectivament.

Aquesta aposta per la sostenibilitat, que forma part de l'estratègia d’imagin i es trasllada a tot el seu model de negoci, ha fet que la plataforma obtingués al novembre de l'any passat la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social.

Un any d'iniciatives d'èxit

A més del suport a causes mediambientals, entre els projectes més rellevants d'enguany i amb més impacte a la comunitat d’imagin, destaca el recent llançament d’imaginChangers, el programa que permet als usuaris d’imagin participar en accions de voluntariat digital a través dels seus dispositius mòbils i fer costat a projectes solidaris amb donacions econòmiques.

A través d’imaginGames i de la mà de LVP (Grup Mediapro), el juny passat es va llançar el circuit amateur d’eSports “imagin Arena Masters”, mentre que sota l'àrea de continguts imaginMusic, enguany s'han celebrat diversos concerts en streaming que han seguit milers d’imaginers a través dels canals digitals.

A més de la pròpia oferta de continguts, gràcies al seu model de negoci d'innovació oberta (open platform), imagin continua apostant per incorporar productes i tecnologies de tercers a través de col·laboracions i partnerships amb altres fintech o start-ups. En l'últim any imagin ha tancat acords per oferir a les seves usuaris experiències i avantatges especials integrades a la pròpia app amb partners com Booking, Nike, Airbnb, Hoteles.com, TUI i Zalando, entre altres. A més, imagin ha integrat a la seva plataforma les tecnologies d’start-ups com Earthly, per ajudar els usuaris a compensar les seves emissions de CO2; Aplanet, com a plataforma gamificadora de les accions de voluntariat digital i donacions econòmiques; i Bankify, el component social “Like&Share” que fomenta la interacció dels imaginers amb els continguts disponibles a l'app així com la interacció entre els diferents usuaris de la comunitat.

Serveis financers digitals

A nivell financer, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes digitals per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels usuaris. En tots els casos, imagin té les característiques clau per al públic natiu digital: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb un públic jove.

L'oferta d’imagin inclou dues aplicacions més segons l'edat dels usuaris: imaginKids (dirigida a nens de 0 a 11 anys i molt enfocada cap a l'educació financera a través de jocs) i imaginTeens (dissenyada per a adolescents de 12 a 17 anys, amb continguts i serveis pensats per a joves que comencen a necessitar solucions per a les seves primeres compres i per iniciar-se en la gestió de les seves finances personals).

 

NOTÍCIES RELACIONADES