Nota de premsa

CaixaBank reconeix en un acte als més de 1.700 voluntaris de la direcció territorial de Catalunya que van participar en més de 4.000 activitats solidàries durant 2023

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Acte reconeixement voluntaris CaixaBank direcció territorial Catalunya

• Voluntariat CaixaBank a la Direcció Territorial de Catalunya va beneficiar prop de 38.000 persones vulnerables a través d'accions solidàries en àrees com la pobresa infantil, la salut, la gent gran, la digitalització o el medi ambient.

• L’acte de reconeixement ha comptat amb la participació d’Àlex Roca, que ha pronunciat una ponència motivadora i inspiradora als assistents, des de la seva experiència i trajectòria personal com a esportista amb mobilitat reduïda que es comunica per llenguatge de signes degut a una paràlisi cerebral.

• El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª González, ha destacat “la implicació dels companys, familiars i clients de l'entitat amb les associacions que treballen per millorar el dia a dia dels col·lectius més vulnerables” perquè “el temps té un valor determinant per poder acompanyar, ensenyar i donar millors oportunitats als que més ho necessiten”.

Voluntariat CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya ha celebrat un acte de reconeixement dirigit a posar en valor la tasca dels més de 1.700 membres de l'entitat que l'any passat van participar en un total de 4.051 accions solidàries en àrees com la pobresa infantil, la salut, la gent gran, la digitalització o el medi ambient. Aquestes iniciatives dutes a terme a Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, Lleida i la Catalunya Central, van beneficiar a 37.992 persones vulnerables.

A la jornada, celebrada a l’auditori Convent Sant Francesc a Santpedor hi ha participat el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª González; així com voluntaris de CaixaBank dels diferents territoris.

 

L’acte ha comptat amb la ponència inspiradora, d’Àlex Roca, esportista de 31 anys, amb mobilitat reduïda i que es comunica per llenguatge de signes degut a una paràlisi cerebral, conegut per haver participat en diferents triatlons i carreres com la Titan Desert 2019, entre d’altres.

González ha agraït la tasca de tots els membres del programa de Voluntariat CaixaBank a Catalunya, molts dels quals participaran en diverses accions a l'any. González ha destacat que “cal posar en valor la implicació dels companys, familiars i clients de l'entitat amb les associacions que treballin al nostre territori per millorar el dia a dia dels col·lectius més vulnerables. El seu temps té un valor determinant per poder acompanyar, ensenyar i donar millors oportunitats als qui més ho necessitin”. L'acompanyament personal i professional és un dels pilars de l'acció del Voluntariat CaixaBank. Durant l'any es van dur a terme 4.051 activitats a la Direcció Territorial de Catalunya centrades a afavorir la inserció laboral i l'emprenedoria, així com accions d'acompanyament per apropar la cultura, l'esport o la música a persones en situació de vulnerabilitat, persones grans i persones amb discapacitat.

Creix un 23% el nombre de voluntaris en l’últim any

A tot Espanya, durant 2023, Voluntariat CaixaBank va impulsar un total de 25.137 activitats solidàries que van comptar amb la participació de 17.240 voluntaris i van beneficiar 372.669 persones en situació de vulnerabilitat. Aquestes accions van ser possibles gràcies a la col·laboració de 2.238 entitats socials de tot el país.

El nombre de voluntariats participants a les activitats va créixer un 23% respecte al conjunt del 2022, i el nombre d'entitats socials col·laboradores va augmentar un 12%, posant de manifest la implicació de la societat en les tasques solidàries.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les iniciatives de voluntariat més importants a Espanya i el seu propòsit és apropar la pràctica d'accions solidàries a tota la ciutadania. Amb una trajectòria de 19 anys, l'associació està formada per empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació ”la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes les persones que vulguin participar en activitats solidàries.

El darrer any, gràcies al treball conjunt amb més de 2.200 entitats socials i fruit de la implicació de més de 17.200 voluntaris, el programa de Voluntariat CaixaBank ha ajudat més de 372.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d'altres. El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d’actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.