Nota de premsa

CaixaBank acompanya els atletes paralímpics en el seu nou projecte 'Camí a París'

Acció emmarcada en el patrocini amb el CPE i la vinculació amb el pla ADOP

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Miguel Carballeda, president del CPE.

• A través d'aquest pla, CaixaBank simularà el recorregut de la flama paralímpica desenvolupant 11 accions en diferents punts de la geografia espanyola amb una vintena d'atletes paralímpics vinculats al pla ADOP.

• El recorregut d'aquesta acció, que s'iniciarà al febrer i conclourà al juliol, començarà a Canàries i finalitzarà a Catalunya. Posteriorment, el projecte es clausurarà amb una presentació, on acudiran representants esportius i institucionals que hagin estat part implicada en el projecte.

• L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar visibilitat i normalitzar la discapacitat, conscienciar la societat i apropar cadascun d'aquests atletes d'elit al territori.

 

CaixaBank, patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol des de l'any 2019 i entitat vinculada al pla ADOP, continua el seu recolzament a l'esport paralímpic acompanyant als seus esportistes en la recta final de la preparació per als Jocs Paralímpics de París 2024, que se celebraran aquest estiu.

A través del projecte 'Camí a París', l'entitat financera impulsarà múltiples accions per donar visibilitat i normalitzar la discapacitat, conscienciar la societat i apropar cadascun d'aquests atletes d'elit al territori.

Per a això, CaixaBank ha creat un recorregut, que simula el camí de la flama paralímpica, que passarà per cadascuna de les direccions territorials en les que té dividida l'entitat financera tota la seva activitat a Espanya. El circuit s'iniciarà al febrer a Canàries i transcorrerà per Andalusia, Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella i Lleó, Madrid, Castella - La Manxa, Extremadura, Ebre, Nord, Balears, Barcelona i finalitzarà al juliol, amb una última parada en la direcció territorial de Catalunya.

Pel camí, CaixaBank organitzarà diferents activitats esportives, institucionals i col·laboratives amb prop de 20 atletes, que formen part del pla ADOP, per traslladar els valors que l'entitat comparteix amb aquests esportistes i fer arribar el missatge a tot el territori i a la societat.

La tipologia d'aquests reptes s'enfocarà en normalitzar la discapacitat, donar notorietat als esportistes, informar sobre els seus èxits, implicar la societat i reconèixer la tasca dels que fan possible aquest projecte.

Entre els protagonistes d'aquest nou repte, CaixaBank comptarà amb la col·laboració de Gerard Descarrega, Ricardo Ten, Nagore Folgado, Marta Fernández, Sara Andrés, Dani Stix, Luismi Marquina, els germans Molina, Teresa Perales, Susana Rodríguez, Álex Sánchez, Nil Riudavets, entre d'altres.

'Camí a París' finalitzarà amb un acte de cloenda previ a la disputa dels Jocs Paralímpics, que comptarà amb una presentació especial amb la presència de representants esportius i institucionals del Comitè Paralímpic Espanyol, així com representants de l'entitat financera.

Mitjançant aquesta acció, CaixaBank segella el seu compromís amb l'esport paralímpic, al qual ha acompanyat en els últims anys a través de diferents iniciatives, especialment tot allò que fa referència al CPE i els seus atletes, així com a la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, tant masculina com femenina, i la col·laboració amb la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.

A més, l'entitat financera aportarà, com a valor afegit a la seva col·laboració, la posada en marxa de campanyes de difusió de cadascuna de les parades amb l'objectiu donar a conèixer l'esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un coneixement més gran de les seves històries personals i gestes esportives.

Compromís amb la diversitat i la inclusió en l'esport

A través del patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

Per aquest motiu, el 2016 l'entitat va decidir apostar pel patrocini de l'esport paralímpic per fomentar la inclusió en l’esport i reafirmar el seu compromís amb la diversitat. El primer acord va ser com a patrocinador principal de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes, tant en la modalitat masculina com femenina. Alhora, CaixaBank es va implicar en els campionats d'escola de bàsquet en cadira de rodes per arribar a totes les franges d'edat de la societat.

Posteriorment, l'any 2019, CaixaBank es va convertir en nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol. Mitjançant aquest patrocini, vigent fins al cicle paralímpic de París 2024, CaixaBank col·labora activament amb el CPE, a través del programa ADOP, proporcionant beques destinades directament a la preparació dels esportistes paralímpics espanyols.

A través del patrocini amb el CPE, la FEDDF o el patrocini del programa d'esquí paralímpic a Sierra Nevada, l'entitat financera amplia el seu compromís amb l'esport paralímpic complint amb els seus principals objectius, que passen perquè els atletes puguin comptar amb els millors mitjans possibles per aconseguir els seus èxits esportius i traslladar a la societat els valors que representen. A més, durant aquest temps CaixaBank ha aportat, com a valor afegit a la seva col·laboració, la posada en marxa de campanyes de difusió amb l'objectiu de donar a conèixer l'esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un coneixement més gran de les seves gestes esportives i dels valors que impregnen cadascuna de les seves accions.

Per tot això, CaixaBank és considerada la tercera marca més rellevant de l'esport paralímpic a Espanya, després de la Fundació Once i Coca-Cola, segons el baròmetre de patrocini esportiu elaborat per SPSG Consulting.