Nota de premsa

CaixaBank impulsa el Premi Dona Empresària per a reconèixer el paper decisiu de la dona directiva

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank impulsa el Premi Dona Empresaria per a reconèixer el paper decisiu de la dona directiva

• La guanyadora serà la representant espanyola als premis IWEC Awards 2017, que se celebraran a la seu de Microsoft a Seattle, el proper 14 de novembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països.

• CaixaBank impulsa activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats entre els seus professionals i, alhora, dóna suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere.

CaixaBank posa en marxa el Premi Dona Empresària que busca identificar les líders del món corporatiu amb una reconeguda trajectòria professional a Espanya. Aquests guardons neixen en el marc del 10è Aniversari de la Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les seves pròpies companyies i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis internacionals IWEC per tal de reconèixer i donar suport a les dones empresàries de tot el món, alhora que suposa un impuls en el seu desenvolupament professional cap al mercat internacional. Entre d'altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

Aquest any, per primera vegada, la representant espanyola en els premis IWEC serà escollida a través de la convocatòria del Premi Dona Empresària, que CaixaBank liderarà a tot el territori espanyol.

CaixaBank, compromesa en l'avanç cap a la igualtat

Per a CaixaBank, "cada dia són més les dones que juguen un paper crucial en la presa de decisions dins d’empreses i organitzacions. Incorporar la perspectiva de les dones en el món empresarial complementa eficaçment estils, coneixements i experiències".

Aquesta visió i compromís amb la societat és el que ha motivat a l'entitat financera a crear aquests premis a Espanya. Ja al 2013, CaixaBank es va adherir al Women's Empowerment Principles, iniciativa de l'ONU Dones i del Pacte Mundial de les Nacions Unides, assumint el compromís públic d'alinear les seves polítiques per a contribuir a l’avançament en la igualtat de gènere. Així mateix, l'entitat està adherida a d’altres iniciatives per a impulsar la igualtat de gènere com l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Per això, l'entitat impulsa activament polítiques i mesures per a contribuir a la igualtat d'oportunitats entre els seus professionals i, alhora, dóna suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere. Al desembre de 2016, el 37% de posicions directives de CaixaBank està ocupat per dones, així com el 52,6% de la plantilla.

Els IWEC Awards són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​que es va posar en marxa al 2007, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i que , a més, compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica i del Departament d'Estat dels Estats Units. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport de CaixaBank, entitat líder del mercat financer espanyol, de l'escola de negocis IESE Business School i, des de l'any passat, de Repsol.

Representant espanyola en els IWEC Awards 2017

A partir d'avui, CaixaBank, ha d'identificar un màxim de tres empresàries candidates a cadascuna de les seves 14 direccions territorials. Un cop tancada la recepció de candidatures, es seleccionarà, abans del 21 de juliol, a una finalista per cada direcció territorial que es comunicarà la primera setmana d'agost.

Les 14 finalistes territorials continuaran el procés per a escollir la representant espanyola als premis IWEC Awards 2017, que se celebrarà a la seu de Microsoft a Seattle (Estats Units), el proper 14 de novembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer de 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012 ), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015) i Brussel·les (2016).

Al 2016, aquests premis internacionals van reconèixer la tasca de 42 empresàries, procedents de 21 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 7.240 milions de dòlars i donen feina a més de 32.000 persones distribuïdes en els cinc continents.

 

NOTÍCIES RELACIONADES