Nota de premsa

CaixaBank posa en contacte a les start-ups guanyadores dels Premis EmprenedorXXI amb 200 inversors i empreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Una de les sessions de l'Investors Day

• L'entitat ha celebrat de forma telemàtica la primera edició de l’Investors Day EmprenedorXXI per seguir impulsant el desenvolupament i creixement dels joves emprenedors.

• Durant els dies 16 i 17 de juliol, s'han celebrat sessions de contingut online, reunions grupals i trobades virtuals individuals amb les més de 30 empreses guanyadores de l'última edició d'aquests premis.

Amb l'objectiu de posar en contacte a les més de 30 start-ups guanyadores de l'última edició dels Premis EmprenedorXXI amb els principals inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l'ecosistema emprenedor, CaixaBank, a través de DayOne, ha celebrat la primera edició online de l'Investors Day EmprenedorXXI.

Prop de 200 inversors i empreses s'han apuntat a aquesta iniciativa que s'ha celebrat de forma telemàtica durant els dies 16 i 17 de juliol, amb sessions de contingut online, reunions grupals i trobades individuals. A més, durant aquests dies totes les start-ups guanyadores han tingut l'oportunitat de presentar els seus projectes i la seva proposta de valor davant dels principals inversors i empreses.

Aquest esdeveniment ha permès tant als inversors (Venture Capital, Business Angels i acceleradores) com a les empreses conèixer nous models de negoci i iniciatives disruptives, així com explorar noves oportunitats de col·laboració amb star-tups i accedir a co-inversions en empreses de base tecnològica i innovadores en les seves primeres etapes.

Per a aquesta primera edició, CaixaBank ha comptat amb la participació d'inversors corporatius, Venture Capital i Business Angels com zone2boost, Caixa Capital Risc, Plug&Play, Kibo Ventures, Inveready i The Venture City i amb el suport d'organitzacions com ASCRI.

Sessions de contingut online amb referents del sector

Entre els ponents que han participat en les diferents sessions de contingut es troben Carlos Blanco (Encomenda Smart Capital) i Verónica Trapa (Swanlaab), que han participat en una taula rodona sobre com passar d'una fase seed a una sèrie A, i Marta Antúnez (Wayra), que ha intervingut en una sessió enfocada a l'èxit de la col·laboració entre empreses i start-ups. A més, emprenedors com Eva García (Wivi–finalista PEXXI), Carlos Uraga (Nantek–guanyadora PEXXI) o Luis Mendes (Meight–finalista PEXXI) han estat alguns dels fundadors de les empreses premiades que han presentat els seus projectes davant els inversors assistents.

Eva García, CEO i cofundadora de Wivi, que ha participat en aquesta iniciativa, destaca que Els Premis EmprenedorXXI i iniciatives com l’Investors Day ajuden a donar visibilitat a les start-ups. Per la seva banda, José Miguel Ampudia, director d'Enginyeria i R+D d’Aenium, considera que aquest esdeveniment els ha suposat una possibilitat de networking amb l'ecosistema i "una oportunitat de connexió amb altres possibles col·laboradors que ens poden ajudar en el creixement de la nostra companyia".

Per CaixaBank, els emprenedors són actors essencials en la dinamització del teixit productiu. Juguen un paper clau per al desenvolupament econòmic i social perquè generen riquesa, ocupació i, al seu torn, ajuden al desenvolupament tecnològic i de solucions per als nous reptes de la societat actual. Amb aquesta nova iniciativa, l'entitat vol seguir donant suport i impulsant el desenvolupament i creixement d'aquests joves emprenedors

Premis EmprenedorXXI: 13 anys de trajectòria, premis de referència

CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, impulsa els Premis EmprenedorXXI per premiar les empreses més innovadores i amb major potencial de creixement d'Espanya i Portugal, que aquest any ha arribat a la seva 13ª edició. Al llarg d'aquests anys reconeixent a les millors start-ups, s'han convertit en uns dels premis de referència en l'ecosistema emprenedor de la península Ibèrica.

Al llarg de la seva història, a prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats. Aquestes xifres avalen aquests premis com uns guardons consolidats en el territori i permeten obtenir una mostra rellevant de les start-ups espanyoles i portugueses en els seus primers anys de llançament.

Aquests premis estan co-atorgats de la mà del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa i des de la seva creació el 2007, CaixaBank i Enisa han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.