Nota de premsa

CaixaBank tria les “start-ups” GreeMko, Aplanet, Adopta un abuelo i Reby per desenvolupar projectes d'innovació conjunts

Primera edició del DayOne Open Innovation Program

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadors de la primera edició del DayOne Open Innovation Program

• Aquestes empreses treballaran durant els pròxims mesos amb diferents equips de negoci del banc: AgroBank, MicroBank, CaixaBank Payments & Consumer i CaixaBank Sènior.

• L'entitat ha realitzat la selecció entre els participants de l'última edició dels Premis EmprenedorXXI, on han presentat gairebé un miler de companyies d'Espanya i Portugal.

• Amb aquesta iniciativa, CaixaBank pretén acostar l'ecosistema emprenedor a les diferents àrees de negoci del grup.


Les start-ups GreeMko, Aplanet, Adopta un abuelo i Reby han estat les guanyadores de la primera edició del programa d'innovació oberta DayOne Open Innovation Program, impulsat per CaixaBank a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors.

Aquestes empreses, participants de l'última edició dels Premis EmprendorXXI, treballaran, al llarg d'un període d'entre tres i sis mesos, amb les diferents divisions de negoci de l'entitat financera per dissenyar projectes d'innovació conjunts. Concretament, els equips involucrats són AgroBank (línia de negoci pel sector agroalimentari), MicroBank (el banc social de CaixaBank), CaixaBank Payments & Consumer (entitat líder a Espanya en finançament al consum i solucions de pagament) i CaixaBank Sènior (serveis financers per a persones majors).

Les línies de col·laboració en les quals aquestes empreses treballaran amb CaixaBank per realitzar una prova de concepte estan relacionades amb el sector agroalimentari, l'impacte social, el col·lectiu sènior i la mobilitat sostenible:

  • GreeMko (Madrid) treballarà amb l'equip de AgroBank per desenvolupar solucions tecnològiques orientades a facilitar la transformació digital i implementar solucions innovadores en el sector agroalimentari. GreeMko calcula de manera automàtica l'impacte ambiental i la petjada de carboni. La visió que té GreeMko de fer fàcil i automàtic un procés que pot resultar summament complex ha estat un dels aspectes que s'ha tingut en compte per seleccionar a aquesta start-up. La seva aportació pot ser molt important per impulsar en el sector agroalimentari el compromís amb la cura del medi ambient, alguna cosa que AgroBank cerca contínuament potenciar a través de la seva activitat.
  • Aplanet (País Basc) ajudarà a gestionar i potenciar l'impacte social de MicroBank. Aquesta start-up ofereix solucions tecnològiques per gestionar i reportar tota l'activitat entorn a la RSC i sostenibilitat de manera àgil i precisa. La seva missió és facilitar la gestió de la responsabilitat social i sostenibilitat de les organitzacions.
  • Adopta un abuelo (Madrid) oferirà, a través de CaixaBank Sènior, un programa per connectar de manera online voluntaris amb clients de l'entitat majors de 75 anys. Adopta un abuelo és una empresa social que uneix tecnologia amb impacte social per connectar a voluntaris amb persones majors en situació de solitud.
  • Reby (Catalunya), que dissenya, fabrica i distribueix patinets elèctrics per afavorir la mobilitat compartida, comercialitza una solució innovadora per millorar la mobilitat sostenible a les ciutats, un dels propòsits que persegueix també CaixaBank Payments & Consumer.

 
Escenari de col·laboració en el desenvolupament d’innovació

La primera edició del projecte DayOne Open Innovation Program ha anat dirigida a les 993 empreses d’Espanya i Portugal que han participat a l'última edició dels Premis EmprenedorXXI. Un jurat, integrat per representants de diferents àrees del grup CaixaBank, i que ha comptat amb el suport de facilitadors externs experts en innovació, ha decidit les solucions que millor s'han adaptat als reptes plantejats.

Amb aquesta iniciativa, l'entitat pretén acostar l'ecosistema emprenedor a les diferents àrees de negoci de CaixaBank i desenvolupar conjuntament proves de concepte.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de CaixaBank per un escenari de col·laboració amb start-ups i fintech en el desenvolupament d'innovació. Aquesta col·laboració permet millorar agilitat i eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es comercialitza el nou producte o servei i permet identificar talent.

A la vegada, per a les start-ups, col·laborar amb empreses com CaixaBank els permet escalar ràpidament. Aquesta col·laboració els hi dóna l'oportunitat de disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat. CaixaBank impulsa iniciatives de co-creació amb start-ups i fintechs per afavorir la innovació compartida, exemples d'això són zone2boost i start4big. Aquestes iniciatives permeten el llançament de projectes innovadors que donin resposta a les noves necessitats de la societat. 

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne es recolza i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid i València i té gestors de negoci a Bilbao i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació en 2007 els Premis EmprenedorXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per  start-ups d'Espanya i Portugal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES