Nota de premsa

CaixaBank s'uneix al programa de Funcas per promoure l'educació financera

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jordi Gual i Carlos Ocaña signant l'acord per a promoure l'educació financera

• CaixaBank és la primera entitat adherida a la CECA que se suma al "Programa Funcas d'Estímul d'Educació Financera" de 2018 dotat amb tres milions d'euros.

• L'entitat financera promourà noves iniciatives i consolidarà accions formatives per fomentar la inclusió financera, com els tallers de finances bàsiques realitzats per l'Associació de Voluntaris "la Caixa", el Programa Aula per a accionistes minoristes o les xerrades sobre economia familiar, en el marc del programa DialogA.

La Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) i CaixaBank han signat un conveni, ratificat pel president de CaixaBank, Jordi Gual, i el director general de Funcas, Carlos Ocaña, per impulsar activitats i projectes d'educació financera. L'acord s'emmarca en el "Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera" de 2018 dotat en total amb tres milions d'euros. CaixaBank és la primera entitat adherida a la CECA, l'Associació de caixes i bancs creats per les caixes, que se sumar a aquesta iniciativa.

El programa de Funcas i la CECA contribueix a finançar les activitats d'educació financera que desenvolupen les entitats adherides a l'Associació, entre les quals es troba CaixaBank, amb l'objectiu de millorar el nivell i la qualitat de l'educació financera mitjançant la consolidació dels projectes existents i l'impuls d'altres nous.

En el marc d'aquest acord, el banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, promourà projectes de formació financera dirigits a tota la societat, tenint en compte la inclusió a joves, col·lectius vulnerables i altres necessitats de les diferents capes de la població. En concret, consolidarà accions formatives que ja està desenvolupant, com els tallers de finances bàsiques realitzats per l'Associació de Voluntaris "la Caixa", el Programa Aula per a accionistes minoristes o les xerrades a oficines sobre economia familiar, en el marc del programa DialogA.

A més, es desenvoluparan noves iniciatives per posar a l'abast de tota la població continguts formatius adequats, especialment en format digital, amb la finalitat de generar coneixements en la ciutadania que permetin gestionar de forma responsable els recursos econòmics i adoptar la decisió més adequada.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha subratllat la importància d'"oferir una banca per a tots, transparent i comprensible, que afavoreixi la inclusió i la cultura financera i contribueixi a incrementar la igualtat d’oportunitats a la societat”. En aquest sentit, Jordi Gual ha destacat que "el compromís de CaixaBank amb l’educació es veu reflectit en les prop de 12.000 persones que es varen beneficiar el 2017 de les diferents iniciatives de formació promogudes per fomentar la cultura de l’estalvi, la gestió responsable del pressupost familiar o la formació sobre serveix financers i mercats de valors”. 

Per la seva banda, el director general de Funcas, Carlos Ocaña, ha manifestat que "la divulgació del coneixement financer és un dels pilars fonamentals de Funcas", i ha afegit que "amb aquesta iniciativa es reforça el compromís amb l'educació financera per promoure un millor coneixement entre els ciutadans i contribuir a la presa de decisions adequades".

Educar amb la mirada posada en el futur

Com a agent clau en l'economia espanyola, CaixaBank està compromès amb l'impuls de la formació financera, la creació d'ocupació i la igualtat d'oportunitats. A més, per als més petits de la casa, l’entitat disposa del portal "Diverteix-te estalviant", una web interactiva que transmet hàbits i idees sobre la importància de planificar l'estalvi o el valor dels diners. A través del programa "Aprèn jugant" s'ofereixen diferents recursos perquè els més petits puguin familiaritzar-se en temes relacionats amb la cultura financera mitjançant jocs interactius i d’entreteniment.

Finalment, CaixaBank també s'ocupa de la formació contínua dels seus empleats perquè puguin oferir el millor servei, adequat a les necessitats futures del client. Per això, impulsa entre la seva plantilla una formació d'alta qualitat i amb reconeixement universitari que contribueixi a consolidar la confiança dels seus clients. Gràcies a aquesta política formativa, al llarg de 2017 més d'11.000 empleats van obtenir una certificació oficial en assessorament financer que assegura la solidesa de la proposta de valor de CaixaBank, i permet a l'entitat comptar amb l'equip humà més preparat, un dels eixos principals del Pla Estratègic 2015-2018.

 

NOTÍCIES RELACIONADES