Nota de premsa

CaixaBank col·loca 1.000 milions d'euros en deute sènior preferent, amb una demanda superior als 2.350 milions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Es tracta de la primera emissió de l'any de CaixaBank i la quarta en format de deute sènior preferent des de 2017

• La gran acollida dels inversors ha permès a CaixaBank no pagar cap prima de nova emissió i reduir el tipus d'interès en 22 punts bàsics des del nivell ofert en l'anunci fins al midswap + 58 punts bàsics final

• El cupó de 0,375% és el més baix assolit per CaixaBank en una emissió de deute sènior

• CaixaBank ha aconseguit un èxit de col·locació en un mercat molt actiu, amb ordres de 126 inversors institucionals, cosa que posa de relleu l'ampli seguiment entre els principals inversors europeus, així com el reconeixement diferencial de les seves fortaleses de crèdit

CaixaBank ha aprofitat les bones condicions del mercat per captar 1.000 milions d'euros a cinc anys en format de deute sènior preferent. El preu s'ha fixat en 58 punts bàsics sobre el midswap i el cupó ha quedat establert en el 0,375%. Es tracta del cupó més baix assolit per CaixaBank en deute sènior. 

L'èxit de l'operació es reflecteix en la demanda, que ha superat els 2.350 milions permetent rebaixar el tipus d'interès en 22 punts bàsics des del nivell ofert en l'anunci fins al midswap + 58 punts bàsics final.

És destacable que CaixaBank no ha hagut de pagar cap prima de nova emissió, donada l'elevada qualitat de la demanda. Altres emissions recents en format sènior preferent han requerit concessions d'entre 5-7bps, el que subratlla tant l'ampli seguiment de CaixaBank, com especialment el reconeixement diferencial de les seves fortaleses de crèdit.

CaixaBank ha aconseguit aquest èxit de col·locació en un mercat molt actiu, després de la jornada d'ahir que amb 31.000 milions d'euros d'oferta en primari va marcar el record històric d'emissions en un només dia en el mercat euro, seguida d'una elevada activitat també durant la jornada d'avui.

A més de l'elevada demanda, destaca la qualitat del llibre. La transacció va acumular ordres de 126 inversors institucionals i va posar de relleu la consolidada base inversora granular de CaixaBank. Com ve sent habitual en les últimes emissions de l'entitat, ha destacat la important participació d'inversors estrangers que van representar el 77%, incloent els principals fons d'inversió del Regne Unit, França i Alemanya, i les principals asseguradores i tresoreries de bancs europeus.

Des de 2018, CaixaBank ha emès 10.800 milions d'euros en format cèdula hipotecària, deute sènior preferent, deute sènior no preferent, deute subordinat Tier 2 i deute AT1 eventualment convertibles en accions (Cocos).

Primera emissió de l'any

L'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar completa així la seva primera emissió de deute institucional el 2020 i la quarta en format sènior preferent des de 2017, mercat al qual ha apel·lat un cop l'any des de llavors. L'última emissió de CaixaBank en aquest format va ser el març de 2019, quan va col·locar 1.000 milions d'euros a 7 anys, amb un preu de 90 punts bàsics sobre el midswap. L'emissió d'avui completa la corba de crèdit de CaixaBank establint una nova referència en el curt termini en un moment en què la demanda per a terminis intermedis és molt sòlida.

L'emissió comptarà amb la qualificació de Baa1, BBB+, BBB+ i A per part de les agències Moody’s, Standard & Poor’s, Fitch i DBRS, respectivament.

Els bancs col·locadors han estat Barclays, BNP Paribas, CaixaBank, Commerzbank i Credit Suisse.

 

NOTÍCIES RELACIONADES