Nota de premsa

Arancha Manzanares (Premi Dona Empresària CaixaBank 2019), guardonada en els premis IWEC 2019

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Arancha Manzanares (Ayesa) i Mar Santana (CaixaBank)

• La vicepresidenta de l'empresa de consultoria d'enginyeria i tecnologia Ayesa ha estat una de les representants espanyoles en els premis internacionals que lliura cada any la International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC)

• Aquest any, els IWEC Awards han reconegut la trajectòria de 39 empresàries, procedents de 18 països, que dirigeixen empreses la facturació anual conjunta total de les quals puja a 5.700 milions de dòlars i que donen feina a més de 83.400 persones.

Arancha Manzanares, guanyadora nacional del Premi Dona Empresària CaixaBank 2019, ha estat guardonada en la 12a edició dels premis IWEC 2019, lliurats en el marc de la trobada anual de la International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa internacional de dones empresàries líders al món que té com a objectiu destacar el paper de les dones empresàries en l'economia global.

En aquesta edició, els premis IWEC han reconegut la trajectòria professional de 39 empresàries procedents de 18 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones pertanyen a sectors diversos, com l'enginyeria i la construcció, el tèxtil, el subministrament energètic, l'educació, l'alimentació o el màrqueting. En total, registren una facturació anual conjunta de 5.700 milions de dòlars i donen feina a 83.400 persones.

Arancha Manzanares, vicepresidenta de l'empresa de consultoria d'enginyeria i tecnologia Ayesa, és doctora enginyera industrial per la Universitat de Sevilla (1992 i 2006) i compta amb un Programa d'Alta Direcció d'Empreses (PADE) pel IESE. El 1996, va passar a formar part d'Ayesa, on ha desenvolupat diversos càrrecs de responsabilitat. El 2004, va assumir la direcció general d'ACT Sistemas, origen de l'àrea IT del grup. Entre 2005 i 2007 es va fer càrrec de la Direcció General Corporativa. El 2011 va ser nomenada presidenta d'Ayesa Advanced Technologies i des del maig de 2019 és vicepresidenta d'Ayesa.

Per a Arancha Manzanares, aquest guardó representa un «enorme orgull, no solament per representar Espanya en aquest premi, sinó també per la resta de les dones que m'acompanyen a Nova Delhi. Som la prova que l'esforç i el treball són els autèntics motors per aconseguir grans objectius». 

La vicepresidenta d'Ayesa ha estat escollida aquest any Dona Empresària CaixaBank 2019 entre 14 candidates regionals a tot Espanya, fet que suposa convertir-se en una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC. Segueix així a Inés Juste, presidenta del Grup Juste, i Rocío Hervella, fundadora de Prosol, guanyadores del Premi Dona Empresària CaixaBank 2017 i 2018, respectivament.

Des de la creació dels premis IWEC el 2007, s'han guardonat 411 dones de 42 països, les empreses de les quals tenen una facturació anual global de 35.500 milions de dòlars i donen feina a més de 348.200 persones.

La Conferència anual IWEC, punt de trobada de la xarxa de dones empresàries 

La Conferència IWEC reuneix cada any durant tres dies les dones que formen la seva xarxa mundial com a punt de trobada per compartir coneixement, experiència i xarxes de contactes. En la seva 12a edició, la conferència s'ha celebrat entre els dies 11 i 13 de novembre a Nova Delhi (Índia).

Amb el títol «Connectant les dones empresàries del món: marcant el camí de la innovació i la integració», la conferència s'ha centrat en la innovació, la tecnologia i la ciberseguretat, i els efectes que tenen en l'evolució i sostenibilitat de les empreses. Un capítol especial ha tingut l'economia i la societat índia, país amfitrió aquest any, amb presència de líders institucionals, religiosos i empresarials del país.

CaixaBank, per part seva, ha moderat la taula de debat «Marcant el camí de la integració», en què Mar Santana, directora comercial de Banca d'Empreses de la Direcció Territorial de Madrid i consellera d'IWEC, ha presentat el programa Work 4 Progress de l'Obra Social de “la Caixa”, juntament amb el Dr. Ashok Khosla, president de Development Alternatives Group i Ms. Kanika Verma, directora del programa. El Work 4 Progress té com a objectiu crear treball sostenible i de qualitat entre dones i joves de l'Índia, Moçambic i el Perú. A través del suport d'una xarxa d'entitats d'aquests territoris, el programa promou la creació d'empreses i l'accés laboral entre els col·lectius més exclosos d'aquests països. 

Sobre IWEC

IWEC és una organització internacional de dones empresàries creada el 2007 amb el suport del Departament d'Estat dels Estats Units. La seva missió és desenvolupar una xarxa empresarial global formada per dones empresàries, amb l'objectiu d'ajudar-les en el seu creixement internacional oferint-los una plataforma per compartir coneixements, experiència i xarxes de contactes.

«IWEC entén que oferir accés, recursos i suport per a l'èxit de les dones empresàries és crucial per assegurar la participació activa i sostenible de la dona en l'economia global, i per contribuir a reduir la bretxa de gènere. Oferim una plataforma global per intercanviar coneixements, experiència i xarxes de contactes, preparant el camí per a l'educació, les oportunitats de negoci i les associacions empresarials, i impulsant el diàleg social entre les dones emprenedores i els líders empresarials», assegura Ruth A. Davis, presidenta d'IWEC. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES