Nota de premsa

CaixaBank culmina la major integració tecnològica i comercial realitzada fins al moment a Espanya

L’entitat passa a operar sota la mateixa plataforma tecnològica i amb un únic catàleg de productes i serveis

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• Per a Luis Javier Blas Agüeros, director de Mitjans de CaixaBank: “La integració ha estat l’operació d'aquest tipus més gran viscuda en el sector en els últims anys, i hem aconseguit realitzar-la en un temps rècord i intentant sempre minimitzar l'impacte per als clients”.

• Des de dissabte 14 a la tarda, hores abans del que estava previst, els canals digitals de CaixaBank, la xarxa de caixers i la xarxa de TPV també operen amb normalitat.

• La integració ha suposat un important repte tècnic, degut a que s’han migrat 10,4 PetaBytes d'informació i s’ha posat en marxa un sistema tecnològic amb capacitat per gestionar fins a 29.000 transaccions per segon i donar servei als 21 milions de clients del grup.


CaixaBank ha culminat la integració tecnològica i operativa de Bankia. L'entitat financera ha donat avui per finalitzat el procès, després d'assegurar, des de ahir dissabte a la tarda, hores abans del que estava previst, la normalitat operativa en tots els canals i per a tots els clients, amb especial atenció a aquells usuaris procedents de Bankia que, després de la integració, passen a operar a través de la banca digital de CaixaBank.

La integració, que ha permès unificar en una sola plataforma tota la informació i l'operativa de l'entitat, ha suposat un enorme repte tecnològic en el qual, des de les 15 hores de divendres 12 de novembre, s'ha aconseguit migrar un volum de 10,4 PetaBytes d'informació, que equival a 45 vegades la capacitat emmagatzemada a Spotify o al pes de 1.800 milions de cançons en format mp3 d'alta qualitat. Igualment, amb la integració tecnològica, l'entitat passa a oferir un únic catàleg de productes i serveis. 

Luis Javier Blas Agüeros, director de Mitjans de CaixaBank, ha comentat: “La integració tecnològica és un moment crucial en qualsevol procés de fusió i, en aquest cas, afrontàvem una de les operacions més grans viscudes en la història del sector financer espanyol, per volum de negoci, la quantitat de dades i la complexitat de les estructures tecnològiques. És fonamental haver aconseguit fer-la de forma ràpida, minimitzant l'impacte ples clients i amb plenes garanties de seguretat”.

Fins a 29.000 transaccions per segon

A partir d'avui, el sistema passa a gestionar un volum de fins a 29.000 transaccions per segon i una xarxa que uneix més de 16.000 servidors. Es tracta de la infraestructura tecnològica necessària per desplegar tota l'oferta comercial i donar servei a tots els clients del grup: 21 milions d’usuaris, dels quals 10 milions són també clients dels canals digitals.

La integració ha implicat també la unificació de la plataforma tecnològica amb què treballen tots els empleats del Grup CaixaBank. Per bé que els professionals procedents de Bankia disposen d'un equip informàtic de CaixaBank des de fa mesos, a partir de la integració ja poden consultar en aquest la informació dels seus clients, així com fer en aquest equip tota la gestió comercial habitual. Suposa adaptar l'equip tecnològic de més de 44.000 llocs de treball i prop de 100.000 Smart PC i dispositius mòbils.

Normalitat operativa en tots els canals

Per la seva banda, els clients procedents de Bankia ja poden consultar la seva posició i fer operacions a través dels canals digitals de CaixaBank, CaixaBankNow i imagin, des de la tarda d’ahir, dissabte 14. Els que haguessin fet operacions de compres amb targeta o reintegraments d'efectiu en caixers durant la tarda de divendres i dissabte al matí ja poden veure actualitzat el seu saldo, atès que, a causa de les tasques d'integració, aquests moviments no s'han reflectit en compte en temps real. En les properes hores es procedirà finalment a actualitzar els valors liquidatius d'alguns plans d’ocupació i de pensions, una vegada es calculin els preus de mercat.

La xarxa de caixers i els TPV de comerços es mantenen funcionant amb normalitat, com ho han fet durant tot el procés d'integració. També funciona sense incidències l'enviament i recepció de diners a través de Bizum per a tots els clients, així com les transferències immediates.

CaixaBank, el primer banc a Espanya

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya. Amb la integració de Bankia, assoleix un volum d'actius de 685.738 milions d'euros, cosa que el converteix en el banc més gran en el mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI.

El grup, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té aproximadament 21 milions de clients i la xarxa comercial més gran a Espanya i Portugal, amb més de 6.000 oficines, més de 15.000 caixers automàtics i el lideratge en banca digital, amb un percentatge de clients digitals del 71,4%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES