Nota de premsa

Gonzalo Gortázar lliura els guardons territorials del Premi Dona Empresària CaixaBank 2019

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar amb les guanyadores territorials del Premi Dona Empresària CaixaBank 2019

• El conseller delegat de CaixaBank ha reunit les guanyadores territorials del Premi, que celebra la seva tercera edició.

• La guanyadora en la fase nacional serà una de les representants espanyoles en els premis IWEC 2019, que es lliuraran a Nova Delhi (l'Índia) el pròxim 12 de novembre.

• El Premi Dona Empresària CaixaBank s'inscriu en el programa Wengage de l'entitat, que desenvolupa i promou el valor de la diversitat i la igualtat d'oportunitats.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha fet el lliurament dels guardons territorials del Premi Dona Empresària CaixaBank 2019, que reconeix la trajectòria professional i el talent de les directives líders a Espanya. El guardó, que celebra la seva tercera edició, s'ha consolidat a nivell nacional pel seu suport a la dona empresària i emprenedora.

En una trobada celebrada amb les guanyadores territorials, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat l'alta qualitat de les candidatures presentades, ha felicitat les 14 dones guardonades i ha compartit amb elles “la necessitat d'impulsar aquest tipus d'iniciatives per augmentar la visibilitat i el reconeixement de la dona empresària i del seu important paper en el món econòmic i social”.

Durant la seva intervenció, Gonzalo Gortázar ha explicat que “El nostre compromís amb l'impuls de la igualtat i la diversitat està en el centre del model de banca socialment responsable de CaixaBank. Amb el programa Wengage, en el qual s'inscriu el Premi Dona Empresària, CaixaBank vol contribuir al desenvolupament del talent i a la igualtat d'oportunitats. Avui, l'entitat compta amb el 40,1% de dones en posicions directives”.

Les 14 guanyadores territorials del Premi Dona Empresària 2019

Les 14 finalistes de les Direccions Territorials de CaixaBank que opten a ser la representant espanyola en els IWEC Awards 2019 són:

  • Per Andalusia Occidental: Arancha Manzanares Abásolo, vicepresidenta executiva de Ayesa Advance Technologies. És una empresa que lidera projectes d'enginyeria, tecnologia i consultoria en els sectors d'enginyeria industrial, aeronàutica i els sistemes d'informació.
  • Per Andalusia Oriental i Murcia: María Dolores Ciurana Boadas, directora gerent de Faccsa. La companyia, fundada el 1941, es dedica a l'activitat de fabricació de productes carnis. Actualment és una de les 10 principals empreses espanyoles del seu sector.
  • Per Aragó i La Rioja: Cristina Forner González, presidenta del Consell d'Administració d'Unión Vitivinícola, empresa fundada el 1972, amb una llarga experiència en la viticultura de La Rioja. Avui dia exporta a més de 120 països.
  • Per Balears: María Antonia Llull Sánchez, vicepresidenta d’Hipotels Hotels & Resorts, grup del sector hoteler i turístic, que compta amb 30 establiments repartits a Mallorca, Lanzarote, Cadis i Mèxic.
  • Per Barcelona: Vanesa Martínez, CEO de Carinsa (Creaciones Aromáticas Industriales), grup industrial multinacional dedicat a la fabricació i la comercialització d'aromes, ingredients funcionals i additius per a l'alimentació, la perfumeria i la cosmètica.
  • Per Canàries: María del Carmen Pérez de Lara, vicepresidenta i consellera delegada de Grupo Pérez Moreno, un grup de societats dels sectors de la construcció, immobiliari, el turisme i els serveis.
  • Per Castella-la Manxa i Extremadura: Isabel Sánchez Serrano, consellera delegada de Disfrimur, empresa espanyola fundada el 1997, dedicada al transport de mercaderies per carretera.
  • Per Castella León i Astúries: Verónica Pascual, CEO d'ASTI Tech Group, empresa dedicada al sector de l'enginyeria robòtica.
  • Per Catalunya: Anna Alzamora Planaguma, gerent de Alzamora Carton Packaging, societat especialitzada en la fabricació d'envasos de cartó per a packaging dels seus clients, repartits entre diversos sectors.
  • Per la Comunitat Valenciana: Ángela Pérez Pérez, CEO i presidenta del Consell d'Administració d’Imegen, una de les empreses líders a Europa com a laboratori especialitzat en oncogenètica, dedicada a la recerca i desenvolupament en el diagnòstic genètic humà, que treballa en l'àmbit de la medicina personalitzada de precisió oferint anàlisi d'ADN orientats a caracteritzar tumors i assignar el millor tractament a cada pacient oncològic.
  • Per Galícia: Emma Lustres Gómez, administradora i productora executiva de Vaca Films, empresa de producció audiovisual i cinematogràfica de pel·lícules destinades tant al mercat nacional com internacional.
  • Per la Comunitat Autònoma de Madrid: Ana Victoria Ugidos Álvarez, directora general de Btsa Biotecnologías Aplicadas, companyia especialitzada en la fabricació i elaboració d'antioxidants. És la primera empresa europea en la fabricació de vitamina E natural i en l'elaboració d'antioxidants naturals per a la indústria de l'alimentació.
  • Per Navarra: Laura Sandúa Escribano, gerent de Aceites Sandúa, empresa dedicada a l'envasament i la comercialització d'olis comestibles, pionera a Espanya en el desenvolupament d'un tipus d'oli especial per a fregits sense oli de palma.
  • Pel País Basc i Cantàbria: María Luisa Galardi Aduriz, directora d’Ondarreta Mesas y Sillas, empresa nascuda fa més de 40 anys i dedicada a la fabricació de mobles de disseny. Avui dia exporta més del 40% de la seva producció.

Els IWEC Awards 2019

La guanyadora nacional del Premi Dona Empresària de CaixaBank serà una de les representants espanyoles en els IWEC Awards 2019, que es lliuraran el pròxim 12 de novembre a Nova Delhi, en el marc de la 12a Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries líders a tot el món, que sustenten la propietat de les seves empreses, i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona el febrer de 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Xangai (2018).

El 2018, aquests premis internacionals van reconèixer la trajectòria de 48 empresàries procedents de 20 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1.700 milions de dòlars i ocupen a més de 48.000 persones.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat

El Premi Dona Empresària CaixaBank s'ha consolidat a nivell nacional pel seu suport a la dona empresària i emprenedora. S'inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, que promou el valor de la diversitat i la igualtat d'oportunitats desenvolupant una sèrie d'accions a l'àmbit intern dirigides a impulsar el talent i el desenvolupament professional de les dones de l'entitat. A tancament de maig 2019, l'entitat compta amb un 40,1% de dones en posicions directives.

En l'àmbit extern, CaixaBank promou premis i conferències per incrementar la visibilitat de les dones en múltiples àrees de responsabilitat. És el cas del Premi Dona Empresària CaixaBank, que reconeix la trajectòria de dones del món empresarial; o els premis WONNOW que, en col·laboració amb Microsoft, premien a les millors estudiants en matèries STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en les seves sigles en anglès). A més, en 2018, CaixaBank va impulsar 70 trobades a Espanya per conscienciar sobre el valor de la diversitat; i 11 jornades Diversity Talks a la xarxa internacional del banc.

Wengage pertany al Pla de Diversitat de CaixaBank, que fomenta la diversitat en totes les seves dimensions i reflecteix el model de l'entitat de banca socialment responsable, compromesa amb l'entorn, amb vocació social i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES