CaixaBank ha mobilitzat un total de 67.157 milions d'euros en finances sostenible segons les dades a tancament de juny de 2024. Aquesta xifra implica superar l'objectiu del Pla de Banca Sostenible de l'entitat, englobat en el Pla Estratègic 2022-2024, sis mesos abans de la finalització d'aquest.
Del total mobilitzat en finances sostenibles, 16.344 milions corresponen al primer semestre d'aquest any, la qual cosa suposa un increment de l'1,5% respecte a la xifra assolida el mateix període de l'any anterior.
En concret, des de l'inici del Pla el 2022, l'entitat financera ha destinat 57.294 milions d'euros a finançament verd, social i lligat a variables de sostenibilitat. CaixaBank ha donat suport a projectes i iniciatives en l'àmbit de les energies renovables i l'autoconsum, el sector immobiliari, l'economia circular, recursos hídrics, biodiversitat, préstecs concedits en microcrèdits a famílies i empreses per a emprenedoria i innovació, economia social, integració i educació, préstecs referenciats a variables de sostenibilitat i en la col·locació de bons verds i socials. Des de la publicació del marc d'emissió de bons lligats a Objectius de Desenvolupament Sostenible l'agost de 2019, CaixaBank s'ha convertit en l'entitat líder a Europa en emissions amb criteris ASG, amb 13 emissions pròpies: 8 bons verds i 5 bons socials, amb un total d'11.250 milions d'euros, 500 milions de lliures esterlines i 300 milions de francs suïssos, en emissions ASG vives al mercat.
D'altra banda, el volum d'intermediació sostenible ha assolit els 9.863 milions d'euros. D'aquesta xifra, 3.965 milions corresponen a la col·locació de bons sostenibles de tercers i 5.898 milions al patrimoni sostenible sota gestió, a través de VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, que tenen el 28,4% del seu patrimoni gestionat sota criteris de sostenibilitat conforme als art. 8 i 9 del Reglament de Divulgació d'Informació sobre Finances Sostenibles (SFDR). A més, ambdues gestores realitzen un model de gestió de les seves inversions sota criteris ASG actuant en línia amb els Principis del Pacte Mundial i els Principis d'Inversió Responsable (PRI) de Nacions Unides.
CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat
Aquestes activitats formen part de les solucions per avançar en la transició cap a una economia sostenible i en la descarbonització de l' activitat empresarial. CaixaBank segueix avançant en el seu compromís amb assolir la neutralitat climàtica el 2050 amb la publicació de nous objectius intermedis per al 2030 per als sectors de la seva cartera creditícia i d'inversió més intensius en emissions de gasos d'efecte hivernacle.
El pla director centrat en sostenibilitat, implementat el gener 2022, té com a objectiu contribuir a afrontar reptes que afecten les persones i l'entorn, com la desigualtat, el canvi climàtic i l'impuls de l'economia real. Alhora, aquest full de ruta ASG treballa en tres direccions: liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera; impulsar la transició sostenible d'empreses i societat i promoure una cultura responsable sent referents en governança.