Nota de premsa

Gonzalo Gortázar rep a les finalistes de la primera edició del "Premi Dona Empresària" de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Górtazar amb les finalistes de la primera edició del Premi Dona Empresària de CaixaBank

• L'acte commemora també el desè aniversari dels IWEC Awards, impulsats per la Cambra de Comerç de Barcelona, presidida per Miquel Valls,juntament amb altres institucions, per reconèixer a les dones empresàries més destacades a tot el món. Des de 2007 un total de 277 dones han estat premiades internacionalment amb el suport de CaixaBank i IESE

• Els guardons “Premi Dona Empresària” de CaixaBank són una mostra del suport de l’entitat financer a les empreses, així com a aquelles iniciatives que contribueixen a avançar en la igualtat de gènere.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha rebut a la guanyadora de la primera edició del "Premi Dona Empresària" de CaixaBank, Inés Juste, així com a la resta de finalistes de la fase territorial.

Inés Juste i Anna Vallès, presidenta de Sorigué i de Construmat, candidata seleccionada per la Cambra de Comerç de Barcelona, presidida per Miquel Valls, han estat les dues representants espanyoles a la conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), que es va celebrar el 14 de novembre a Seattle (Estats Units) i a la qual van assistir juntament amb 40 empresàries més procedents de 20 països.

El "Premi Dona Empresària", iniciativa de CaixaBank, neix amb l'objectiu d'identificar, reconèixer i premiar a les dones empresàries líders amb una reconeguda trajectòria professional a Espanya. Aquests guardons han estat creats en el marc del desè aniversari de la conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries, propietàries de les seves companyies, i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Després d'analitzar les candidatures presentades per les catorze Direccions Territorials de CaixaBank, el Jurat va decidir premiar Inés Juste, presidenta del Grup Juste, per la seva dedicació i constància en convertir la seva empresa en un referent del sector químic i farmacèutic espanyol que, actualment, exporta el 98% de la seva producció.

Compromís amb el desenvolupament del talent

Durant la trobada amb les guardonades de la primera edició del "Premi Dona Empresària" de CaixaBank, així com les representants d’aquest any als IWEC Awards d’Espanya, Inés Juste i Anna Vallès i algunes de les guanyadores d’altres edicions, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha afirmat que "la nostra entitat és pionera en la implantació de polítiques que impulsen la igualtat i la representativitat de la dona i, des de 2007, inclou aquests objectius en els seus Plans Estratègics ".

Per Gortázar, "amb aquesta iniciativa esperem contribuir a la igualtat d'oportunitats entre professionals i mostrar, un cop més, el nostre compromís en donar suport al desenvolupament del talent, sense discriminació ni barreres que puguin impedir la igualtat efectiva entre homes i dones".

Gortázar també va recordar el compromís de CaixaBank amb les empreses, ja que l'entitat posa a la seva disposició un total de 116 centres d'empreses, amb un equip de més de 1.375 professionals altament especialitzats i en constant formació. "Aquesta atenció personalitzada ha fet que el 48% de les empreses espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros siguin clients de CaixaBank i siguem líders en el rànquing de crèdits a empreses", va destacar Gortázar, i ha afegit que CaixaBank és l'única entitat financera d'Europa que compta amb la certificació AENOR per al seu servei i atenció financera en banca d'empreses.

IWEC Awards

En aquesta reunió amb el conseller delegat de CaixaBank, Inés Juste ha compartit amb la resta d'assistents la seva experiència en la conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), que va tenir lloc el 14 de novembre a Seattle (Estats Units) i a la qual va assistir com a una de les dues representants espanyoles al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països, i Anna Vallès, presidenta de Sorigué i de Construmat, seleccionada per la Cambra de Comerç de Barcelona, presidida per Miquel Valls.

Durant la seva intervenció, Inés Juste ha volgut expressar el seu agraïment a CaixaBank "per valorar i premiar les dones empresàries que, dia a dia, treballen per a ser reconegudes en l'entorn empresarial i contribuir així a avançar en la igualtat de gènere. Per a mi ha estat un honor poder ser una de les representants espanyoles en uns premis tan il·lustres com els IWEC Awards 2017, en el marc del desè aniversari d'aquests guardons internacionals".

Els IWEC Awards pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària perquè puguin formar part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI. Els premis són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, presidida per Miquel Valls, que va posar en marxa el 2007, amb el suport de CaixaBank i IESE, i en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i indústria de la Índia) i que, a més, compten amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica. Des de 2007 un total de 277 dones han estat premiades internacionalment en els IWEC Awards. La xarxa de IWEC és present a 34 països i dóna feina a més de 125.000 persones, la facturació global de la qual supera els 26 mil milions de dòlars.

Finalistes en la fase territorial

Al llarg de la trobada, també ha tingut lloc l'acte de lliurament del "Premi Dona Empresària" de CaixaBank, tant a les finalistes de la fase territorial com a la guanyadora, totes elles dones empresàries que destaquen per una trajectòria d'èxit:

  • Rocío Medina Muñoz, presidenta executiva de Grup Medina (Direcció Tertorial d'Andalusia Occidental).
  • Esther Gómez, directiva de Fruites Esther (Direcció Territorial d'Anlusia Oriental-Múrcia).
  • Alícia Asín, cofundadora i directiva de Libelium Comunicacions Distribu&iumles S.L. (Direcció Territorial d'Aragó-La Rioja).
  • Corinna Graf, consellera delegada de Port Portals (Direcció Territorial de Bales).
  • Carmen García, consellera delegada de Montesano Canàries (Direcció Teitorial de Canàries).
  • María del Mar García Baquero, presidenta de Làctics García Baero (Direcció Territorial de Castella-La Manxa i Extremadura).
  • María Helena Antolin, vicepresidenta del Grup Antolin (Direcció Terrorial de Castella i Lleó-Astúries).
  • Anna Bosch, directora general de Noel Alimentària (Direcció Territorial de Calunya).
  • Rosa Ana Perán, vicepresidenta del Grup Pikolinos (Direcció Territorial de lComunitat Valenciana).
  • Silvia Ezquerra, presidenta de Tallers Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL. (Direcci&oacu; Territorial de Navarra).
  • Isabel Vega, directora del Club Esportiu Marisma Wellness Center de Santander (Direcció Territorial del País Basc-Cantàbria).

I la guanyadora:

  • Inés Juste (Madrid, 1974) va assumir la presidència del grup químic en 2011 i va dur a terme amb èxit un profund procés de reorganització corporativa i de negoci, així com de la seva estructura financera. Actualment, aquest grup químic de capital familiar, fundat el 1922, s'ha convertit en referent mundial en la fabricació de contrastos per a proves radiològiques i està present a la Unió Europea, Estats Units, Canadà, Centre i Sud-Amèrica, Índia i Orient Mitjà.

CaixaBank, amb la igualtat de gènere i la diversitat

El "Premi Dona Empresària" és una de les múltiples iniciatives a les que CaixaBank s'ha sumat per avançar en la lluita per la paritat. Un altre exemple és l'adhesió de l'entitat a la Women's Empowerment Principles, de l'ONU Dones i del Pacte Mundial de les Nacions Unides, amb la qual assumeix el compromís públic d'alinear les seves polítiques per contribuir a la igualtat de gènere. En la mateixa línia, CaixaBank subscriu l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per treballar en incrementar la representativitat de la dona en posicions directives. Així mateix, l'entitat financera forma part del Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i de l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Seguint amb aquest compromís, CaixaBank impulsa activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats entre els seus professionals i, al seu torn, dóna suport diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere. El 38,4% de posicions directives de CaixaBank està ocupat per dones, així com el 53,2% de la plantilla. A més, l'entitat compta amb un Programa d'Igualtat i Conciliació per fomentar la conciliació de la vida personal, familiar i professional, i té un Pla d'Igualtat per fomentar i contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES