Nota de premsa

CaixaBank i l'Ajuntament de Saragossa fomenten la inclusió social a través d'un partit entre reclusos, funcionaris, treballadors i clients de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
En la trobada futbol han participat reclusos, funcionaris de centre penitenciari de Zuera, i empleats i clients de CaixaBank

• Quatre equips formats per reclusos i funcionaris del centre penitenciari de Zuera, així com per clients i treballadors de CaixaBank, han disputat una trobada amistosa al Pavelló Príncipe Felipe de Saragossa.

• La competició reflecteix l'aposta de CaixaBank per l'esport com a eina inclusiva, el treball en equip i el voluntariat corporatiu, pilars prioritaris per al lideratge del model de banca socialment responsable.

CaixaBank i l'Ajuntament de Saragossa han organitzat una trobada de futbol que enfrontarà a quatre equips mixtos, formats per reclusos i funcionaris del centre penitenciari de Zuera i per treballadors i clients de CaixaBank. El partit, celebrat ahir 6 de novembre a les 17.00 hores, va tenir lloc al Pavelló Príncepe Felipe de Saragossa. La competició representa la màxima expressió de la inclusió social a través d'aquesta iniciativa que reunirà a més de 40 jugadors.

La trobada ha comptat amb la presència de la directora territorial de CaixaBank a Aragó i La Rioja, Cristina González; i el Responsable d'Acció Social de CaixaBank a Aragó, Javier Muñoz. També, amb la presència de familiars dels reclusos i funcionaris del centre penitenciari de Zuera.

La jornada s'ha dividit en una lligueta de sis partits de tots contra tots en partits de 15 minuts de durada. Els jugadors han format quatre equips mixtos de 12 integrats per: tres treballadors, tres clients de CaixaBank; tres funcionaris i tres reclusos. Els equips s'han diferenciat en quatre colors: groc, blanc, blau i vermell.

La directora territorial de CaixaBank a Aragó i La Rioja, Cristina González, ha destacat que “jornades com aquesta, il·lustren en la seva màxima expressió l'aposta de CaixaBank per l'esport com a eina inclusiva, el treball en equip i el voluntariat corporatiu, pilars prioritaris per al lideratge del model de banca socialment responsable”. També, ha volgut agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Saragossa i del centre penitenciari de Zuera, “gràcies a la qual “aquesta trobada s'ha pogut dur a terme”.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.

És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per a ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a l'entitat, a través de VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per a ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per a reforçar la seva actuació responsable; Governança, per a mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per a col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per a contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, treballadors, proveïdors i societat en general.

 

NOTÍCIES RELACIONADES