Nota de premsa

CaixaBank renova la seva adhesió al ‘Programa Funcas Educa’, que celebra ja la seva cinquena edició

Signatura del conveni ‘Programa Funcas Educa’ 2023/2024

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i el director general de Funcas, Carlos Ocaña, signen l’acord de renovació.

• El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat la importància de l'educació financera posant en valor el compromís de l'entitat en aquesta matèria: “CaixaBank compta amb un pla de cultura financera molt ambiciós, en el marc de l'eix social del Pla de Banca Sostenible, que comprèn multitud d'iniciatives de les quals es beneficien anualment milers de persones”.

• El director general de Funcas, Carlos Ocaña, ha destacat que l'avaluació de les iniciatives, tant en quantitat com en qualitat, mostra importants avenços en educació financera en els últims anys.

 

La Fundació dels Bancs i Caixes de CECA (Funcas) i CaixaBank han signat el conveni pel qual l'entitat financera s'adhereix al ‘Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera’ per al període 2023/2024, en la que ja és la cinquena edició del ‘Programa Funcas Educa’. L'acord, ratificat pel president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el director general de Funcas, Carlos Ocaña, dona continuïtat a la col·laboració que totes dues institucions mantenen des del 2018 amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament d'activitats destinades a augmentar la cultura financera dels espanyols.

José Ignacio Goirigolzarri, president de l'entitat financera, ha posat en valor la importància de desenvolupar programes d'educació financera que arribin a tota la societat i ha destacat el compromís del banc en aquesta matèria: “CaixaBank compta amb el seu propi Pla de Cultura Financera, en el marc de l'eix social del Pla de Banca Sostenible, que comprèn iniciatives adreçades a diferents tipus de públics. Sense anar més lluny, durant el 2022, més de 100.000 persones van assistir a tot tipus de jornades organitzades per l'entitat, unes dades que reforcen el nostre posicionament a l'hora de dotar a la societat de les eines necessàries per millorar la seva cultura financera”, ha destacat Goirigolzarri.

El president de CaixaBank també ha detallat que “l'entitat desenvolupa tres tipus d'accions: conscienciació, formació i creació de coneixement; i és que tenim el ferm compromís de contribuir a la millora dels coneixements sobre conceptes econòmics i financers més rellevants per a la presa de decisions del dia a dia de clients, accionistes, col·lectius en situació de vulnerabilitat i de la societat”.

Per la seva banda, el director general de Funcas, Carlos Ocaña, ha valorat els avenços que, en matèria d'educació financera, s'han produït en els últims anys. En el marc del ‘Programa Funcas Educa’, s'han destinat prop d'11 milions d'euros per al desenvolupament de milers d'iniciatives en el període 2018-2022. També ha ressaltat la qualitat dels projectes, cosa que s’observa “mitjançant l'avaluació i el mesurament de l'impacte real de les diferents iniciatives”.

La convocatòria del 2023 és la cinquena d'aquest programa de col·laboració amb les entitats adherides a CECA, dirigit a finançar projectes que ajudin a millorar el nivell i la qualitat de l'educació financera dels espanyols. Les entitats estan desenvolupant accions d'educació financera que reforcen la seva tasca social i s'adapten a les necessitats de la població i els hàbits, i la relació amb les finances de les quals s'han transformat de manera radical en els últims anys. El creixent ús dels serveis financers telemàtics, la necessitat de potenciar la inclusió financera facilitant l'accés a les persones en situació vulnerable a aquests canals, la protecció en matèria de ciberseguretat o la inversió en criptoactius són algunes de les tendències que exigeixen millorar els coneixements financers.

Juntament amb l'impuls que suposa el ‘Programa Funcas Educa’, CaixaBank compta amb el seu propi Pla de Cultura Financera, que comprèn iniciatives dirigides a diferents tipus de públics. Durant el 2022, més de 100.000 persones van assistir a conferències, cursos i tallers organitzats per CaixaBank, i els seus continguts digitals van superar els 12,5 milions de visualitzacions.

Entre les iniciatives de CaixaBank es troba el programa ‘Molt per Fer’, amb contingut divulgatiu i de conscienciació sobre finances difós a través de diferents mitjans digitals. Per la seva banda, el programa ‘Aula’ de formació sobre economia i finances ajuda els accionistes de l'entitat a ampliar coneixements per prendre les millors decisions; i a través de CaixaBank Research, el servei d'estudis del banc, es promou el coneixement mitjançant la recerca i l'anàlisi econòmica amb articles i conferències. Així mateix, el programa de Voluntariat CaixaBank imparteix tallers sobre finances bàsiques, tant en format digital com presencial. El Pla de Cultura Financera de CaixaBank també comprèn el projecte CaixaBank talks, una sèrie de xerrades sobre estalvi, protecció i planificació financera en diferents situacions vitals.

Funcas i CECA van acordar la posada en marxa a partir del 2018 del ‘Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera’ amb l'objectiu de contribuir a finançar activitats d'educació financera que desenvolupin les entitats adherides a CECA, bé directament, bé a través de les seves fundacions vinculades, consolidant els projectes ja existents i impulsant-ne altres de nous.

Vídeo

 

NOTÍCIES RELACIONADES