Nota de premsa

CaixaBank, líder en finançament verd a Europa

Segons el rànquing de finançament verd de Bloomberg

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El finançament verd a Aqualia ha estat un dels més importants de 2022.

• El banc tanca 2022 en primera posició del rànquing europeu de finançament verd de Bloomberg, i en la tercera posició de rànquing mundial.

• A més, CaixaBank escala fins al pódium del rànquing europeu de finançament sostenible de Refinitiv.

• CaixaBank, des de l'àrea de CIB&IB, continua innovant en Finançament Sostenible i Assessorament ESG.

 

CaixaBank segueix consolidant el seu lideratge en finançament verd i sostenible. El banc s'ha col·locat al capdavant del finançament verd a Europa durant 2022, segons la League Table Green Use of Proceeds Top Tier Lender de Bloomberg. Segons aquest rànquing, l'àrea de CIB&IB de CaixaBank va finançar 3.271 milions de dòlars en 16 operacions, un volum que duplica la xifra de finançament del seu més immediat perseguidor en el rànquing. A més, segons Bloomberg, CaixaBank ha ascendit fins a la tercera posició del rànquing mundial de finançament verd, darrera de Sumitomo i Mitsubishi.

En aquesta tipologia de finançament, CaixaBank ha destacat per la seva contínua innovació, desenvolupant innovadores fórmules de finançament verd. D'aquesta manera, destaca el precursor i inaugural finançament amb Cobertura Verda CESCE a Iberdrola o les pioneres operacions en productes transaccionals com a Línies de Finançament Trade o Garanties Verdes amb clients com Opdenergy, Grenergy o FRV (Fotowatt). També cal ressaltar el finançament d'Aqualia, que ha estat la de major volum realitzat a Espanya aquest any. En totes aquestes operacions CaixaBank ha assessorat als seus clients en la seva estructuració, actuant com a agent de sostenibilitat.

Tercera posició en el rànquing europeu de finançament sostenible de Refinitiv

D'altra banda, CaixaBank ha consolidat el lideratge en finançament sostenible a Europa i ha tancat 2022 com la tercera entitat en finançament sostenible a Europa, segons el rànquing de Refinitiv EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. Destaca la contínua millora en aquest rànquing, ascendint tres posicions respecte a l'any anterior i sent la primera entitat espanyola en aquesta classificació.

Refinitiv ha considerat 12.716 milions de dòlars en un total de 99 operacions per a l'elaboració del seu rànquing europeu de finançament sostenible, que inclou tant finançaments verds com ESG-Linked. Aquest rànquing només té en compte aquells finançaments en què CaixaBank ha estat considerada com a entitat de màxima rellevància o top tier lender.

Entre les operacions realitzades per l'àrea de CIB&IB de CaixaBank i considerades per al rànquing de Refinitiv destaquen els finançaments sostenibles inaugurals en el sector marítim nacional amb Baleària; i el sector tèxtil espanyol amb Mango i Tendam; o el finançament inaugural d'Hispasat. També han destacat operacions internacionals amb empreses com Sonae Arauco, ASTM i A2A. En totes aquestes transaccions, CaixaBank ha actuat com a Coordinador i Agent de Sostenibilitat.

El 2022, també ha destacat el llançament del servei d'Assessorament ASG per ajudar als clients corporatius i institucionals a analitzar i establir la seva estratègia i posicionament sostenible. Aquest servei s'ha dissenyat sota una metodologia pròpia i està basat a la Guia de Cambridge Institute for Sustainability Leadership i UNEP-Fi. Actualment, CaixaBank CIB&IB està assessorant a més de 20 companyies i grups amb aquest servei.

La sostenibilitat, prioritat del nou Pla Estratègic

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank estableix com una prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat, i ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles que impulsin la transició sostenible de les empreses i la societat. CaixaBank compta amb uns altres compromisos que donen resposta a les ambicions del seu pla de Banca Sostenible 2022-2024. En l'eix ambiental el banc s'ha compromès a avançar en la descarbonització de la cartera per assolir zero emissions en 2050. En el social, destinar més de 3.500 milions d'euros en nova concessió de microcrèdits i impactar a més de 413.000 beneficiaris a través del seu banc social MicroBank. I en l'eix de governança l'objectiu és assolir un 42% de dones en posicions directives.

 

NOTÍCIES RELACIONADES