Nota de premsa

CaixaBank arriba al milió de clients de pagament mòbil i creix un 171,9% anual en el número d'operacions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Pagament mòbil.

• Els clients de CaixaBank van efectuar 6,3 milions de compres al juny amb els seus mòbils, enfront dels 2,3 milions d'operacions registrades en el mateix mes el 2018.

• L'entitat es consolida com a líder del mercat de pagament mòbil a Espanya, amb una quota del 33,8%.

• Els pagaments amb rellotges intel·ligents o dispositius “wearable” ja sumen 100.000 usuaris.

CaixaBank ha arribat al milió de clients de pagament mòbil, una fita que indica l'important creixement que aquest sistema està experimentant a Espanya. Durant els últims dotze mesos, el número de clients de pagament mòbil de CaixaBank ha crescut un 87%, mentre que el parc de targetes “enrolades” en els terminals ha augmentat un 95% i ja supera els 1,4 milions.

Aquesta xifra suposa que un percentatge important i cada vegada més d'usuaris opten per tenir més d'una targeta en el seu telèfon per fer pagaments. Així mateix, el nombre de persones que utilitzen el seu mòbil per pagar ja ascendeix al 10,8% del total de clients de targetes de CaixaBank.

Creixement exponencial en número d'operacions

Respecte al número d'operacions, el creixement del pagament mòbil està sent exponencial. Els clients de CaixaBank han passat de fer 2,3 milions d'operacions de pagament mòbil el juny de 2018 a 6,3 milions el juny de 2019, un increment d'un 171,9% anual. En total, durant l'últim any, les targetes de CaixaBank “enrolades” en mòbils han efectuat 49,2 milions d'operacions.

Actualment, les compres realitzades amb mòbil ja representen el 5,10% del total d'operacions amb targeta en compres presencials, davant el 2,20% que representaven durant el mateix mes de 2018.

CaixaBank, entitat líder en pagament amb targeta, amb un parc de 17,24 milions de targetes i una quota per facturació del 23,7% en compres i del 28% a través del TPV en els comerços, ocupa també una posició de lideratge en el mercat nacional de pagament mòbil, on la quota s'eleva al 33,8%.

La clau: una excel·lent experiència d'ús

Per a Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, “2019 està sent l'any de l’èxit del pagament mòbil per tot el territori espanyol, una tendència accelerada per la creixent importància de l'experiència d'ús com a factor d'èxit essencial en qualsevol producte digital”. Alcaraz ha afegit: “CaixaBank col·labora amb les grans empreses del sector, com Samsung i Apple, per seguir oferint el millor servei abans, durant i després de fer una compra. La interacció que el client manté amb l'entitat a través de la seva aplicació CaixaBank Pay i els serveis complementaris a què aquest pot accedir, a més del pagament de les seves compres, són part crucial d'aquest fenomen a l'alça en què s'està convertint el pagament mòbil”.

El pagament mòbil permet als clients millorar l'experiència en el pagament de les seves compres. Amb l'aplicació CaixaBank Pay, és possible tenir totes les targetes en el mòbil i gestionar-les de manera senzilla i ràpida, amb funcionalitats com l'activació o bloqueig de targeta o l'accés a la forma de pagament més convenient (pagament ajornat, pagament fraccionat, etc.) A més, també es pot accedir a nous serveis, com compartir despeses o resoldre denegacions.

CaixaBank Pay està integrada amb Samsung Pay i Apple Pay en els telèfons i dispositius wearable compatibles amb aquests serveis perquè l'experiència d'ús del client sigui òptima. Igualment, l'entitat ha llançat el servei de pagament mòbil per als models smartwatch que utilitzen Garmin Pay o Fitbit Pay. Actualment, més de 100.000 clients estan utilitzant els dispositius wearable per fer pagaments.

Els clients de pagament mòbil de l'entitat disposen de tots els serveis de targetes de l'entitat, inclosa la garantia CaixaBankProtect, que protegeix a l'usuari davant possibles usos no autoritzats dels seus mitjans de pagament.

CaixaBank, referent internacional en innovació

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, amb 15,6 milions de clients en el mercat ibèric i la major xarxa comercial de la península.

La tecnologia i la digitalització són clau en el model de negoci de l'entitat, que compta amb la major base de clients digitals d'Espanya (6,3 milions). A més, CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la creació dels primers caixers que permeten fer reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver d'introduir el PIN.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. El 2019, l'entitat ha estat reconeguda com a Banc Més Innovador a Europa Occidental per la revista Global Finance. A més, ha estat reconeguda com a millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital als seus clients, en els Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times. El 2018, l'entitat va ser escollida “Millor Banc Digital a Europa Occidental” per la publicació Euromoney; i la seva aplicació de banca mòbil, CaixaBankNow, va rebre el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, com a millor projecte tecnològic mòbil el 2018 en els Tech Project Awards.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES