Nota de premsa

Més de 1.500 voluntaris de CaixaBank comparteixen una jornada solidària amb prop de 4.000 persones en situació de vulnerabilitat a tot Espanya

Celebració del Dia del Voluntariat 2021 a 50 ciutats sota el lema “La festa del cor blau”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris CaixaBank celebren el Dia del Voluntariat 2021 a 50 ciutats sota el lema ‘La festa del cor blau’

• El Dia del Voluntariat 2021 reuneix voluntaris, familiars i beneficiaris d'entitats socials per compartir activitats lúcides, artístiques, culturals i mediambientals.

• Entre les activitats realitzades, hi ha visites de grups de nens al CosmoCaixa Barcelona i al Planetari de Madrid, la realització col·4 de seccions del Camí de Santiago, activitats artístiques i excursions mediambientals.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, l'entitat de voluntariat corporatiu més gran del país, ha celebrat avui el Dia del Voluntariat 2021,  una jornada solidària per a prop de 4.000 persones en situació de vulnerabilitat. El lema 'La festa del cor blau',  uns 2.000 voluntaris de CaixaBank han fet possible aquest esdeveniment, que s'ha celebrat conjuntament a 50 ciutats  de tot Espanya.

La jornada ha reunit voluntaris, familiars i beneficiaris d'entitats socials, un total de més de 140 organitzacions a Espanya que treballen amb  menors, persones amb discapacitat, joves estrangers no acompanyats, gent gran i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.  Amb la col·laboració de tots els participants, s'han desenvolupat diferents activitats al voltant de la inclusió social, la creativitat, l'esport i la cura del medi ambient per donar visibilitat a les seves necessitats i a la labor de tot el teixit associatiu amb el qual treballen els voluntaris de CaixaBank.

A més, aquest Dia del Voluntariat 2021 s'ha centrat especialment en els infants més vulnerables, ja que un  de cada tres  menors espanyols (aproximadament 2,2 milions) es troben en risc de pobresa o exclusió social, segons la taxa AROPE, l'indicador europeu que mesura el risc de pobresa i exclusió social.

Més de cinquanta accions repartides en 50 ciutats

El Dia del Voluntariat 2021 de CaixaBank ha impulsat tres grans accions a Barcelona, Madrid i Mallorca que han acompanyat les prop de 50 accions repartides per tot el territori. 

A Barcelona, el programa voluntariat de CaixaBank ha reunit més de 200 infants de 10 entitats socials al CosmoCaixa gràcies a la col·laboració de 150 voluntaris. Durant la jornada s'han dinamitzat diverses activitats adreçades als més petits, amb temàtiques relacionades amb la reutilització i la sostenibilitat. A més, s'ha fet un gran arbre amb els cors blaus amb missatges d'esperança i superació de la pandèmia.

A Madrid, la celebració s'ha celebrat al Planetari, i ha comptat amb la participació de 326 infants de 10 entitats, i amb el suport de 125 voluntaris.  A més, l'objectiu també ha estat compartir accions amb infants en risc d'exclusió.

Per la seva banda, a Andalusia s'han organitzat una vintena d'activitats distribuïdes a Cadis, Huelva, Sevilla, Còrdova, Granada, Jaén i Màlaga per més de 1.000 persones en situació de vulnerabilitat, gràcies al suport de 171 voluntaris. A Extremadura s'han desenvolupat diverses accions que han comptat amb 125 participants i una vintena de voluntaris, entre activitats artístiques i de decoració amb persones en risc d'exclusió. A les Illes Balears s'ha organitzat una gran gimcana social amb prop de 200 beneficiaris i amb l'objectiu d'integrar a tots els participants en la celebració.

A Catalunya, a més del gran esdeveniment central de Barcelona, s'han preparat una desena d'iniciatives, que han tingut lloc a Girona, Olesa de Montserrat, Tarragona i el Garxal (Delta de l'Ebre), en les quals han participat més de 200 persones vulnerables amb l'ajuda d'un centenar de voluntaris.

A les Illes Canàries, s'han dut a terme activitats a Las Palmas de Gran Canaria i Santa Cruz de Tenerife, entre elles, per exemple, la realització d'un tram del Camí de Santiago; o la visita a Loro Parque amb 65 beneficiaris de diferents associacions.

Pel que fa a Castella-la Manxa, unes 300 persones entre voluntaris i persones grans han participat en unes Olimpíades a la Ciutat Esportiva de Tomelloso (Ciudad Real), adaptades a l'edat i característiques de cada participant.

A Castella i Lleó més de 100 voluntaris han compartit la jornada amb unes 870 persones amb múltiples dificultats econòmiques i socials en diferents activitats que s'han desenvolupat a Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca i Valladolid. Paral·lelament, a la Comunitat Valenciana 150 voluntaris han netejat zones com la Serra Grossa, l'espai natural de Lucena o la Platja de la Patacona amb un centenar de persones vinculades a entitats socials locals.

A Aragó, s'han preparat diverses excursions ambientals amb l'associació Fondo Natural, per observar conjuntament la flora i fauna terrestre i aquàtica. Mentrestant, a La Rioja s'ha desenvolupat una etapa del Camí de Santiago amb col·lectius en risc d'exclusió.

A Navarra, una desena de voluntaris han col·laborat desenvolupant embarcacions intergeneracionals amb la Fundació Core i Residencial Amma Mutilva.

Múrcia ha reunit un centenar de persones, entre voluntaris i beneficiaris, que han gaudit al llarg de la setmana de diverses activitats lúdiques i culturals. Finalment, a les regions del País Basc, Galícia, Astúries i Cantàbria, al voltant d'1. 2.000 persones (939 voluntaris i més de 423 beneficiaris) han participat en la realització del Camí de Sant Jaume en més de 62 etapes (uns 820 quilòmetres), juntament amb una trentena d'entitats socials. En un dia han recorregut la distància que va des del pont d'Hendaia, a la frontera amb França, fins a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la.

Gran festa solidària per portar il·lusió

Amb aquesta festa solidària, moltes persones amb dificultats han tingut l'oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han donat il·lusió i els han presentat noves maneres d'enriquir-se personalment, socialment i culturalment.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir aquesta edició del Dia del Voluntari 2021 en una gran festa de creativitat i diversió, omplint de cors blaus les principals ciutats del país.

A més, en els diferents llocs que han acollit una jornada, s'ha animat a tots els ciutadans a participar, que han pogut aportar un missatge d'esperança, reflexió, en memòria d'un ésser estimat, o en referència a situacions o emocions viscudes durant la COVID-19.

Sobre la promoció del voluntariat

Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de donar suport a la distribució de les ajudes econòmiques de Fundació "la Caixa", Acció Social CaixaBank promou el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per treballadors actius de l'entitat i del seu col·lectiu, Fundació"la Caixa", jubilats i jubilats prematurs d'ambdues entitats, així com amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va celebrar el seu quinzè aniversari de treball solidari. En total, en l'últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables a tot el país en termes d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES