Nota de premsa

CaixaBank organitza la primera Jornada AgroBank digital per a analitzar les perspectives del sector vitivinícola davant la COVID-19

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jornada AgroBank sobre el futur del sector vitivinícola

· La directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, Ana Díez, ha inaugurat la Jornada en la qual experts del sector han analitzat algunes de les claus del futur per a accelerar la recuperació en el nou context nacional i mundial provocat per la pandèmia

· Fernando Miranda, Secretari general del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; Ángel Villafranca, President de l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya; José Luis Benítez, Director general de la Federació Espanyola del Vi i José María Bonmatí, Director general de la AECOC, han participat en una taula rodona en la qual han compartit les seves perspectives sobre les oportunitats del sector del vi.

· Les Jornades AgroBank són una iniciativa de l'entitat financera per a impulsar la competitivitat del sector agroalimentari entre el seu col·lectiu professional.

Més de 600 persones vinculades al sector agroalimentari i vitivinícola s'han inscrit a la primera Jornada AgroBank online, una trobada entre professionals i experts del sector organitzat amb l'objectiu d'analitzar la situació actual i les perspectives del sector vitivinícola en el nou context nacional i mundial provocat per la pandèmia.

La jornada ha estat inaugurada per la directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, Ana Díez, i ha comptat amb una introducció a càrrec de Daniel Mettyear, Research Director Africa, Middle East & Wine del IWSR.

La trobada ha girat entorn d'una taula rodona en la qual s'han analitzat les claus per a accelerar la recuperació del sector vitivinícola així com les noves oportunitats que se li plantegen. El debat, moderat per Salvador Manjón, director general de la revista La Setmana Vitivinícola, ha comptat amb la participació de Fernando Miranda, Secretari general del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; Ángel Villafranca, President de l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya; José Luis Benítez, Director general de la Federació Espanyola del Vi i José María Bonmatí, Director general de la AECOC.

Els ponents han compartit les seves perspectives sobre les oportunitats que es plantegen per al conjunt del sector vitivinícola espanyol i encara que han reconegut que 2020 serà un any difícil per al sector, han coincidit en la importància d'aprofitar les noves tendències de consum que han sorgit durant la crisi del coronavirus.

Els experts han destacat que la crisi ha obert noves possibilitats per al món del vi que s'ha vist obligat a potenciar la seva presència en el món digital i a ampliar els seus canals de venda. També han coincidit en la importància d'aprofitar la situació per a innovar i adaptar-se per a buscar nous moments de consum i nous consumidors.

Si bé és cert que el sector del vi s'ha vist greument afectat per la crisi actual, els ponents s'han mostrat optimistes amb la recuperació de l'activitat comercial gràcies al coneixement i experiència que té el sector. No obstant això, els participants han estat d'acord en la importància de construir i potenciar el concepte i marca de vi del país.

Durant el debat també s'ha fet referència a les exportacions com a palanca per a ampliar la seva base de clients i s'ha situat a la Xina, Alemanya, Rússia, el Japó i el Brasil com a mercats clau per a la recuperació en la nova realitat

AgroBank, líder del sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders, cooperativistes i indústria agroalimentària, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per a oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com a jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per a impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

 

NOTÍCIES RELACIONADES