Nota de premsa

CaixaBank compleix 5 anys a Sud-àfrica amb una quota de mercat del 83,3% del negoci d’avals emesos cap a bancs espanyols

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank International Banking

• Des de l’Oficina de Representació de Sud-àfrica, CaixaBank cobreix tota la regió del sud i centre d’Àfrica. L’entitat és l’únic banc espanyol actiu en aquesta àrea geogràfica.
• L’oficina de representació de CaixaBank a Johannesburg ofereix acompanyament en comerç exterior, banca d’empreses i banca corporativa a empreses espanyoles amb interessos i activitats a Sud-àfrica, i a multinacionals i empreses sud-africanes que operen a Espanya.

CaixaBank compleix aquest any cinc anys de presència a Sud-àfrica, on s’ha consolidat com a banc de referència per les empreses espanyoles amb presència a Sud-àfrica, i per empreses sud-africanes amb interessos a Espanya.

L’entitat va obrir la seva oficina de representació a Johannesburg l’any 2016, des d’on cobreix tota la regió del sud i centre d’Àfrica -Nigèria, Benín, Burundi, Ruanda, Kenya, Tanzània, Moçambic, Zàmbia, Zimbawe, Malawi, Namíbia, Sud-àfrica, Angola, Maurici i Madagascar. És l’únic banc espanyol actiu en aquesta àrea geogràfica.

L’oficina ofereix acompanyament en comerç exterior, banca d’empreses i banca corporativa als seus clients espanyols amb interessos en el centre i sud d’Àfrica i per empreses i multinacions de la regió amb interessos a Espanya. Entre els seus principals focus de negoci, es troben trade finance (post i pre financing), project finance, acords bilaterals i préstecs sindicats.

A l’àrea de trade finance, CaixaBank compta al país amb una quota de mercat d’avals emesos del 83,3% a tancament del tercer trimestre del 2021. Això representa que més de 4 de cada 5 avals que s’emeten cap a bancs espanyols amb procedència de bancs de la regió, es fan a través de CaixaBank. En el primer cas es tracta d’un creixement de 18,5 punts percentuals respecte al mateix període del 2020.

Quant a avals rebuts des d’Espanya cap a la regió on l’oficina dóna cobertura, la quota de mercat ascendeix al 70% (gairebé 3 de cada 4), la qual cosa implica 1,5 punts percentuals més respecte al 2020.

Respecte a corporate, l’oficina representa a CaixaBank davant les principals empreses i institucions financeres locals, traslladant les necessitats de les companyies als equips corresponents a Espanya, i acompanyant a les empreses espanyoles a la regió en la cerca d’interlocució amb la banca local, oferint un assesorament integral.

Quant a project finance, en els seus cinc anys de presència a Sud-àfrica, CaixaBank ha participat a destacades operacions al continent. Des d’aquesta oficina es va tancar la primera operació Bank Finance de CaixaBank, al 2019, i en el seu primer any al país, va participar al major préstec A+B del Banc de Desenvolupament Africà per finançar una de les majors utilities a Àfrica. Entre altres operacions destacades, es troba el préstec corporatiu sindicat a Pharmacare Holdings, finançant la lluita contra la pandèmia al continent.

A més, en aquests cinc anys, a través de la seva oficina de representació a Sud-àfrica, CaixaBank ha treballat també per impulsar les relacions empresarials entre els dos països, a través de la col·laboració amb institucions com l’ICEX o l’Ambaixada espanyola al país. CaixaBank exerceix la Presidència de la Cambra de Comerç Espanyola a Sud-àfrica, i és membre de la Cambra Espanyola de Comerç a Moçambic.

Quant a compromís social, l’oficina de representació participa a Streetlight Schools, un projecte educacional innovador i pioner que es basa en programes educatius de Nova Zelanda i Finlàndia. El col·legi, situat a una zona desfavorida del país, ha aconseguit els millors estàndards educatius a Sud-àfrica en tan sols tres anys.

Sud-àfrica és un dels països que ofereix grans oportunitats a les empreses espanyoles per la seva llarga història de hub inversor al sud d’Àfrica. El país ocupa la posició #60 a l’Índex de Competitivitat Global (d’un total de 141 països) i és el país número 84 al ránking Doing Business 2020 (d’un total de 190 països).

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món; i d’acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. A més, l’entitat financera és propietària del portugués Banco BPI, la cinquena entitat financera més gran del país en termes d’actius.

La xarxa de CIB&IB de CaixaBank està composta per sucursals a Alemanya, França,  Marroc, Polònia, Portugal, Regne Unit, totes elles, a excepció de Portugal, autoritzades pel regulador espanyol i local per proveir certs serveis financers relacionats amb el finançament i serveis bancaris, com ara finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming, i altres similars dins d’aquesta mena d’activitats.

A més, l’entitat compta amb 18 oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur (Singapur), Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú), Sidney (Austràlia) i Toronto (Canadà). També té dos equips Spanish Desk a l’austríac Erste Bank (Vienna) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

Les oficines de representació ofereixen acompanyament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com empreses espanyoles amb projectes a l'estranger. Entre les principals àrees de cobertura destaquen trade finance, payments, corporate i project finance.

La Banca Internacional de CaixaBank és l’única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

Més enllà de la seva xarxa d’oficines, CaixaBank manté acords amb més de 1.700 bancs internacionals per facilitar l’operativa internacional i el comerç exterior de les empreses a qualsevol país del món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES