L'Institut Andreu Nin de Tarragona ha presentat aquest dimarts el seu projecte "Disseny i innovació d'una paret hospitalària" seleccionat com un dels més innovadors del país en FP en la Convocatòria d'Ajudes Dualitza de CaixaBank Dualitza i FPEmpresa, a través del qual tractaran de fer més còmoda l'estada dels pacients als hospitals.
Per aconseguir-ho, estudiants de diferents cicles formatius han col·laborat amb l'Hospital Clínic de Barcelona que els ha reptat a "humanitzar" les habitacions mitjançant el disseny d'una paret hospitalària que respongui de millor manera a les necessitats actuals, tant de l'equip mèdic com del mateix malalt o els seus familiars, i que faci més agradable l'estada incorporant algunes de les funcions d'un hotel.
La llum, els aparells audiovisuals -com la introducció de tablets o la projecció de fotos facilitades pel propi pacient- o la reducció d'elements que dificulten el trànsit del personal mèdic s’han tingut en compte a l'hora de començar el disseny, en el qual participen estudiants de Fabricació Mecànica, d'Electricitat i Electrònica, i de Sanitat. També la digitalització perquè les mateixes tablets contemplin diferents accessos, uns professionals que facilitin la consulta de l'historial mèdic als infermers, i d'altres per a visitants del pacient, que puguin veure els missatges deixats per l'equip mèdic.
El projecte permetrà millorar les competències dels estudiants, però també facilita a l'Hospital accedir a un procés d'innovació posat en marxa pel centre educatiu, al qual no hauria tingut accés d'una altra manera.
De fet, el mateix hospital valora l'opció d'incorporar de manera real totes les millores que s'aconsegueixin en el projecte.
Durant la presentació, Raúl García, responsable del projecte i tutor de Fabricació Mecànica, ha explicat la importància d'aquest tipus d'iniciatives per als estudiants que es veuen "involucrats en un projecte real i veuen els problemes que cal afrontar a l'hora de construir, els costos, la plasmació del disseny, l'adaptació a la realitat perquè no pots fer tot el que t'agradaria".
Per la seva banda, el coordinador de CaixaBank Dualitza a Catalunya, Ricard Guillem, ha felicitat el centre per aconseguir "situar-se com a pol d'innovació, demostrant la capacitat dels estudiants d'FP per respondre a reptes reals i obrint possibilitats perquè totes les empreses que volen innovar, però no tenen capacitat de fer-ho puguin realitzar-lo a través dels centres educatius".
El projecte "Disseny i innovació d'una paret hospitalària per millorar l'estada del pacient i el treball del personal sanitari" ha estat seleccionat en la VII edició de la Convocatòria d'Ajudes Dualitza impulsada per CaixaBank Dualitza i FPEmpresa com un dels més innovadors del país.
L'objectiu d'aquesta convocatòria és facilitar el desenvolupament de projectes impulsats per centres educatius en col·laboració amb empreses o institucions, que siguin desenvolupats per estudiants per a la millora del seu aprenentatge.
CaixaBank Dualitza
CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la nostra societat.
Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.
Per a això, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.
Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat gairebé 35.000 estudiants, 3.700 empreses i 2.500 centres educatius.