Nota de premsa

CaixaBank completa amb èxit la col·locació de la seva primera emissió en francs suïssos per import de 200 milions

L’entitat diversifica les seves fonts de finançament en els mercats de capitals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• És la segona emissió pública de CaixaBank en mercat no euro, en format Sènior No Preferent, després de l'emissió en lliures esterlines de la setmana passada.

• CaixaBank aprofita les bones condicions del mercat i compleix una nova fita en col·locar la seva primera emissió en el mercat suís a un cost inferior al d'una emissió en euros al mateix termini.

• L'emissió per valor de 200 milions de francs suïssos ha tingut una excel·lent acollida en mercat, arribant a assolir ràpidament una demanda superior als 250 milions de francs suïssos.

CaixaBank ha fet la seva segona emissió pública en divisa no euro, amb la col·locació de 200 milions de francs suïssos a 6 anys amb opció d'amortització anticipada en l'últim any per part de l'emissor. És la seva cinquena emissió en el 2021 i la quarta en format Sènior No Preferent, després de l'emissió Social de maig i les emissions en format Verd de febrer i maig, aquesta última en lliures esterlines.

Amb aquesta nova emissió, l'entitat persegueix l'objectiu de diversificar les seves fonts de finançament en els mercats de capitals, així com ampliar la seva base inversora, tal com va anunciar en la seva última presentació de resultats del mes de maig passat on també va comunicar uns plans d'emissió de deute Sènior No Preferent, per a la resta de l'any, d'uns 2.000 milions. Des de llavors, l'import emès arriba als 1.761 milions d'euros equivalent en aquest format de deute.

Aquestes operacions representen un balanç molt positiu per a l'entitat que, després de la fusió, reafirma un excel·lent accés al mercat de deute institucional. Des del començament de l'any, l'entitat ha aconseguit finançament per un total de 3.761 milions d'euros equivalents.

La ràpida evolució del llibre ha permès millorar les condicions finals de l'emissió aconseguint emetre 200 milions de francs suïssos, per damunt dels 150 milions comunicats en l'anunci. El preu s'ha fixat en 87 punts bàsics sobre el tipus swap de referència en francs suïssos, estrenyent 3 punts per sota dels 90 punts bàsics inicials, en línia amb la pràctica habitual en el mercat suís. Amb aquest nivell, CaixaBank aconsegueix finançament en francs suïssos amb un cost de 4pbs per sota del seu nivell d'emissió equivalent en euros. El cupó ha quedat establert en el 0,477%.

L'entitat encarregada de la col·locació ha estat Credit Suisse.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES