Nota de premsa

CaixaBank Asset Management, elegida per Citywire com la ‘Gestora amb la millor representació de gènere del món’ per segon any consecutiu

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Una representació de dones de totes les àrees de CaixaBank AM.

• És l'única gestora espanyola que ha resultat premiada en les tres edicions dels ‘Gender Diversity Awards’ de la revista especialitzada ‘Citywire’, que premien les entitats més compromeses amb la diversitat de gènere.

 

CaixaBank Asset Management (AM), gestora de fons del Grup CaixaBank, ha estat guardonada com a ‘Gestora amb la millor representació de gènere del món’ en la categoria de companyies d'entre 50 i 100 gestors dels Gender Diversity Awards de la revista especialitzada Citywire. Es tracta del segon any consecutiu en el qual la gestora obté aquest guardó en la seva categoria.

Els Gender Diversity Awards, que celebren enguany la seva tercera edició, destaquen aquelles gestores internacionals compromeses amb la diversitat de gènere per les seves millors pràctiques en la matèria, i per com incorporen aquesta qüestió en les seves decisions d'inversió. CaixaBank AM és l'única gestora espanyola que ha resultat premiada en les tres edicions d'aquests guardons internacionals.

Per a Juan Bernal, director general de CaixaBank AM, “aquest reconeixement posa en valor el nostre compromís en promoure la igualtat d'oportunitats, en fomentar i visualitzar la meritocràcia, i en reforçar el rol de les dones en el sector de la gestió d'actius i en la societat en general. Per a això, en el marc de Wengage, el programa de diversitat del Grup CaixaBank, impulsem processos que afavoreixen la igualtat, tant de gènere com funcional i generacional.”

El jurat dels premis, compost per sis representants de la revista i de la indústria global de la gestió d'actius, elegeix als guanyadors segons les dades recopilades per la revista Citywire en el seu informe anual Alpha Female 2022, i dels qüestionaris enviats als nominats en cada categoria.

Segons la base de dades emprada per la revista en el seu informe, CaixaBank AM és l’entitat amb el més percentatge de dones gestores de fons en la categoria de gestores de 50 a 100 gestors del món, amb un 39% del total, molt per sobre de les següents gestores en la seva categoria, amb percentatges del 33% i del 30%. També lidera aquest rànquing global si es tenen en compte els percentatges en les categories de gestores de diferents dimensions (més de 100 gestors, i d'entre 20-50 gestors), de 24% i 38%, respectivament.

A banda, el jurat dels premis va valorar, entre d’altres qüestions, l'impuls de les iniciatives del Grup CaixaBank a través del programa Wengage, compromès amb la promoció de la diversitat i la igualtat d'oportunitats. En concret, CaixaBank AM és especialment activa en les activitats de mentoring femení, amb la participació de directives en els ‘Global Mentoring Walks’, que CaixaBank organitza a Espanya juntament amb l'ONG internacional Vital Voices.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la diversitat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI o cultural. Wengage inclou mesures internes per a fomentar la flexibilitat i la conciliació, per a visibilitzar la diversitat i per a reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení. 

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, esport i entorn rural.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per a fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

CaixaBank està adherida al programa internacional ‘Target Gender Equality’ i al ‘Women’s Empowerment Principles’, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ‘Més dones, millors empreses’; i al Charter de la Diversitat, per a fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, des del 2018, CaixaBank està adherida al Codi EJE&CON de Bones Pràctiques per a la Gestió del Talent i la Millora de la Competitivitat de l'Empresa, comprometent-se a fomentar la presència de la dona en llocs directius. També és part de l'Aliança STEAM pel talent femení ‘Nenes en peus de ciència’, una iniciativa liderada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional per impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les cinc primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2022.

 

NOTÍCIES RELACIONADES