Nota de premsa

28 esportistes de la FEDDF certifiquen la seva classificació per als Jocs Paralímpics

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Els 28 esportistes de la FEDDF ja classificats per als Jocs Paralímpics de Tokio 2021

• Les 14 especialitats esportives incloses en el calendari FEDDF han pogut completar la temporada 2019/2020 i continuen la seva activitat en la temporada 2020/2021 gràcies al programa d'ajudes impulsat per CaixaBank, que ajuda a sufragar les despeses associades a la inscripció de 1.300 esportistes en les múltiples competicions oficials que s'han disputat a Espanya.

• Quan falten cinc mesos per als Jocs Paralímpics de Tòquio, i amb el període de classificació encara obert en diverses disciplines (esgrima, powerlifting, atletisme i natació), les seleccions masculina i femenina de bàsquet en cadira de rodes, així com tres nedadors i un tirador ja tenen el seu bitllet assegurat per al Japó.

• L’acord de col·laboració subscrit entre CaixaBank i la FEDDF per ajudar a l'esport adaptat enmig de la pandèmia reafirma la implicació de CaixaBank amb l'esport paralímpic, on també és soci patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol.


En ple desenvolupament de la temporada 2020/2021, i després de la conclusió de la temporada 2019/2020, en alguns casos, endarrerida per la situació provocada per la pandèmia global de la Covid-19, 28 esportistes vinculats a la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) han aconseguit classificar-se per als Jocs Paralímpics de Tòquio en les modalitats de natació, bàsquet en cadira de rodes i tir olímpic. Aquesta llista la integren les seleccions masculina i femenina de bàsquet en cadira de rodes (dotze jugadors en cada equip), els nedadors Teresa Perales, Toni Ponce i Iñigo Llopis, i el tirador Juan Antonio Saavedra.

A aquests vint-i-vuit esportistes se n'afegiran més en els propers mesos en disciplines com la natació i el powerlifting, amb diversos esportistes a les portes de la classificació a l'espera de les últimes competicions i el tancament del rànquing internacional, previst per a mitjans de juny. Altres modalitats on hi ha opcions de classificació són esgrima i tir. 

Aquests èxits esportius han estat possibles gràcies a la represa de les competicions, aturades durant la pandèmia, així com a la col·laboració d'entitats privades com CaixaBank. Fruit de l'acord de col·laboració subscrit entre l'entitat financera i la FEDDF, 1.300 atletes han pogut completar la temporada 2019/2020, sufragant CaixaBank les despeses de les inscripcions federatives. Aquest acord ha implicat les 14 especialitats del calendari nacional de la FEDDF com són l'atletisme, bàsquet en cadira de rodes, boccia, esgrima en cadira de rodes, esports d'hivern (esquí i surf de neu), futbol per a amputats, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, pàdel, powerlifting, rugbi en cadira de rodes, eslàlom, tir olímpic i fossat olímpic.

En el marc de totes les competicions, una vintena d'esportistes ha aconseguit batre nous rècords d'Espanya en atletisme, powerlifting i natació. A aquests èxits individuals s'uneix l'èxit col·lectiu del bàsquet en cadira de rodes, en el qual destaca la classificació per a Tòquio de la selecció espanyola femenina, que tornarà a uns Jocs 28 anys després de Barcelona'92, única vegada en que el combinat nacional va competir en una cita paralímpica. En aquesta edició, la selecció es va classificar com a equip amfitrió. Aquesta vegada, va aconseguir la classificació després de quedar quarta en l'últim Europeu.

L'acord de col·laboració subscrit entre CaixaBank i la FEDDF per ajudar a l'esport de persones amb discapacitat física enmig de la pandèmia, a través del finançament de les inscripcions als Campionats d'Espanya, Copes d'Espanya i Lligues nacionals, reafirma la implicació de CaixaBank amb l'esport paralímpic, on també és soci patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol.

Per a CaixaBank, aquesta acció ha estat “una aposta per la continuïtat a un projecte iniciat fa anys per potenciar les diferents modalitats esportives paralímpiques i donar visibilitat a aquests esportistes d'elit”. Fonts de l'entitat afirmen que “en el context actual, creiem que és el moment de catapultar el nostre compromís ajudant a que tots aquests atletes puguin seguir amb la seva preparació diària”.

Per al president de la Federació, José Alberto Álvarez, “això suposa un suport molt important que s'uneix al d'altres institucions públiques i privades, i que serveix per mantenir l'activitat competitiva dels nostres esportistes, i intentar buscar la màxima normalitat possible en els esdeveniments organitzats per la FEDDF, atenent sempre els protocols de prevenció establerts per a cadascun d'ells”. 

Compromís amb la diversitat i la inclusió en l'esport

Per a CaixaBank, el patrocini esportiu és una eina estratègica de comunicació que imparteix valors que l'entitat comparteix amb la pràctica esportiva, com són el lideratge, l'esforç, la superació i el treball en equip. A través del patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

Per aquest motiu, el 2016 l'entitat va decidir apostar pel patrocini de l'esport adaptat per fomentar la inclusió en l'esport i reafirmar el compromís amb la diversitat. El seu primer acord va ser com a patrocinador principal de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes, tant en la selecció masculina com en la femenina. Al mateix temps, CaixaBank es va implicar en la Copa de SM el Rei i els campionats d'escoles de bàsquet en cadira de rodes, per arribar a tota la societat.

Posteriorment, l'any 2019, CaixaBank es va convertir en nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol. Mitjançant aquest patrocini, CaixaBank col·labora activament amb el CPE, a través del programa ADOP, proporcionant beques destinades directament a la preparació dels esportistes paralímpics espanyols per als Jocs de Tòquio 2020, que finalment es disputaran aquest estiu.

Amb l'acord renovat amb la FEDDF, l'entitat financera prorroga el seu compromís amb l'esport paralímpic complint amb els seus principals objectius, que passen perquè els atletes puguin comptar amb els millors mitjans possibles per aconseguir els seus èxits esportius i traslladar a la societat els valors que representen.

A més, durant aquest temps CaixaBank ha aportat, com a valor afegit a la seva col·laboració, la posada en marxa de campanyes de difusió amb l'objectiu de donar a conèixer l'esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un coneixement més ampli de les seves gestes esportives i dels valors que impregnen cadascuna de les seves accions.

 

NOTÍCIES RELACIONADES