Nota de premsa

Gonzalo Gortázar es reuneix amb les guanyadores dels premis "Dona Empresària CaixaBank 2020”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar amb les guanyadores del “Premi Dona Empresària CaixaBank 2020”

• En la trobada, celebrada en format virtual, el conseller delegat de CaixaBank ha compartit amb les guanyadores experiències i reflexions sobre la necessitat d'avançar cap a la diversitat i la igualtat d'oportunitats a les empreses, i les ha convidat a formar part de la nova "Comunitat Dona Empresària CaixaBank".

• El “Premi Dona Empresària CaixaBank” s'inscriu en el programa Wengage de l'entitat, que desenvolupa i promou el valor de la diversitat. Aquest any, el programa ha rebut el reconeixement com a "Millor pràctica de gestió de diversitat" en la categoria Gran Empresa per la Fundació Diversitat.


Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, s'ha reunit amb la guanyadora nacional i les guanyadores territorials de l'última edició del “Premi Dona Empresària CaixaBank”, que reconeix la trajectòria professional i el talent de les directives líders a Espanya.

En la trobada, que enguany s'ha celebrat en format virtual a causa de la pandèmia de la COVID-19, el conseller delegat de CaixaBank ha felicitat les premiades i ha mostrat la seva satisfacció per l'alta qualitat de les candidatures rebudes, demostrant la consolidació d'uns premis que, des de fa ja quatre anys, busquen unir i donar visibilitat al talent i el lideratge femení a Espanya. 

El conseller delegat de l'entitat ha aprofitat la reunió per compartir amb elles experiències i reflexions sobre la necessitat d'avançar en la diversitat a les empreses; i les ha convidat a seguir fent-ho en la nova xarxa virtual "Comunitat Dona Empresària CaixaBank".

"En moments com els actuals -ha assenyalat Gonzalo Gortázar- des de CaixaBank volem anar encara més enllà del reconeixement públic del talent femení en l'empresa. A través d'aquesta nova Comunitat virtual, habilitem una plataforma única per facilitar les relacions professionals entre dones empresàries líders en el món, fomentem el coneixement sobre la igualtat d'oportunitats en les empreses i impulsem les millors pràctiques en aquest àmbit".

A més, Gonzalo Gortázar ha pogut conèixer també l'experiència de la guanyadora nacional d'aquest any, l'empresària menorquina Lina Mascaró, presidenta del Grup Mascaró, que inclou les marques Mascaró i Pretty Ballerinas, com una de les representants espanyoles dels premis internacionals IWEC Awards, que aquest any es van lliurar en format virtual el passat mes de novembre.

Com a novetat, en la reunió també ha participat la guanyadora del “Prémio Mulher empresària BPI”, que enguany va reconèixer la trajectòria d'Isabel Furtado, CEO del Grup Tèxtil Manuel Gonçalves (TMG), i que va ser una de les representants de Portugal en els IWEC Awards.

En aquesta edició, la Conferència Internacional Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC) va premiar la trajectòria de 41 empresàries procedents de 16 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 2.000 milions de dòlars i donen feina a més de 10.000 persones. 

La “Comunitat Dona Empresària CaixaBank”

La "Comunitat Dona Empresària CaixaBank" és una xarxa en línia que reuneix les guanyadores nacionals i territorials de les quatre edicions dels "Premis Dona Empresària". La comunitat virtual, operativa a través d'un espai privat a LinkedIn, es configura com una plataforma per compartir coneixement, idees i experiències, i un punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives, referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador.

La plataforma ofereix un ampli repositori d'informació sobre empresa i lideratge femení, adaptada als interessos de les participants, i habilita un fòrum participatiu en què les empresàries guardonades poden intercanviar coneixements, aprenent de les millors pràctiques que s'hagin adoptat en cadascuna de les empreses representades.

La Comunitat ofereix també accés a experiències exclusives, com fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

Amb l'objectiu de crear un vincle personal i professional entre les dones empresàries al món, la "Comunitat Dona Empresària" facilita la participació en diverses iniciatives d'altres xarxes de dones líders en l'àmbit nacional i internacional com IWEC, International Women's Forum, Vital Voices o EIX & AMB, entre d'altres. 

El programa Wengage de CaixaBank, compromís de l'entitat amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,7% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d'assolir el 43% el 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el paper de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional. 

Wengage també desenvolupa iniciatives a escala externa per als clients i la societat, basant-se impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria; innovació i educació; i esport.

El programa ha rebut aquest any el reconeixement com a "Millor Pràctica en Gestió de la Diversitat 2020 en la categoria Gran Empresa" per la Fundació Diversitat, promotora a Espanya del Charter Europeu de la Diversitat.

A més, CaixaBank ha signat, el gener de 2020, un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb distincions com la inclusió en l'índex internacional d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, el Distintiu d'Igualtat a l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

A més, l'entitat col·labora amb EIX & AMB (Associació Espanyola d'Executius/ives i Consellers/eres), amb la qual aquest any ha impulsat l'estudi del "Codi de Bones pràctiques per a la gestió del talent i la millora de la competitivitat de l'Empresa" de l'IESE, seleccionat per l'ONU per a la seva presentació al Fòrum Anual dels Principis d'Empoderament de les Dones 2020 (WEP) celebrat a Nova York el passat mes de març.

CaixaBank es troba adherida al programa internacional Target Gender Equality i a l'Women's Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES