Nota de premsa

CaixaBank suma el suport de 50 empreses i més de 600 entitats socials al programa d'economia circular ‘ReUtilitza'm’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Donació de material informàtic a través del programa “Reutilitza’m” de CaixaBank.

• ‘ReUtilitza'm’ construeix una xarxa de solidaritat entre empreses, amb material en desús o descatalogat, i entitats socials que el necessiten.

• Des del seu llançament, ‘ReUtilitza'm’ ha registrat 100.000 articles donats a entitats com Càritas, AECC, Creu Roja o Projecte Home.

• Per facilitar la comunicació directa entre empreses i entitats, CaixaBank posa en marxa la web cabkreutilizame.com/ca/, en la qual les empreses participants ofereixen articles i les entitats socials els sol·liciten.

• La iniciativa compta amb el suport i la supervisió dels equips de CaixaBank, amb un ampli coneixement del treball que realitzen entitats socials de tots els àmbits gràcies a la capil·laritat de la seva xarxa d'oficines.

 

Un total de 50 empreses i més de 600 entitats socials s'han adherit al programa ‘ReUtilitza'm’ de CaixaBank per al foment de l'economia circular. En total, des de la seva creació l'any 2020, la iniciativa, que busca canalitzar cap a entitats solidàries excedents de material en bon estat procedents de les empreses, ha aconseguit gestionar la donació i el reaprofitament de més de 100.000 articles.

Gràcies a ‘ReUtilitza'm’, s'han beneficiat d'aquest material organitzacions com Càritas, AECC, Creu Roja o Projecte Home, entre d’altres. Els productes donats a través de ‘ReUtilitza'm’ poden ajudar a cobrir una àmplia varietat de necessitats: mobiliari, informàtica, roba i calçat, electrodomèstics, productes de la llar, parament, etc.

Davant el bon acolliment del programa, CaixaBank ha fet un pas més en el desenvolupament del projecte amb el llançament d'una plataforma web (cabkreutilizame.com/ca/) per facilitar la comunicació entre les empreses donants i les entitats socials beneficiàries. A través de la web, ja disponible, qualsevol interessat en ‘ReUtilitza'm’, encara que no estigui registrat en el servei, pot consultar el material disponible per a la donació. A més, empreses i entitats poden donar-se d'alta per oferir material i així tenir un canal de comunicació directe a través del qual acordar les condicions per al transport i el lliurament dels productes.

La iniciativa compta amb la garantia i la supervisió dels equips de CaixaBank, la qual cosa assegura que la informació sobre les entitats i les empreses és correcta.

Triple benefici per a les empreses: rendibilitat, sostenibilitat i contribució social

El programa ‘ReUtilitza'm’ suposa una ajuda per a la infraestructura de les entitats socials, moltes d'elles d'àmbit local i especialitzades en el treball amb col·lectius vulnerables.

Així mateix, proporciona a les empreses col·laboradores un triple benefici: rendibilitat, sostenibilitat i contribució social. Els avantatges en termes d'estalvi en costos d’emmagatzematge i la reutilització del material per a les companyies se sumen també a la contribució a la cura del medi ambient a l’allargar la vida útil dels articles. A més, ‘ReUtilitza'm’ permet a les empreses adherides adequar-se a la nova Llei 7/2022 de Residus i Sòls Contaminats, que prohibeix la destrucció d'excedents de productes no peribles, com tèxtils, joguines o aparells electrònics, i els ofereix una alternativa per a la donació i reutilització dels seus materials en desús i en bon estat.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb més de 3.800 oficines retail i presència a més 2.200 municipis de tot el país, pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per la seva part, la considera com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES