Nota de premsa

CaixaBank fa la seva primera emissió de deute en el mercat americà

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'entitat ha col·locat 1.250 milions de dòlars, en format de bo sènior no preferent, amb l'objectiu de diversificar la seva base inversora.

• La demanda ha superat els 3.400 milions de dòlars. Fins a un total de 90 inversors institucionals han acudit a l'emissió inaugural de CaixaBank en dòlars.

CaixaBank ha fet la seva primera col·locació de deute en dòlars en el mercat americà. El banc ha col·locat 1.250 milions de dòlars de deute sènior no preferent a 6 anys, amb opció d'amortització anticipada en el cinquè any, en format de bo sènior no preferent.

El preu s'ha fixat en 250 punts bàsics (pbs) sobre la referència al termini del Tresor americà (US Treasury a 5 anys), 25 pbs per sota dels 275 pbs oferts en l'anunci, gràcies a l'elevada demanda obtinguda, que ha superat els 3.400 milions de dòlars. Fins a un total de 90 inversors institucionals han acudit a l'emissió inaugural de CaixaBank en dòlars.

Amb aquesta emissió, CaixaBank dona el seu primer pas per convertir-se en emissor habitual en el mercat americà, amb l'objectiu de diversificar la seva base inversora establint una emissió líquida en el mercat secundari que serveixi de punt de referència per a futurs exercicis d'emissió en el mercat nord-americà. La diversificació permet arribar a major nombre d'inversors i, per tant, aconseguir menors costos de finançament i una major capacitat d'apel·lació al mercat. En el cas de l'emissió en dòlars permet accedir a una base inversora de gran mida i estabilitat, fet que permet tenir capacitat d'emetre en pràcticament qualsevol circumstància de mercat.

El salt al mercat americà era molt recomanable per a una entitat de la mida de CaixaBank, que ha experimentat un gran creixement en aquests últims anys fins a convertir-se en el major banc d’Espanya per mida de balanç i un dels majors bancs minoristes europeus per volum de negoci i capitalització borsària.

Amb aquesta emissió, CaixaBank continua reforçant la seva posició de passius ‘bail-inables’, còmodament per damunt del requeriment de MREL previst per a l'1 de gener de 2024, i reafirma el compromís del banc de seguir construint el matalàs de deute ‘bail-inable’ que augmenti la protecció de creditors sènior i dipositants.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, CaixaBank, J.P. Morgan i Morgan Stanley.

Aquests 1.250 milions de dòlars se sumen a les emissions en lliures esterlines i francs suïssos realitzades en els anys anteriors. Concretament, el març de 2022, CaixaBank va fer una emissió de deute sènior no preferent de 500 milions de lliures esterlines; el juny de 2021, va fer una emissió de deute sènior no preferent de 200 milions de francs suïssos; i el maig de 2021, va col·locar un bo verd sènior no preferent de 500 milions de lliures esterlines. A més, en el mercat japonès han fet tres emissions en iens per valor de més de 180 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES