Nota de premsa

Goirigolzarri veu en els fons Next Generation de la UE una “oportunitat molt important” per fer front als canvis que necessita l’economia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri

• Va subratllar també la importància de desenvolupar un “extraordinari esforç” en termes d’educació i formació per incorporar habilitats de forma permanent

José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha assegurat que els fons Next Generation de la UE són una “oportunitat molt important” per fer front als canvis que necessita l'economia espanyola, a través d'una millora de la productivitat amb l'impuls de polítiques d'oferta “de forma qualitativa i constant”.

Durant la seva participació a la Reunió Anual del Cercle d’Economia, en una taula rodona titulada ‘Els reptes de l'economia espanyola’, el president de CaixaBank ha subratllat que en la productivitat d'un país és un factor fonamental la suma de capital humà.

En aquest sentit, Goirigolzarri ha subratllat la importància de desenvolupar un “extraordinari esforç” en termes d'educació en sentit tradicional, però també en l'àmbit de la formació per incorporar habilitats de manera permanent en tota la població.

“Crec que aquest és el gran repte de la societat espanyola per aconseguir la cohesió social”, ha assegurat el president de CaixaBank, qui ha afegit que es tracta d'una “gran responsabilitat” que recau a sobre les administracions públiques però crec també sobre les empreses, “que han d'involucrar-se de forma radical per assumir la responsabilitat i assumir aquesta transformació”.

Segons Goirigolzarri, hi ha diverses qüestions en què la intervenció de les empreses és “absolutament clau”. En primer lloc, en la formació professional dual, en la que l'entitat està profundament compromesa i que el president de CaixaBank defensa que ha d'“involucrar-se en tot l'itinerari educatiu”.

A més, ha exposat la necessitat que les empreses s'impliquin en el canvi d'habilitats dels seus equips, cosa que  “requereix un esforç extraordinari de formació” dins de les companyies.

D'altra banda, el president de CaixaBank ha recordat que mentre hi ha sectors que estan en un gran boom, n’hi ha d'altres que estan en un procés de reconstrucció i de reestructuració. “I aquí les empreses tenim l'obligació d'acompanyar a la gent que surt de l'organització a incorporar-la al mercat de treball, a incorporar noves habilitats”.

“Creo que des del punt de vista social, totes les empreses que estem en aquests processos, tenim l'obligació moral que la gent que hagi de sortir de l'empresa corresponent es vegi dotada de les possibilitats d'un canvi d'habilitats que li permeti incorporar-se a uns altres sectors”, ha afegit.

D'altra banda, ha abordat l'avenç en la digitalització i l'entrada de nous competidors. “La nova situació el que fa novament és baixar els nivells de barreres d'entrada. Poden entrar nous competidors, que legítimament volen trencar l’statu quo. I com a conseqüència d'això, els incumbents, els bancs, han de respondre, amb un seguit de punts forts molt rellevants, com la relació amb la clientela”, ha subratllat.

En qualsevol cas, sí ha volgut deixar clar que “em sembla important que tots tinguem el mateix nivell de regulació, perquè si no, no estarem en les mateixes condicions i es poden produir arbitratges regulatoris que en el passat han mostrat, a més, que són tremendament perillosos per a l'estabilitat del sistema”.

“En un món creixentment digitalitzat i tecnologizado, estic convençut que la relació amb el client, la relació personal, serà fonamental. I creo que en aquest món, la gran diferència entre les entitats excel·lents i les mediocres serà el compromís, la preparació, la il·lusió i la proximitat de les plantilles”, ha assegurat Goirigolzarri.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES