Nota de premsa

CaixaBank i la FEV renoven la seva col·laboració centrades a contribuir a accelerar la recuperació del sector vitivinícola

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Juan Alcaraz i Miguel Ángel Torres

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb què lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.

• La FEV destaca la importància de continuar col·laborant amb entitats de primer nivell per accelerar la recuperació econòmica del sector.

• El pròxim dia 25 ambdues entitats organitzaran la primera jornada AgroBank ‘on-line’ per analitzar la situació actual i les perspectives del sector.


CaixaBank i la Federació Espanyola del Vi (FEV) han renovat la seva col·laboració per donar suport a la recuperació del sector vitivinícola, que s’ha vist greument afectat per la crisi del coronavirus. En virtut d’aquest acord, l’entitat financera ajudarà a reimpulsar i diversificar la internacionalització dels vins espanyols, per intentar pal·liar els efectes negatius que la crisi actual està ocasionant en el mercat nacional pel tancament i les limitacions en l’hostaleria. A més, posa a disposició dels membres de la FEV una cartera exclusiva de productes i serveis dissenyats específicament per satisfer les necessitats del sector. Igualment, està previst organitzar jornades conjuntes d’interès per als socis de la FEV per analitzar i debatre temes importants per al futur del sector.

L’acord, signat entre el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el president de la FEV, Miguel A. Torres, aprofundeix, a més, en l’objectiu compartit de contribuir a crear i generar noves oportunitats per al conjunt del sector vitivinícola espanyol, atesa la importància que té en la balança comercial agroalimentària i la contribució que fa a l’ocupació, el desenvolupament territorial i la lluita contra el despoblament rural.

Amb l’objectiu d’analitzar la situació actual i les perspectives futures del sector vitivinícola, CaixaBank i la FEV han organitzat la primera Jornada AgroBank on-line que se celebrarà el pròxim 25 de juny, en què experts del sector analitzaran algunes de les claus de futur per accelerar la recuperació en el nou context nacional i mundial que ha provocat la pandèmia.

L’acte començarà amb la benvinguda a càrrec d’Ana Díez, directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, i seguirà amb les intervencions de Fernando Miranda, secretari general del Ministeri d’Agricultura; Ángel Villafranca, president de la Interprofessional del Vi d’Espanya; José Luis Benítez, director general de la Federació Espanyola del Vi, i José María Bonmatí, director general d’AECOC, moderats per Salvador Manjón, director de la Setmana Vitivinícola. Prèviament, Daniel Mettyear, research director de la International Wine and Spiritis Research, donarà algunes claus sobre l’impacte de la COVID-19 en el vi i les tendències de futur. La jornada estarà oberta a socis de la FEV, clients d’AgroBank i persones interessades en el futur del sector vitivinícola a través de l’enllaç que es compartirà als perfils de Twitter d’AgroBank i la FEV. 

CaixaBank, al costat de les empreses, els autònoms, les pimes i el petit comerç

Des del començament de l’estat d’alarma, CaixaBank ha activat un ampli paquet de mesures amb l’objectiu d’atenuar els efectes econòmics del coronavirus i donar suport a les necessitats del sector empresarial. L’entitat vol continuar sent una peça clau perquè la recuperació de l’economia espanyola es produeixi tan de pressa com sigui possible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats d’empreses i particulars.

CaixaBank també ha posat en marxa un pla de suport al petit comerç que inclou finançament específic, la bonificació de comissions per TPV i el llançament una nova solució tecnològica d’e-commerce per ajudar a impulsar la venda on-line.

Així mateix, CaixaBank és una de les entitats líders a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. Té un ampli equip d’especialistes en comerç exterior per assessorar sobre els mercats exteriors, que pot aportar tot el seu coneixement i experiència especialment en aquests moments en què les empreses han vist disminuïda la seva activitat comercial i, més concretament, les exportacions, que tenen un paper important en el sector del vi.

Avui dia, CaixaBank té set sucursals al món: quatre a Europa –Londres, Frankfurt, París i Varsòvia– i tres al nord d’Àfrica –Casablanca, Agadir i Tànger. A més, l’entitat té 18 oficines de representació repartides pels cinc continents.

La FEV, al servei dels cellers espanyols

La Federació Espanyola del Vi (FEV) és l’única associació empresarial de cellers amb implantació nacional i compta amb més de 700 cellers entre els seus socis, a més de 15 associacions regionals.  Des del 1978 representa i defensa els interessos dels cellers associats i del conjunt del sector cellerer espanyol davant de les administracions públiques i la resta d’organitzacions sectorials, tant dins com fora de les nostres fronteres, promovent el comerç del vi i els seus productes derivats.

Entre els seus objectius, a més de promoure la imatge del vi com a aliment bàsic de la dieta mediterrània diferenciada d’altres begudes, hi ha la cerca del millor entorn possible perquè les empreses vitivinícoles desenvolupin la seva activitat en un context de forta competència mundial. Així mateix, presta a les seves empreses associades una activa política d’assessorament i informació sobre totes les matèries que afecten al dia a dia del sector.

AgroBank, líder del sector

En els seus cinc anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre pagesos espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels pagesos, ramaders o cooperativistes del sector, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també amb la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank té gairebé 1.000 oficines pròpies i 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector, i duu a terme accions d’impuls al sector, com ara jornades tècniques o signatura d’acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Atesa la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d’un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d’acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l’eficiència energètica o l’agricultura ecològica, i que busquin oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

NOTÍCIES RELACIONADES