Nota de premsa

CaixaBank celebra a FITUR la sisena edició dels ‘Premis CaixaBank Hotels & Tourism’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premiats de la sisena edició dels premis CaixaBank Hotels&Tourism; responsables de les direccions territorials de CaixaBank; David Rico, director de CaixaBank Hotels & Tourism, i Maribel Rodríguez, senior vice president Membership, Commercial & Events de World Travel & Tourism Council (WTTC).

• L'entitat financera ha celebrat aquest dimecres la cerimònia de lliurament dels guardons, que enguany reconeixen a empresàries del sector hoteler per la seva trajectòria professional i el lideratge de projectes que contribueixen a millorar l'oferta turística.

 

CaixaBank ha fet lliurament aquest dimecres dels ‘Premis Hotels & Tourism’, que celebren la seva sisena edició, en el seu estand de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que acull IFEMA a Madrid des d'avui i fins el pròxim dia 28. Enguany els guardons, sota el títol ‘Empresàries amb estrelles’, reconeixen a dones directives del sector hoteler i de l'allotjament turístic per la seva carrera professional i el lideratge de projectes que contribueixen a millorar l'oferta turística.

La cerimònia ha comptat amb la presència de David Rico, director de CaixaBank Hotels & Tourism, i Maribel Rodríguez, senior vice president Membership, Commercial & Events de World Travel & Tourism Council (WTTC).

L'objectiu d'aquesta edició dels ‘Premis Hotels & Tourism’ és homenatjar i reconèixer el recorregut empresarial de les premiades i la seva aportació a un sector clau per a l'economia, una iniciativa amb la qual l'entitat reafirma el seu compromís amb el sector i, al seu torn, amb la diversitat i el reforç del rol de les dones en les empreses. L'entitat ha premiat a un total de 13 empresàries i directives, distribuïdes per tot el territori nacional:

  • Direcció Territorial Barcelona. Gisela Valderrama, consellera delegada del grup Olivia Hotels.
  • Direcció Territorial Catalunya. Bàrbara Hallé, propietària i directora de l’Hotel Sant Roc.
  • Direcció Territorial Castella-la Manxa- Extremadura. Julita García, propietària del Grupo Adolfo.
  • Direcció Territorial Ebre. Ana Beriáin, propietària i directora del càmping El Molino, i directora del Camping Urbasa.
  • Direcció Territorial Castella i Lleó. Rocío Ruiz, directora general del grup Gastronomía José María.
  • Direcció Territorial Madrid. Carmen Cordón, propietària de Hidden Away Hotels.
  • Direcció Territorial Canàries. Alicia Martinón, consellera delegada del Grupo Grumasa Martinón.
  • Direcció Territorial Nord. Oihana Subijana, directora de l’Hotel Akelarre.
  • Direcció Territorial Balears. Antonia i María Plomer, CEO i directora financera de Xafiro Hotels.
  • Direcció Territorial Comunitat Valenciana. María Aurora Cuenca Roselló, fundadora del grup Magic Costa Blanca Hoteles & Resorts.
  • Direcció Territorial Múrcia. Miriam Fuertes, directora executiva de l’empresa immobiliària Profusa, pertanyent al Grupo Fuertes.
  • Direcció Territorial Andalusia. Andrea Martínez Rojas-Marcos, directora de l’hotel Kivir i adjunta a la direcció de l’hotel Bécquer.
  • Corporate & Institutional Banking. Concha Osácar, sòcia fundadora i membre del Consell d’Administració d’Azora Capital.

Aquest guardó és una mostra més de l'aposta de CaixaBank pel mercat turístic, un suport que es materialitza a través de la seva línia de negoci especialitzada CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del sector a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

Perspectives positives per al sector

L'últim informe sobre el sector elaborat per CaixaBank Research preveu que la tendència positiva de la indústria turística espanyola es mantingui en 2024, encara que vaticina que els ritmes de creixement s'aniran normalitzant en haver-se completat ja la recuperació després de la pandèmia. En concret, calcula que el PIB turístic passi de créixer un 6,9% en 2023 a un 2,5% en 2024.

Entre els principals factors que continuaran donant suport al sector destaquen, d'una banda, la recuperació del poder adquisitiu dels principals països emissors de turistes a Espanya, gràcies a un descens de la inflació i a un increment moderat dels salaris. I per una altra, la major estabilitat geopolítica d'Espanya en relació amb la de països competidors també continuarà jugant a favor del sector. Així i tot, les previsions apunten al fet que el feble creixement econòmic de l'eurozona limitarà la seva expansió.