Nota de premsa

Idoven guanya els Premis EmprenedorXXI a Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Idoven és una start-up que mitjançant l'ús de la intel·ligència artificial i la tecnologia wearable és capaç de detectar a temps malalties cardíaques i prevenir infarts.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món.

• Per continuar impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora en aquesta situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, l'acte d'entrega s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat Rafael Herrador, director territorial centre de CaixaBank, Raül Blanco, secretari general d’Indústria i Pime, i Javier Torremocha, cofundador de Kibo Ventures, entre altres ponents.

L'empresa Idoven ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Madrid, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Madrid, també hi participen com a entitats organitzadores Cambra de Madrid i Fundació per al Coneixement madri+d.

Idoven és una start-up pionera en i-Health que ha desenvolupat un assistent per al diagnòstic de les arrítmies cardíaques a nivell mundial per prevenir greus problemes entre els quals es troben els infarts i la mort sobtada. Per fer-ho, combina l'anàlisi de dades en el núvol basat en algoritmes d'intel·ligència artificial amb l'ús de tecnologia mèdica wearable

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món.

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, CaixaBank i Enisa segueixen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que desenvolupen. En aquesta ocasió, l'acte d'entrega s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat per part d'Enisa Raül Blanco, secretari general d'Indústria i Pime, i el seu conseller delegat, José Bayón; Rafael Herrador, director territorial Centre de CaixaBank, i Javier Torremocha, cofundador de Kibo Ventures. A més, tant el guanyador com els finalistes també han estat presents i han presentat els seus projectes.

En aquesta edició, Madrid ha registrat un nou rècord de candidatures ja que han participat 194 empreses. Les finalistes han estat:

  • Homyhub ha desenvolupat una solució que converteix el mòbil en un comandament de garatge intel·ligent que permet obrir, saber qui entra i gestionar l'accés personalitzat i immediat a través de comandaments virtuals.
  • Narrativa AI és propietària d'una tecnologia que integra fonts de dades, genera automàticament notícies en temps real i les distribueix als mitjans per a la seva autopublicació. Actualment genera gairebé 1.000.000 de continguts al mes per a multitud d'agències de notícies, mitjans nacionals i internacionals.
  • Sepiia 2080 desenvolupa i dissenya peces de vestir amb materials tecnològics que aporten confort a l'usuari, requereixen les mínimes atencions i redueixen de manera dràstica la petjada de carboni. La indústria tèxtil, actualment és la segona més contaminant del món ja que genera a l'any 60.000 tones de carboni, més que tots els cotxes junts.
  • RatedPower ha creat un programa d'accés web per a l'estudio, dimensionament i optimització de plantes solars fotovoltaiques a gran escala i que ha millorat notablement la rendibilitat de les mateixes.
  • Star Robotics dissenya, desenvolupa i comercialitza robots mòbils terrestres especialment dissenyats per al sector de la seguretat. Els seus robots lleugers poden fer tasques potencialment arriscades per als operadors pel caràcter de les mateixes o les condicions en què es duen a terme. A més de suposar una millora en les condicions laborals també aconsegueix que les empreses millorin la productivitat dels seus processos.

Per escollir al guanyador Madrid, el jurat, integrat per representants de CaixaBank, Enisa, Cambra de Madrid i Fundació per al Coneixement madri+d, entre altres agents de l'ecosistema emprenedor madrileny, s'ha reunit virtualment per prendre aquesta decisió. A més de decidir l'empresa guardonada en aquesta comunitat, el jurat també ha hagut d'utilitzar els recursos tecnològics per deliberar les millors empreses de la Comunitat Valenciana, Extremadura, Castella i Lleó i Portugal.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món, com Silicon Valley o Cambridge.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,5 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb més de 4.500 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,5 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.

Sobre la Cambra de Madrid

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Madrid és una Corporació de Dret Públic que representa, promou i defensa els interessos generals de totes les empreses de Madrid i col·labora amb les Administracions Públiques en l'impuls del comerç, la indústria i els serveis a la Comunitat de Madrid.

Sobre la Fundació per al Coneixement madri+d

La Fundació per al Coneixement madri+d és una iniciativa de la Conselleria d'Educació, Joventut i Esport de la Comunitat de Madrid creada el 2002 dels quals objectius fonamentals són contribuir a fer de la qualitat de l'educació superior, la ciència, la tecnologia i la innovació un element clau de la competitivitat i el benestar dels ciutadans. Una part essencial del seu treball consisteix en donar suport a la creació, consolidació i finançament de les noves empreses de base tecnològica de la Comunitat de Madrid, així com afavorir una cultura més propensa a l'emprenedoria basada en la tecnologia. A més, desenvolupa programes i presta serveis en acreditació i qualitat de l'educació superior, transferència de tecnologia, participació en programes europeus d'investigació i comunicació i cultura científica.

 

NOTÍCIES RELACIONADES