Nota de premsa

AgroBank i el Basque Culinary Center acosten les tendències de futur de la gastronomia a empresaris del sector a Lleida

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
GastroXperience Lleida

• AgroBank, la línia de negoci agroalimentari de CaixaBank ha organitzat la GastroXperience, un acte que pretén buscar sinergies entre els sectors agroalimentari i gastronòmic.

Una trentena d’empresaris de Lleida han tingut oportunitat de conèixer les tendències del sector de la gastronomia de la mà d'AgroBank i del Basque Culinary Center (BCC). AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l'activitat agroalimentària, ha escollit Lleida per a la celebració d'una jornada GastroXperience, a la qual han pogut assistir cellers i empreses agroalimentàries, entre d'altres, i en què professionals de referència en innovació i investigació han aportat la seva visió del rumb futur que emprendrà la gastronomia. La GastroXperience ha facilitat, a més, un punt de networking per localitzar sinergies entre els diferents assistents i avançar en el desenvolupament de noves idees de negoci i creativitat.

L'acte va estar presidit pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, i ha comptat amb la participació d'Adela Balderas, coordinadora del Màster en Innovació i Gestió de Restaurants del Basque Culinary Center, a més de professora de la Universitat d'Oxford i de la Universitat de Deusto; i Lluis Arrufat, professor de màsters i cursos de Basque Culinary Center, que va realitzar un showcooking formatiu amb productes de la zona. Finalment, Joel Castanye, amfitrió de l'esdeveniment, xef executiu i propietari del restaurant La Boscana, va oferir una entrevista i degustació dels seus productes a tots els assistents.

AgroBank forma part des del mes de juliol passat del Patronat del Basque Culinary Center. Un patronat, en què a més de diferents empreses del sector, també està conformat per xefs prestigiosos com Juan Mari i Elena Arzak, Eneko Atxa, Karlos Arguiñano, Martin Berasategui o Hilario Arbelatiz. La seva incoporació a aquest òrgan ha permès impulsar diverses iniciatives, com la GastroXperience, amb l'objectiu de cercar noves vies de col·laboració entre el sector agroalimentari i gastronòmic.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro

AgroBank, la línia de negoci agroalimentari de CaixaBank, és la primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya per presència d'oficines i de quota de mercat. Un de cada dos agricultors i ramaders d’Espanya és client d’AgroBank, que compta amb una proposta de valor compromesa amb el món rural des del punt de vista financer, social i d’innovació.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un 2023, en què es van finançar més de 1.100 milions d'euros a les Terres de Ponent, un 15,6% més que l'exercici anterior. Això fa palès el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies al fet que CaixaBank compta amb la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, cosa que la situa com l'entitat financera amb la xarxa de sucursals especialitzades més gran i amb presència en petits municipis.

AgroBank considera que un dels principals reptes del sector és el relleu generacional, que contribueix a la seva transformació del sector agroalimentari espanyol.

De la mateixa manera, AgroBank mostra el seu suport al paper de la dona rural, a través de diferents iniciatives entre les quals destaquen el programa de mentoring 'Crecem Juntes' en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura, o la Càtedra 'Dona, Empresa i Món Rural' amb la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM). També, l'entitat compta amb la Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida, des d'on impulsa i recolza la investigació i la transferència de coneixement entre els ecosistemes acadèmic i l'empresarial.

A més, l'entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i la digitalització del sector, amb l'objectiu d'impulsar-ne la transformació. En aquest sentit, ha llançat la segona edició d'AgroBank Tech Digital INNovation, un programa d'acceleració de startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb Innsomnia, l'entitat es posiciona com a principal referent per oferir al sector solucions tecnològiques.

Recentment, l’entitat ha llançat AgroBank Hub, una plataforma digital per a clients i no clients que té com a objectiu contribuir a la transformació del camp espanyol, impulsar la innovació, la sostenibilitat i reforçar la comunicació entre els diferents agents del sector.

Un ecosistema únic

Basque Culinary Center conforma un ecosistema únic on formació, innovació, investigació i emprenedoria coexisteixen amb l'objectiu de desenvolupar i impulsar la gastronomia, assumida com el coneixement raonat sobre allò que mengem i com ho fem. La nostra missió es fonamenta en valors com ara passió, innovació, orientació a l'excel·lència i compromís social. Situada des de 2011 a Sant Sebastià, Basque Culinary Center és una institució pionera conformada per la Facultat de Ciències Gastronòmiques i per BCC Innovation, centre tecnològic en Gastronomia: un centre de recerca interdisciplinar que investiga i innova en el disseny de productes i serveis alhora que recolza empreses, nous emprenedors i joves amb projectes significatius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES