Nota de premsa

El CRAE Mare de Déu del Roser disposarà d’un vehicle per als seus projectes solidaris gràcies a la col·laboració de Fundació “la Caixa”

En el marc de “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer per canalitzar el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i d'empreses o particulars sensibles davant les dificultats dels més vulnerables

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Representants de CaixaBank i Fundació Pere Mata en l’entrega del vehicle.

L’acció correspon a la modalitat “Mobilitat Solidària”, dirigida a permetre la renovació de vehicles a les entitats socials.

Amb aquesta aportació, el CRAE, Centre Residencial d’Acció Educativa “Mare de Déu del Roser”, podrà portar als nens i joves del CRAE a l’escola, visites mèdiques, activitats extraescolars, entre d’altres.

La Fundació “la Caixa”, en col·laboració amb CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 20.000 euros perquè el Centre Residencial d’Acció Educativa “Mare de Déu del Roser” disposi d’una furgoneta per desenvolupar la seva labor en benefici dels infants i adolescents que tenen una situació familiar que passa per dificultats.

L'acció s'emmarca en el programa “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació “la Caixa” i els suma a les aportacions d'empreses i particulars amb l'objectiu d'ajudar al fet que les entitats socials disposin dels mitjans materials per continuar treballant en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

Aquest nou vehicle permetrà portar als 25 nens i joves del CRAE a l’escola, a visites mèdiques, activitats extraescolars, a l’estació de tren (ja que alguns d’ells marxen el cap de setmana amb una família que els acull). El vehicle és necessari, ja que el centre està ubicat a Sant Quirze de Safaja, al Moianès, a les afores del municipi, i per qualsevol gestió s’han de desplaçar.

La col·laboració realitzada a Sant Quirze de Safaja pertany a la modalitat “Mobilitat Solidària”, que pretén proporcionar vehicles sostenibles o adaptats a entitats socials que els precisen amb urgència. CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer han canalitzat una aportació de la Fundació “la Caixa” de 20.000 euros i la col·laboració d’Auser Comercial Martí per facilitar a l'entitat l'adquisició del vehicle.

A l'acte de lliurament, que ha tingut lloc a les instal·lacions del CRAE, hi ha assistit la responsable d’acció social a la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, Mireia Gorchs,la directora d’àrea de negoci de CaixaBank a Osona, Montse Benítez, i el director del centre, Ernest Viaplana.

Sobre CRAE, Centre Residencial d’Acció Educativa

Des de 1988, funcionen com a CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa), fent costat a infants i adolescents que tenen una situació familiar que passa per dificultats. Dificultats causades per diferents motius, que tant poden ser per raons estructurals més cronificades com per situacions puntuals que requereixen un acompanyament als adults per l’EAIA (Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència) i d’un ingrés en un centre residencial dels infants i/o joves.

En el CRAE es vetlla per les seves necessitats bàsiques (alimentació, higiene, roba, educació, etc) i emocionals acompanyant-los a superar la desigualtat, apoderant-se per ser protagonistes del seu procés i adquirir eines per al moment del desinternament, ja sigui en el nucli familiar o en altres recursos (pisos tutel·lars, famílies acollidores,...).

El centre és de titularitat de les Germanes Dominiques de l'Anunciata, que pertanyen a la província de Sant Ramon de Penyafort, Congregació Religiosa Catòlica fundada el 1856 per sant Francesc Coll.

Actualment, en el centre hi resideixen 25 infants i adolescents d'entre 0 i 16 anys. Tenen el projecte “Pla de treball amb adolescents de 16 a 18 anys” per a alguns adolescents que ja tenen 16 anys fins al seu desinternament, a on hi ha un enfocament cap a l’autonomia i responsabilitat que comporta la majoria d’edat i el canvi de recurs, ja que deixen de viure en un CRAE.  La Generalitat en té la tutel·la i la direcció del centre n'assumeix la guarda.  

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya.

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, la impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració són les seves empreses clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES