Nota de premsa

CaixaBank emet 1.250 milions d'euros en la seva setena emissió verda

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'emissió en format Senior Non Preferred, per valor de 1.250 milions d'euros, amb venciment a 8 anys i opció d'amortització anticipada el setè any, ha obtingut una demanda superior als 4.250 milions d'euros.

• Gràcies a l'elevada demanda obtinguda, s'ha aconseguit rebaixar el tipus d'interès inicial en 35 punts bàsics (pbs), fins al midswap +150 pbs.

• Es tracta del setè bo verd que emet CaixaBank, els fons del qual es destinaran a finançar projectes d'energia renovable, edificis energèticament eficients, transport públic net, projectes d'aigua i consum responsable.

CaixaBank ha tancat avui la seva segona emissió de bons en format públic el 2024, la primera en format verd senior non preferred. El banc ha col·locat 1.250 milions d'euros a 8 anys, amb opció d'amortització anticipada el setè any.

El preu s'ha fixat en 150 punts bàsics (pbs) sobre midswap, 35 pbs per sota dels 185 punts bàsics oferts en l'anunci, gràcies a l'elevada demanda obtinguda que ha superat els 4.250 milions d'euros. Uns 150 inversors institucionals han acudit a l‘emissió.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat CaixaBank, Citi, Goldman Sachs Bank Europe, HSBC i Natixis.

Setè bo verd de CaixaBank

L'emissió d'avui suposa el setè bo verd de CaixaBank, sisè en euros. El 2022, l'entitat va emetre dos bons verds de 1.000 milions, respectivament, i el 2021, ho va fer fins a tres vegades: dos en format euro i un en lliures esterlines. CaixaBank va emetre el seu primer bo verd el novembre del 2020.

D'aquesta manera, CaixaBank reforça el seu posicionament com a líder d'emissions en format ESG, amb un total d’11.250 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines en emissions ESG vives en el mercat: set verdes i cinc socials.

A través d'aquesta emissió, CaixaBank canalitzarà fons per finançar projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental, com ara la reducció de gasos amb efecte hivernacle, la gestió eficient de l'aigua, la prevenció de la contaminació i l'adaptació al canvi climàtic. Concretament, i en línia amb la seva emissió inaugural, destinarà els fons captats a promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 6, 7, 9, 11 i 12. L'ODS número 6, “aigua, neta i sanejament”, té com a objectiu garantir l'accés a l'aigua i gestió sostenible. L'ODS número 7 pretén garantir l'accés a una “energia assequible i no contaminant”. L'ODS número 9, “indústria, innovació i infraestructures”, persegueix la construcció d'infraestructures resilients, la industrialització sostenible i el foment de la innovació. L'ODS número 11, “ciutats i comunitats sostenibles”, persegueix garantir que les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i sostenibles. Finalment, l'ODS número 12, “producció i consum responsables”, persegueix potenciar modalitats de consum i producció sostenibles.

CaixaBank ha identificat a 30 de juny del 2023, 10.100 milions d'euros d'actius elegibles, dels quals 6.700 milions d'euros són actius que financen projectes d'energies renovables; 2.400 milions d'euros són actius immobiliaris, comercials i residencials, amb etiqueta d'eficiència energètica (EPC) A o B; 450 milions d'euros financen obres hidràuliques; 518 milions d'euros es destinen a transport net; i 2 milions d'euros a projectes de consum responsable.

L'agost del 2019, CaixaBank va aprovar el marc d'emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), validat per Sustainalytics, amb la missió de donar suport als ODS de les Nacions Unides. Aquest marc d'emissió es va actualitzar el novembre del 2022 per reflectir els nous compromisos i desenvolupaments en matèria de sostenibilitat de CaixaBank, així com per actualitzar els llindars d'elegibilitat de l'actiu als estàndards més elevats de la Taxonomia Verda de la UE.

 

NOTÍCIES RELACIONADES