Nota de premsa

Arrenca la convocatòria per participar en els Premis EmprènXXI, impulsats per CaixaBank i ENISA

17a edició dels guardons de referència per a l'ecosistema emprenedor

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Trofeu Premis EmprènXXI.

• Les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal poden presentar la seva candidatura a través de www.emprendedorxxi.es a partir del pròxim 26 d'octubre i fins al 12 de desembre.

• Es lliuraran 19 guardons en l’àmbit territorial (17 a Espanya i dos a Portugal), 12 premis a les start-ups que ofereixin les millors solucions als reptes que planteja la societat i dos accèssits.

• Les guanyadores aconseguiran premis en metàl·lic, formació en hubs d'innovació de referència global, formar part de la comunitat AlumniXXI i l'accés a inversors i grans empreses interessades en l'ecosistema emprenedor.

 

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'ENISA, obriran el pròxim dijous, 26 d'octubre, la convocatòria de la 17a Edició dels Premis EmprènXXI, guardons de referència en l'ecosistema emprenedor. A partir d'aquell moment, i fins al 12 de desembre, les companyies de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys de trajectòria poden presentar-s’hi a través de la pàgina web www.emprendedorxxi.es.

 

Aquesta nova edició dels guardons, que es presentaran en el marc del Valencia Digital Summit, preveu el lliurament de premis en metàl·lic i accions d'acompanyament que sumaran prop de 800.000 euros.

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 8,3 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a gairebé 500 empreses.

En concret, es lliuraran 19 guardons en l’àmbit territorial a aquelles companyies de nova creació que generin més impacte en el seu territori. Concretament, es lliuraran 17 premis a Espanya (un per cada comunitat autònoma) i dos a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes). Els guanyadors d'aquesta fase rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros.

A més, es premiarà les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels principals reptes que planteja la societat actual. Els guanyadors d'aquesta categoria obtindran un premi de 12.000 euros cadascun. En total, en aquesta edició s'han definit sis reptes i cadascun d'aquests inclou dos desafiaments:

  • El Planeta del Demà: Dirigit a empreses que aportin solucions que ajudin a la conservació del planeta i a preservar els recursos naturals i una agricultura sostenible. En aquest repte, es premiaran dos desafiaments:

- El millor projecte de transformació de la indústria agroalimentària a través de l'agricultura i la ramaderia sostenible, que incorpori la innovació tecnològica en els processos productius.

- El projecte que aposti per deixar a les noves generacions un planeta millor, amb solucions basades en la recerca d'un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.

  • El Benestar del Demà: Enfocat a projectes que es basin en el benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties. Aquest repte inclou dos guardons a:

- Solucions en l'àmbit terapèutic, del diagnòstic i del desenvolupament de tecnologies mèdiques i E-health que ajudin a millorar la qualitat de la salut, l'accés per als pacients i la prevenció de malalties.

- La millor solució enfocada al benestar de la gent gran per tal d'assegurar l'envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia.

  • El Talent del Demà: Orientat a companyies que apostin pel desenvolupament del talent humà, entenent que vivim en un món en constant evolució tecnològica. Aquest repte atorgarà dos reconeixements a:

- La millor iniciativa que capaciti les persones per adaptar-se a les noves tecnologies, reciclar-se i assegurar la inclusió en el sector laboral mitjançant solucions Edtech i eines que facilitin la seva            transició.

- Productes i serveis enfocats al desenvolupament del talent i la facilitació del procés de captació, gestió i retenció del talent per part de les empreses.

  • Les Ciutats del Demà: Dirigit a propostes de valor amb focus en com fer que les ciutats on vivim siguin més sostenibles, segures, connectades i amb mobilitat adaptada. Es reconeixerà:

- La millor solució vinculada a l'habitatge del futur.

- Solucions de mobilitat i tecnologia a les ciutats del demà, que apostin per la sostenibilitat, la comoditat i la innovació.

  • L'Economia del Demà: Enfocat al paper cabdal que exerceixen la innovació i la tecnologia en la transformació de tots els sectors. En aquest repte, es plantegen dos desafiaments:

- Solucions que apostin per la transformació del sector financer i els nous models de negoci a la banca (fintech, insurtech, retail o ciberseguretat).

- Iniciatives que impulsen la innovació i digitalització de les empreses gràcies a l'ús de la tecnologia (SaaS, e-commerce...).

  • El Gaudir del Demà: Orientat a idees i serveis que ajudin a transformar l'experiència de les persones durant les seves activitats de lleure, ja sigui en hotels, restaurants o experiències lúdiques en general. Aquest repte inclou dos desafiaments per reconèixer:

- Solucions que afavoreixin la transformació del sector hoteler gràcies a la tecnologia i la innovació.

- Els millors productes i serveis que millorin l'experiència i la gestió en el sector de la restauració.

Els guardons compten amb el suport de diferents empreses del grup, àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, imagin, VidaCaixa, CaixaBank Sèniors, MicroBank, CaixaBank Real Estate & Homes, CaixaBank Payments & Consumer, CaixaBank Hotels & Tourism, CaixaBank Food&Drinks, CaixaBank Tech, Sostenibilitat, Banca Privada, Innovació i CaixaBank Dualitza.

Programa de formació internacional

A més de la remuneració econòmica, tant els qui guanyin en l’àmbit territorial com les empreses guanyadores de cada desafiament i els accèssits tindran accés a un programa de formació en un hub d'innovació de referència global. Es tracta d'una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, impartit per professorat d'ESADE.

Les empreses guardonades tindran l'oportunitat de ser als Investors Day EmprènXXI, jornades on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l'ecosistema emprenedor.

També formaran part de la comunitat AlumniXXI, que s'ha consolidat com un punt de trobada per a l'intercanvi de coneixements, idees i experiències entre els fundadors de les empreses premiades al llarg de la història dels Premis EmprènXXI. Es tracta d'una iniciativa que combina una comunitat virtual i trobades presencials que ajuda a reforçar vincles i crear sinergies entre els premiats i l'ecosistema emprenedor i de la innovació.

Els Premis EmprènXXI inclouran també dos accèssits especials: el premi Sostenibilitat, a la companyia més sostenible a partir dels criteris ESG, i el premi DeepTech, a la innovació tecnològica més disruptiva. Cadascun d'aquests accèssits està dotat amb 9.000 euros.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar a totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d'actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que donen suport al creixement de l'ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una tasca de banca relacional amb els diferents actors de l'ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

En l’actualitat, DayOne disposa d’espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Galícia i Catalunya. Actualment, ja cobreix i ofereix serveis especialitzats a 14 comunitats autònomes. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons han esdevingut un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública adscrita al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, la missió de la qual és contribuir al fet que projectes viables i innovadors, impulsats per emprenedores i emprenedors o petites i mitjanes empreses espanyoles, trobin el finançament necessari per desenvolupar-se i competir en un mercat global.

Aquest impuls financer es materialitza en préstecs participatius, amb imports d'entre 25.000 euros  i 1,5 milions d'euros, que no exigeixen més garanties que les del mateix projecte empresarial i un equip gestor solvent. Es tracta d'una alternativa de finançament que s'ajusta de manera especialment adequada a les necessitats de la pime.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

La cartera històrica d'ENISA supera els 8.480 préstecs destinats a 7.410 empreses, per un import total de més de 1.297 milions d'euros invertits.

A més, ENISA, a través de l'encàrrec del Govern, ha assumit el paper d'entitat certificadora per a les empreses emergents que desitgen aprofitar els beneficis fiscals i socials de la coneguda com a Llei de Startups, una legislació pionera a Europa que crea un entorn legal favorable per al creixement i èxit de les start-ups.

 

NOTÍCIES RELACIONADES