<![CDATA[CaixaBank - Comunicació]]> https://www.caixabank.com/aplnr/comunicacion/buscador/servicio.noticiasRSS_ca.html WordPress <![CDATA[Vols estalviar? Aquests llibres t’ajudaran a fer el pas]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-10-03T08:02:49.0Z 2022-10-03T08:02:49.0Z <![CDATA[Vols estalviar? Aquests llibres t’ajudaran a fer el pas]]> 0 <![CDATA[L’índex de sentiment econòmic apunta a un final d’any amb caigudes en l’activitat a la zona de l’euro]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-10-03T00:00:00.0Z 2022-10-03T00:00:00.0Z <![CDATA[L’índex de sentiment econòmic apunta a un final d’any amb caigudes en l’activitat a la zona de l’euro]]> 0 <![CDATA[Gonzalo Gortázar, en el ‘Dia de l'Educació Financera’: “El nostre dia a dia està ple de moments clau en els que comptar amb formació financera és fonamental”]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-10-03T00:00:00.0Z 2022-10-03T00:00:00.0Z <![CDATA[Gonzalo Gortázar, en el ‘Dia de l'Educació Financera’: “El nostre dia a dia està ple de moments clau en els que comptar amb formació financera és fonamental”]]>  

“El nostre dia a dia està ple de moments clau en els que comptar amb formació financera és fonamental”, així ho afirma Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, en l'últim capítol de la sèrie ‘Formació sobre Rodes’, un recurs didàctic que l'entitat edita per reforçar el seu programa de formació financera per a accionistes.

Aquest nou capítol, que es publica avui coincidint amb la celebració del ‘Dia de l'Educació Financera’, té com a objectiu conscienciar de la importància de promoure la cultura financera en la nostra societat. Durant la xerrada gravada en un breu trajecte en cotxe, Gortázar subratlla que “la cultura financera és clau perquè moltes decisions quotidianes i algunes de vitals tenen a veure amb el món dels diners ”.

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank fa una repassada per les diferents situacions en què una persona es pot trobar, des de la presa de petites decisions, “com pagar un televisor a terminis, finançar un viatge o la tasca quotidiana d'administrar-se per arribar a finals de mes”, a unes altres de més rellevància com “decidir comprar una casa o llogar-la, i en cas de comprar-la, si demanes una hipoteca a tipus fix o variable”. Tot això sense oblidar una decisió bàsica com és “la planificació de l'estalvi per al moment de la jubilació”.

Durant la xerrada, Gortázar també posa de relleu nous temàtiques a les que l'educació financera ha de donar resposta: “Últimament estem veient una necessitat d'ajudar en temes nous, com és la ciberseguretat, que tant ens afecta, i la sostenibilitat, on ajudem a la gent a entendre les conseqüències que tenen les seves decisions financeres sobre el medi ambient”.

Durant la seva intervenció, el conseller delegat de l'entitat destaca que “CaixaBank té una gran vocació d’ajudar a la formació i a la divulgació de la cultura financera. Per a nosaltres, és fonamental perquè la nostra missió és contribuir al benestar financer de les persones i de tota la societat”. En aquest sentit, “impulsar la cultura i l'educació financera és la nostra raó de ser”, conclou. 

‘Formació sobre rodes’

La sèrie audiovisual ‘Formació sobre rodes’ llançada el febrer d'aquest any, està integrada en el ‘Programa Aula’ de formació financera per als accionistes de l'entitat, i pretén acostar als interessats conceptes financers, econòmics i de sostenibilitat a través del format vídeo, molt més comprensible per a tots els públics.

El capítol en el que participa Gonzalo Gortázar manté la mateixa estructura que la resta de la sèrie, en el que durant un breu trajecte en cotxe d'uns dos minuts de durada, experts de diferents àmbits expliquen, de forma accessible, diferents temàtiques quotidianes relacionades amb les finances, l'economia i la sostenibilitat. Tot en un llenguatge assequible i pròxim.

L'entitat difon ‘Formació sobre rodes’ a través del perfil de Twitter per a accionistes de CaixaBank (@AccionistesCABK), un canal únic a l'Íbex35 amb informació exclusiva per a aquest col·lectiu. A més, els vídeos també estan disponibles en el canal de YouTube  de CaixaBank.

Mitjançant aquest recurs didàctic, es posa el focus en aquells conceptes econòmics, financers i ASG (ambientals, socials i de governança) que poden semblar complexos a priori, però que l'entitat acosta al públic a través d'un llenguatge accessible. Es tracten, entre altres temes, com estalviar de forma eficient, com crear una cartera d'inversions, en què consisteixen els criteris ASG, què és una acció o què són les agències de ràting.

‘Programa Aula’ de formació financera

Conscient de la seva responsabilitat a fomentar la cultura financera entre accionistes, clients i la societat en general, CaixaBank va llançar el ‘Programa Aula’ el 2010 de forma pionera entre les empreses de l'Íbex35. Es tractava d'una iniciativa per dotar als accionistes minoristes de CaixaBank de coneixements sobre economia i finances que els ajudessin a prendre les seves decisions d'inversió de forma més fonamentada.

Des del seu llançament, el ‘Programa Aula’ ha anat evolucionant, incrementant el seu contingut i les eines utilitzades per a la seva divulgació. Així, aquesta aposta per l'educació financera es fa actualment a través de cursos presencials, webinars i diversos recursos per a la formació a distància.

Mitjançant aquest programa, CaixaBank va aconseguir només el 2021 acostar els seus continguts a més de 6.000 accionistes, que van participar en les diferents iniciatives de formació.

El 2022, aquest programa ha posat en marxa  ‘Formació sobre rodes’ el febrer, mentre que el juny va llançar la segona temporada del podcast ‘Formació financera Aula’ amb la publicació de nous capítols cada 15 dies sobre temes vinculats a economia i finances, i accessibles per ser escoltats a través de les principals plataformes.

Del començament d'any ençà, en el marc del ‘Programa Aula’ s'han dut a terme 8 webinars, 5 cursos presencials, s’han publicat 7 podcast i s’han difós més de 30 vídeos de la iniciativa ‘Formació sobre rodes’

Tots els continguts d'‘Aula’ estan disponibles des de l'‘Espai de l'accionista’ del web corporatiu (www.CaixaBank.com), perquè qualsevol que estigui interessat pugui accedir online als diferents materials.

Trobades corporatives

A més de les sessions formatives, CaixaBank també fa de forma periòdica trobades corporatives amb l'objectiu de ser a prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

A causa de la Covid-19, es van potenciar les ‘Trobades corporatives’ virtuals, que ja s'havien llançat de manera pionera el 2019. El 2021, es van fer set trobades per a accionistes en aquest format, assolint més de 2.800 assistents online.

A mitjan 2022, s'han reprès també les ‘Trobades corporatives’ en format presencial, amb una programació per a aquest any que inclou la celebració de noves sessions en diverses ciutats del territori espanyol. Tots els esdeveniments previstos estan disponibles per a la seva consulta en l'“Agenda de l'inversor” del web corporatiu.

Gràcies a aquestes sessions, CaixaBank es manté a prop dels seus accionistes, posa a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i dona resposta als seus dubtes i consultes. Aquest tipus de programa es fonamenta en els principis de transparència i rigor que sustenten la relació entre la companyia i els accionistes.

Educació financera per a col·lectius en situació de vulnerabilitat

A més, del ‘Programa Aula’, CaixaBank desenvolupa una important tasca en el foment de la cultura financera a través del seu ‘Programa de Voluntariat’, en el que participen empleats en actiu de tot el Grup, de la Fundació “la Caixa”, jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, així com amics, familiars i clients.

Entre les seves grans àrees d'actuació, hi ha el de l'educació financera, en què els voluntaris aporten els seus coneixements financers per impartir conceptes sobre economia bàsica a diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat, entre ells gent gran o joves.

Des de començaments d'any, s'han realitzat a tot Espanya 1.660 activitats en aquest àmbit, principalment dirigides a persones vulnerables, adults en risc d'exclusió, joves, gent gran o col·lectius amb discapacitat. En conjunt, s'han dedicat més de 25.000 hores de formació a uns 33.000 beneficiaris.

CaixaBank, compromesos amb l'impuls de la cultura financera

Com a part del model de banca sostenible, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Aquest compromís ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat, amb la finalitat d'ajudar en la presa de decisions responsables sobre l'economia personal i familiar.

A través del ‘Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera’, impulsat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) i l'Associació de Caixes i Bancs creats per les Caixes (CECA), CaixaBank continua treballant diàriament amb l'objectiu de divulgar coneixement i conscienciar a totes les persones sobre la importància d'adquirir una bona cultura financera. A més, impulsa activitats formatives que cobreixen necessitats específiques de joves, majors, emprenedors o persones en situació vulnerable, a través de tallers especialitzats, cursos de formació i conferències.

]]>
 

“El nostre dia a dia està ple de moments clau en els que comptar amb formació financera és fonamental”, així ho afirma Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, en l'últim capítol de la sèrie ‘Formació sobre Rodes’, un recurs didàctic que l'entitat edita per reforçar el seu programa de formació financera per a accionistes.

Aquest nou capítol, que es publica avui coincidint amb la celebració del ‘Dia de l'Educació Financera’, té com a objectiu conscienciar de la importància de promoure la cultura financera en la nostra societat. Durant la xerrada gravada en un breu trajecte en cotxe, Gortázar subratlla que “la cultura financera és clau perquè moltes decisions quotidianes i algunes de vitals tenen a veure amb el món dels diners ”.

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank fa una repassada per les diferents situacions en què una persona es pot trobar, des de la presa de petites decisions, “com pagar un televisor a terminis, finançar un viatge o la tasca quotidiana d'administrar-se per arribar a finals de mes”, a unes altres de més rellevància com “decidir comprar una casa o llogar-la, i en cas de comprar-la, si demanes una hipoteca a tipus fix o variable”. Tot això sense oblidar una decisió bàsica com és “la planificació de l'estalvi per al moment de la jubilació”.

Durant la xerrada, Gortázar també posa de relleu nous temàtiques a les que l'educació financera ha de donar resposta: “Últimament estem veient una necessitat d'ajudar en temes nous, com és la ciberseguretat, que tant ens afecta, i la sostenibilitat, on ajudem a la gent a entendre les conseqüències que tenen les seves decisions financeres sobre el medi ambient”.

Durant la seva intervenció, el conseller delegat de l'entitat destaca que “CaixaBank té una gran vocació d’ajudar a la formació i a la divulgació de la cultura financera. Per a nosaltres, és fonamental perquè la nostra missió és contribuir al benestar financer de les persones i de tota la societat”. En aquest sentit, “impulsar la cultura i l'educació financera és la nostra raó de ser”, conclou. 

‘Formació sobre rodes’

La sèrie audiovisual ‘Formació sobre rodes’ llançada el febrer d'aquest any, està integrada en el ‘Programa Aula’ de formació financera per als accionistes de l'entitat, i pretén acostar als interessats conceptes financers, econòmics i de sostenibilitat a través del format vídeo, molt més comprensible per a tots els públics.

El capítol en el que participa Gonzalo Gortázar manté la mateixa estructura que la resta de la sèrie, en el que durant un breu trajecte en cotxe d'uns dos minuts de durada, experts de diferents àmbits expliquen, de forma accessible, diferents temàtiques quotidianes relacionades amb les finances, l'economia i la sostenibilitat. Tot en un llenguatge assequible i pròxim.

L'entitat difon ‘Formació sobre rodes’ a través del perfil de Twitter per a accionistes de CaixaBank (@AccionistesCABK), un canal únic a l'Íbex35 amb informació exclusiva per a aquest col·lectiu. A més, els vídeos també estan disponibles en el canal de YouTube  de CaixaBank.

Mitjançant aquest recurs didàctic, es posa el focus en aquells conceptes econòmics, financers i ASG (ambientals, socials i de governança) que poden semblar complexos a priori, però que l'entitat acosta al públic a través d'un llenguatge accessible. Es tracten, entre altres temes, com estalviar de forma eficient, com crear una cartera d'inversions, en què consisteixen els criteris ASG, què és una acció o què són les agències de ràting.

‘Programa Aula’ de formació financera

Conscient de la seva responsabilitat a fomentar la cultura financera entre accionistes, clients i la societat en general, CaixaBank va llançar el ‘Programa Aula’ el 2010 de forma pionera entre les empreses de l'Íbex35. Es tractava d'una iniciativa per dotar als accionistes minoristes de CaixaBank de coneixements sobre economia i finances que els ajudessin a prendre les seves decisions d'inversió de forma més fonamentada.

Des del seu llançament, el ‘Programa Aula’ ha anat evolucionant, incrementant el seu contingut i les eines utilitzades per a la seva divulgació. Així, aquesta aposta per l'educació financera es fa actualment a través de cursos presencials, webinars i diversos recursos per a la formació a distància.

Mitjançant aquest programa, CaixaBank va aconseguir només el 2021 acostar els seus continguts a més de 6.000 accionistes, que van participar en les diferents iniciatives de formació.

El 2022, aquest programa ha posat en marxa  ‘Formació sobre rodes’ el febrer, mentre que el juny va llançar la segona temporada del podcast ‘Formació financera Aula’ amb la publicació de nous capítols cada 15 dies sobre temes vinculats a economia i finances, i accessibles per ser escoltats a través de les principals plataformes.

Del començament d'any ençà, en el marc del ‘Programa Aula’ s'han dut a terme 8 webinars, 5 cursos presencials, s’han publicat 7 podcast i s’han difós més de 30 vídeos de la iniciativa ‘Formació sobre rodes’

Tots els continguts d'‘Aula’ estan disponibles des de l'‘Espai de l'accionista’ del web corporatiu (www.CaixaBank.com), perquè qualsevol que estigui interessat pugui accedir online als diferents materials.

Trobades corporatives

A més de les sessions formatives, CaixaBank també fa de forma periòdica trobades corporatives amb l'objectiu de ser a prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

A causa de la Covid-19, es van potenciar les ‘Trobades corporatives’ virtuals, que ja s'havien llançat de manera pionera el 2019. El 2021, es van fer set trobades per a accionistes en aquest format, assolint més de 2.800 assistents online.

A mitjan 2022, s'han reprès també les ‘Trobades corporatives’ en format presencial, amb una programació per a aquest any que inclou la celebració de noves sessions en diverses ciutats del territori espanyol. Tots els esdeveniments previstos estan disponibles per a la seva consulta en l'“Agenda de l'inversor” del web corporatiu.

Gràcies a aquestes sessions, CaixaBank es manté a prop dels seus accionistes, posa a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i dona resposta als seus dubtes i consultes. Aquest tipus de programa es fonamenta en els principis de transparència i rigor que sustenten la relació entre la companyia i els accionistes.

Educació financera per a col·lectius en situació de vulnerabilitat

A més, del ‘Programa Aula’, CaixaBank desenvolupa una important tasca en el foment de la cultura financera a través del seu ‘Programa de Voluntariat’, en el que participen empleats en actiu de tot el Grup, de la Fundació “la Caixa”, jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, així com amics, familiars i clients.

Entre les seves grans àrees d'actuació, hi ha el de l'educació financera, en què els voluntaris aporten els seus coneixements financers per impartir conceptes sobre economia bàsica a diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat, entre ells gent gran o joves.

Des de començaments d'any, s'han realitzat a tot Espanya 1.660 activitats en aquest àmbit, principalment dirigides a persones vulnerables, adults en risc d'exclusió, joves, gent gran o col·lectius amb discapacitat. En conjunt, s'han dedicat més de 25.000 hores de formació a uns 33.000 beneficiaris.

CaixaBank, compromesos amb l'impuls de la cultura financera

Com a part del model de banca sostenible, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Aquest compromís ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat, amb la finalitat d'ajudar en la presa de decisions responsables sobre l'economia personal i familiar.

A través del ‘Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera’, impulsat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) i l'Associació de Caixes i Bancs creats per les Caixes (CECA), CaixaBank continua treballant diàriament amb l'objectiu de divulgar coneixement i conscienciar a totes les persones sobre la importància d'adquirir una bona cultura financera. A més, impulsa activitats formatives que cobreixen necessitats específiques de joves, majors, emprenedors o persones en situació vulnerable, a través de tallers especialitzats, cursos de formació i conferències.

]]>
0
<![CDATA[Paula San Luis, nova directora de CaixaBank Dualitza]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-30T00:00:00.0Z 2022-09-30T00:00:00.0Z <![CDATA[Paula San Luis, nova directora de CaixaBank Dualitza]]>  

El patronat de CaixaBank Dualitza ha nomenat Paula San Luis nova directora de l'entitat, en substitució de Juan Carlos Lauder, que ocupava el càrrec des de fa tres anys i que passa ara a emprendre nous projectes personals.

San Luis, enginyera de formació, ha desenvolupat llocs de responsabilitat en la direcció d'Innovació Tecnològica, Transformació Tecnològica i Innovació de Processos de CaixaBank, i prèviament va dirigir el Centre de Serveis Operatius i Enginyeria de Processos de Bankia des del 2015, àrees clau per a l'impuls digital afrontat pel banc durant els últims anys.

El president del patronat José Ignacio Goirigolzarri ha volgut assenyalar “la plena confiança que hem dipositat a San Luis per seguir augmentant els èxits aconseguits per Dualitza en els últims anys”.

Goirigolzarri ha afegit que “Paula San Luis s'incorpora a Dualitza després d'haver dirigit amb èxit alguns dels departaments clau en el procés d'innovació del banc, cosa que, sens dubte, l’ajudarà a dirigir amb gran encert aquesta nova etapa, incorporant una gran part d'aquest coneixement a la fundació”.

A més, ha volgut agrair a Juan Carlos Lauder “la tasca desenvolupada durant els últims anys, sense la qual aquest projecte no hauria arribat on ha arribat” i li ha desitjat  “tota la sort per a la seva nova etapa”.

Per part seva, la nova directora ha mostrat el seu agraïment per la confiança dipositada per part del patronat i ha assenyalat el seu compromís “de mantenir tot el treball desenvolupat per CaixaBank Dualitza a favor del suport i la promoció de la FP”.

En les seves primeres paraules com a directora, San Luis ha subratllat que “m'incorporo a aquest càrrec amb la convicció que el treball que fem és útil, que el nostre suport a la Formació Professional continua sent clau per contribuir a visibilitzar una modalitat formativa imprescindible per a la nostra societat i per al nostre futur, però també convençuda que aquest objectiu només pugui ser aconseguit amb el suport de tots els agents socials implicats en el desenvolupament dels processos educatius i de la col·laboració de l'administració pública amb les entitats privades”.

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població. CaixaBank Dualitza, marca amb què opera la Fundació des del 2021 continúa la tasca iniciada el 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promovent aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al nostre país.

Dualitza s'ha convertit en un referent de la promoció de la Formació Professional gràcies a les activitats realitzades per al desenvolupament de projectes educatius en centres d’FP, la formació de docents i alumnes en matèries específiques o com a complement a ensenyaments ja adquirits, la seva tasca de pont entre centres educatius i empreses, la seva ambició per facilitar una transferència d'informació entre tota la comunitat educativa i, sobretot, pel seu desenvolupament de la investigació sobre l'àmbit de la Formació Professional.

Durant aquests sis anys, CaixaBank Dualitza ha beneficiat un total de 21.889 alumnes, 2.677 empreses i més de 1.435 centres educatius a través de les seves quatre línies d'activitat: promoció de la FP, impuls de la FP, investigació i orientació.

]]>
 

El patronat de CaixaBank Dualitza ha nomenat Paula San Luis nova directora de l'entitat, en substitució de Juan Carlos Lauder, que ocupava el càrrec des de fa tres anys i que passa ara a emprendre nous projectes personals.

San Luis, enginyera de formació, ha desenvolupat llocs de responsabilitat en la direcció d'Innovació Tecnològica, Transformació Tecnològica i Innovació de Processos de CaixaBank, i prèviament va dirigir el Centre de Serveis Operatius i Enginyeria de Processos de Bankia des del 2015, àrees clau per a l'impuls digital afrontat pel banc durant els últims anys.

El president del patronat José Ignacio Goirigolzarri ha volgut assenyalar “la plena confiança que hem dipositat a San Luis per seguir augmentant els èxits aconseguits per Dualitza en els últims anys”.

Goirigolzarri ha afegit que “Paula San Luis s'incorpora a Dualitza després d'haver dirigit amb èxit alguns dels departaments clau en el procés d'innovació del banc, cosa que, sens dubte, l’ajudarà a dirigir amb gran encert aquesta nova etapa, incorporant una gran part d'aquest coneixement a la fundació”.

A més, ha volgut agrair a Juan Carlos Lauder “la tasca desenvolupada durant els últims anys, sense la qual aquest projecte no hauria arribat on ha arribat” i li ha desitjat  “tota la sort per a la seva nova etapa”.

Per part seva, la nova directora ha mostrat el seu agraïment per la confiança dipositada per part del patronat i ha assenyalat el seu compromís “de mantenir tot el treball desenvolupat per CaixaBank Dualitza a favor del suport i la promoció de la FP”.

En les seves primeres paraules com a directora, San Luis ha subratllat que “m'incorporo a aquest càrrec amb la convicció que el treball que fem és útil, que el nostre suport a la Formació Professional continua sent clau per contribuir a visibilitzar una modalitat formativa imprescindible per a la nostra societat i per al nostre futur, però també convençuda que aquest objectiu només pugui ser aconseguit amb el suport de tots els agents socials implicats en el desenvolupament dels processos educatius i de la col·laboració de l'administració pública amb les entitats privades”.

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població. CaixaBank Dualitza, marca amb què opera la Fundació des del 2021 continúa la tasca iniciada el 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promovent aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al nostre país.

Dualitza s'ha convertit en un referent de la promoció de la Formació Professional gràcies a les activitats realitzades per al desenvolupament de projectes educatius en centres d’FP, la formació de docents i alumnes en matèries específiques o com a complement a ensenyaments ja adquirits, la seva tasca de pont entre centres educatius i empreses, la seva ambició per facilitar una transferència d'informació entre tota la comunitat educativa i, sobretot, pel seu desenvolupament de la investigació sobre l'àmbit de la Formació Professional.

Durant aquests sis anys, CaixaBank Dualitza ha beneficiat un total de 21.889 alumnes, 2.677 empreses i més de 1.435 centres educatius a través de les seves quatre línies d'activitat: promoció de la FP, impuls de la FP, investigació i orientació.

]]>
0
<![CDATA[CaixaBank mostra la seva adhesió al projecte Spain Food Valley, liderat per CNTA per a la transformació del sector agroalimentari cap a un futur més sostenible i digital]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-29T00:00:00.0Z 2022-09-29T00:00:00.0Z <![CDATA[CaixaBank mostra la seva adhesió al projecte Spain Food Valley, liderat per CNTA per a la transformació del sector agroalimentari cap a un futur més sostenible i digital]]>  

CaixaBank i CNTA han signat un acord de col·laboració mitjançant el qual l'entitat bancària es compromet a la prestació de determinats serveis financers tant al consorci com als socis del projecte Spain Food Valley. CaixaBank, a més, analitzarà les sol·licituds que li realitzin per a la concessió dels avals requerits per poder concórrer a la convocatòria PERTE Agro-Mesures de suport al sector industrial del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Nascut en el si del Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) amb objectiu de liderar la transformació del sector agroalimentari cap a un futur més sostenible i digital, Spain Food Valley, que compta amb més de cinquanta empreses adherides, vol accedir al primer paquet d'ajudes al sector agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resoliència (PERTE Agroalimentari) del Govern d’Espanya. Els objectius d'aquest PERTE són els d'incrementar la competitivitat i la sostenibilitat del sector davant els reptes que es plantegen, especialment, el canvi climàtic, la conservació del medi ambient i la seguretat alimentària.

Isabel Moreno, directora territorial Ebre de CaixaBank, i Héctor Barbarin, director general de CNTA, han segellat l'acord en un acte en el qual la directora territorial ha destacat el compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari: “Volem facilitar a les empreses agroalimentàries la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis davant un futur que es presenta ple de reptes i oportunitats”. Per part seva, Héctor Barbarin ha destacat que “amb aquest acord aportem al consorci l'experiència adquirida per CaixaBank en el PERTE del vehicle elèctric. L'objectiu del projecte és canalitzar de manera intel·ligent els fons europeus per ajudar a la transformació de la indústria agroalimentària en els eixos de sostenibilitat i digitalització”.

CaixaBank ja participa en un altre projecte similar, anomenat Future: Fast Forward, impulsat en aquest cas per empreses del sector de l'automoció per aconseguir el finançament del PERTE del vehicle elèctric que convertiria Espanya en un 'hub' del cotxe zero emissions.

CaixaBank, sabem d’empreses, sabem de persones 

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per més de 145 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen més de 1.500 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. Així mateix, aquests centres compten amb professionals especialitzats en Finançament i serveis; Comerç exterior i tresoreria; Finançament estructurat; Turisme; i Negoci immobiliari, que ofereixen serveis i productes personalitzats per secundar, impulsar i atendre les necessitats de les empreses en aquests àmbits.

En l'àmbit internacional, CaixaBank fa costat als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països que se sumen als gestors d'alta especialització que treballen a les oficines d'Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

El suport de CaixaBank al teixit empresarial també s'articula a través de la gestió de l'accés als Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation EU). Amb l'objectiu de ser un agent actiu en la difusió de les ajudes disponibles i agilitzar la seva arribada als beneficiaris, CaixaBank ofereix un cercador d'ajudes per facilitar a clients i no clients l'accés a aquests fons. Aquest cercador permet consultar les opcions existents en funció del beneficiari, sector econòmic del destinatari, tipus d'ajuda, convocatòria i província..

L'accés a aquesta plataforma digital, que ha desenvolupat Minsait (grup Indra), pot fer-se des de CaixaBankNow, la plataforma digital del banc, i a través dels portals web de CaixaBank Empreses i CaixaBank Negocis.

A més, CaixaBank compta amb AgroBank, una línia de negoci especialitzada tant en el sector agrari com en la indústria agroalimentària. La seva proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Per fer-ho, els més de 3.000 gestors agre de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d'AgroBank en totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència a fi que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

AgroBank compte una extensa xarxa d'oficines present en tots els territoris en què el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.175 sucursals especialitzades, la major del sector. Totes elles amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.

CNTA

El Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) és un centre tecnològic que té com a missió la prestació de serveis tecnològics avançats per al desenvolupament del sector agroalimentari, a través de la qualitat i la innovació, sota el principi de seguretat alimentària.

CNTA desenvolupa la seva activitat tecnològica posant-la a la disposició de l'entorn empresarial, tecnològic, científic i de l'administració pública a través dels seus diferents camps d'activitat: Sistemes de Gestió de Qualitat i Seguretat Alimentària, Control Analític i d'Assistència en Procés, Formació, R+D+i i Consultoria Tècnica.

L’any 2021, CNTA va superar els 10 milions d'euros d'ingressos, amb un augment del 4,74% i va incrementar les seves empreses sòcies en un 12,1%, fins a aconseguir les 361 al tancament de l'any. També destacable va ser l'ampliació de la plantilla en un 9,27% fins als 165 treballadors, i la inauguració de la seu de CNTA a Madrid.

]]>
 

CaixaBank i CNTA han signat un acord de col·laboració mitjançant el qual l'entitat bancària es compromet a la prestació de determinats serveis financers tant al consorci com als socis del projecte Spain Food Valley. CaixaBank, a més, analitzarà les sol·licituds que li realitzin per a la concessió dels avals requerits per poder concórrer a la convocatòria PERTE Agro-Mesures de suport al sector industrial del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Nascut en el si del Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) amb objectiu de liderar la transformació del sector agroalimentari cap a un futur més sostenible i digital, Spain Food Valley, que compta amb més de cinquanta empreses adherides, vol accedir al primer paquet d'ajudes al sector agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resoliència (PERTE Agroalimentari) del Govern d’Espanya. Els objectius d'aquest PERTE són els d'incrementar la competitivitat i la sostenibilitat del sector davant els reptes que es plantegen, especialment, el canvi climàtic, la conservació del medi ambient i la seguretat alimentària.

Isabel Moreno, directora territorial Ebre de CaixaBank, i Héctor Barbarin, director general de CNTA, han segellat l'acord en un acte en el qual la directora territorial ha destacat el compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari: “Volem facilitar a les empreses agroalimentàries la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis davant un futur que es presenta ple de reptes i oportunitats”. Per part seva, Héctor Barbarin ha destacat que “amb aquest acord aportem al consorci l'experiència adquirida per CaixaBank en el PERTE del vehicle elèctric. L'objectiu del projecte és canalitzar de manera intel·ligent els fons europeus per ajudar a la transformació de la indústria agroalimentària en els eixos de sostenibilitat i digitalització”.

CaixaBank ja participa en un altre projecte similar, anomenat Future: Fast Forward, impulsat en aquest cas per empreses del sector de l'automoció per aconseguir el finançament del PERTE del vehicle elèctric que convertiria Espanya en un 'hub' del cotxe zero emissions.

CaixaBank, sabem d’empreses, sabem de persones 

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per més de 145 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen més de 1.500 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. Així mateix, aquests centres compten amb professionals especialitzats en Finançament i serveis; Comerç exterior i tresoreria; Finançament estructurat; Turisme; i Negoci immobiliari, que ofereixen serveis i productes personalitzats per secundar, impulsar i atendre les necessitats de les empreses en aquests àmbits.

En l'àmbit internacional, CaixaBank fa costat als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països que se sumen als gestors d'alta especialització que treballen a les oficines d'Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

El suport de CaixaBank al teixit empresarial també s'articula a través de la gestió de l'accés als Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation EU). Amb l'objectiu de ser un agent actiu en la difusió de les ajudes disponibles i agilitzar la seva arribada als beneficiaris, CaixaBank ofereix un cercador d'ajudes per facilitar a clients i no clients l'accés a aquests fons. Aquest cercador permet consultar les opcions existents en funció del beneficiari, sector econòmic del destinatari, tipus d'ajuda, convocatòria i província..

L'accés a aquesta plataforma digital, que ha desenvolupat Minsait (grup Indra), pot fer-se des de CaixaBankNow, la plataforma digital del banc, i a través dels portals web de CaixaBank Empreses i CaixaBank Negocis.

A més, CaixaBank compta amb AgroBank, una línia de negoci especialitzada tant en el sector agrari com en la indústria agroalimentària. La seva proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Per fer-ho, els més de 3.000 gestors agre de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d'AgroBank en totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència a fi que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

AgroBank compte una extensa xarxa d'oficines present en tots els territoris en què el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.175 sucursals especialitzades, la major del sector. Totes elles amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.

CNTA

El Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) és un centre tecnològic que té com a missió la prestació de serveis tecnològics avançats per al desenvolupament del sector agroalimentari, a través de la qualitat i la innovació, sota el principi de seguretat alimentària.

CNTA desenvolupa la seva activitat tecnològica posant-la a la disposició de l'entorn empresarial, tecnològic, científic i de l'administració pública a través dels seus diferents camps d'activitat: Sistemes de Gestió de Qualitat i Seguretat Alimentària, Control Analític i d'Assistència en Procés, Formació, R+D+i i Consultoria Tècnica.

L’any 2021, CNTA va superar els 10 milions d'euros d'ingressos, amb un augment del 4,74% i va incrementar les seves empreses sòcies en un 12,1%, fins a aconseguir les 361 al tancament de l'any. També destacable va ser l'ampliació de la plantilla en un 9,27% fins als 165 treballadors, i la inauguració de la seu de CNTA a Madrid.

]]>
0
<![CDATA[CaixaBank i la italiana IREN, juntes per la reducció de les emissions i la protecció dels recursos hídrics]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-29T00:00:00.0Z 2022-09-29T00:00:00.0Z <![CDATA[CaixaBank i la italiana IREN, juntes per la reducció de les emissions i la protecció dels recursos hídrics]]>  

CaixaBank i la italiana Iren han signat un préstec sostenible en suport de la transició energètica i l'evolució ecològica, per al finançament de les inversions establertes en el Pla de Negoci a 10 anys d‘Iren i la consecució dels objectius ESG establerts per a l’any 2030. L'aposta d‘Iren pel medi ambient i la protecció de recursos naturals es materialitza pel significatiu volum d'inversions sostenibles establertes en el seu Pla de Negoci, que equivalen al 80% de la inversió total.

Aquest nou préstec de 100 milions d'euros, a cinc anys, prorrogables per dos anys més, està lligat a la consecució de dos objectius específics de sostenibilitat inclosos en el Marc de Finançament Sostenible d‘Iren. En concret, el préstec està lligat als següents indicadors:

 • Intensitat d’Emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) d’Abast 1: tots els objectius d’emissions estan certificats per la Iniciativa Objectius de Reducció d'Emissions basats en la Ciència (SBTi, per les seves sigles en anglès) i estan alineats amb l'evolució de l'escenari per sota de 2 °C (Well-below 2°C) modelitzat en el Cinquè Informe d'Avaluació del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC, en les seves sigles en anglès) i estan alineats també amb l'actual Pla Nacional Integrat per a l'Energia i el Clima, d'Itàlia (Pniec, en les seves sigles en italià).
 • Recursos hídrics: Iren és especialment activa en la cerca d'una major eficiència en la distribució de l'aigua amb l'objectiu de reduir l'extracció d'aigua del medi ambient i de reduir de manera significativa les fugides d'aigua en les seves

El préstec estableix un mecanisme d'ajust dels interessos amb una reducció si es compleixen els objectius segons el que s'estableix en el Pla de Negoci d‘Iren, o amb un augment d'aquests si aquests objectius no es compleixen.

Els indicadors seleccionats estan lligats als següents Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (UN SDGs): número 6 (Aigua neta i sanejament), número 7 (Energia assequible i no contaminant) i número 13 (Acció pel Clima).

Anna Tanganelli, CFO d‘Iren destaca: “L’any 2022, Iren ha signat sis línies de crèdit sostenibles, per un total de 630 milions d'euros, per donar suport al desenvolupament de l'estratègia del Grup i la consecució dels objectius del nostre Pla de negoci a 10 any. Aquest nou acord amb CaixaBank reforça encara més el perfil de liquiditat del Grup i confirma el compromís de Iren amb el finançament sostenible.”

Sobre IREN, una de les empreses ‘multiutility’ líders a Itàlia

Iren se situa entre les principals empreses ‘multiutility’ a Itàlia, amb forts vincles amb el territori, i una posició prominent en diverses àrees de negoci. Presenta un mix equilibrat d'activitat regulada i gairebé-regulada, activitat liberalitzada i una robusta integració entre les activitats de upstream i downstream, especialment en la cadena de subministrament energètic.

El Grup opera en un àrea d’influència multiregional de més de 7 milions d’habitants, compta amb més de 10.000 empleats, gairebé 5.000 milions d'euros en ingressos, una cartera de més de 2 milions de clients del sector energètic, i gairebé 6 milions d'habitants es beneficien dels seus serveis d'aigua i mediambientals.

Treballem per impulsar el creixement dels territoris, les comunitats i les persones.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya amb un volum d'actius de més de 700.000 milions d'euros, la qual cosa li converteix en el banc més gran del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI.

CaixaBank és present a Itàlia a través d'una Oficina de Representació a Milà des de l'any 2000. El banc ha participat en algunes de les principals operacions sindicades i bilaterals del país, mobilitzant un total de 1.420 milions d'euros des de l’any 2020.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank s'ha marcat com a prioritat estratègica convertir-se en un referent europeu en sostenibilitat. El banc va ser el banc líder en finançament sostenible a Europa en el primer semestre de l’any 2022, segons el rànquing Refinitiv, que situa a CaixaBank en la primera posició del ranking EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. CaixaBank també va ocupar el primer lloc en finançament verd a Europa en la primera meitat de l'any, segons la classificació Green Use of Proceeds – Top Tier Lender de Bloomberg.

]]>
 

CaixaBank i la italiana Iren han signat un préstec sostenible en suport de la transició energètica i l'evolució ecològica, per al finançament de les inversions establertes en el Pla de Negoci a 10 anys d‘Iren i la consecució dels objectius ESG establerts per a l’any 2030. L'aposta d‘Iren pel medi ambient i la protecció de recursos naturals es materialitza pel significatiu volum d'inversions sostenibles establertes en el seu Pla de Negoci, que equivalen al 80% de la inversió total.

Aquest nou préstec de 100 milions d'euros, a cinc anys, prorrogables per dos anys més, està lligat a la consecució de dos objectius específics de sostenibilitat inclosos en el Marc de Finançament Sostenible d‘Iren. En concret, el préstec està lligat als següents indicadors:

 • Intensitat d’Emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) d’Abast 1: tots els objectius d’emissions estan certificats per la Iniciativa Objectius de Reducció d'Emissions basats en la Ciència (SBTi, per les seves sigles en anglès) i estan alineats amb l'evolució de l'escenari per sota de 2 °C (Well-below 2°C) modelitzat en el Cinquè Informe d'Avaluació del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC, en les seves sigles en anglès) i estan alineats també amb l'actual Pla Nacional Integrat per a l'Energia i el Clima, d'Itàlia (Pniec, en les seves sigles en italià).
 • Recursos hídrics: Iren és especialment activa en la cerca d'una major eficiència en la distribució de l'aigua amb l'objectiu de reduir l'extracció d'aigua del medi ambient i de reduir de manera significativa les fugides d'aigua en les seves

El préstec estableix un mecanisme d'ajust dels interessos amb una reducció si es compleixen els objectius segons el que s'estableix en el Pla de Negoci d‘Iren, o amb un augment d'aquests si aquests objectius no es compleixen.

Els indicadors seleccionats estan lligats als següents Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (UN SDGs): número 6 (Aigua neta i sanejament), número 7 (Energia assequible i no contaminant) i número 13 (Acció pel Clima).

Anna Tanganelli, CFO d‘Iren destaca: “L’any 2022, Iren ha signat sis línies de crèdit sostenibles, per un total de 630 milions d'euros, per donar suport al desenvolupament de l'estratègia del Grup i la consecució dels objectius del nostre Pla de negoci a 10 any. Aquest nou acord amb CaixaBank reforça encara més el perfil de liquiditat del Grup i confirma el compromís de Iren amb el finançament sostenible.”

Sobre IREN, una de les empreses ‘multiutility’ líders a Itàlia

Iren se situa entre les principals empreses ‘multiutility’ a Itàlia, amb forts vincles amb el territori, i una posició prominent en diverses àrees de negoci. Presenta un mix equilibrat d'activitat regulada i gairebé-regulada, activitat liberalitzada i una robusta integració entre les activitats de upstream i downstream, especialment en la cadena de subministrament energètic.

El Grup opera en un àrea d’influència multiregional de més de 7 milions d’habitants, compta amb més de 10.000 empleats, gairebé 5.000 milions d'euros en ingressos, una cartera de més de 2 milions de clients del sector energètic, i gairebé 6 milions d'habitants es beneficien dels seus serveis d'aigua i mediambientals.

Treballem per impulsar el creixement dels territoris, les comunitats i les persones.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya amb un volum d'actius de més de 700.000 milions d'euros, la qual cosa li converteix en el banc més gran del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI.

CaixaBank és present a Itàlia a través d'una Oficina de Representació a Milà des de l'any 2000. El banc ha participat en algunes de les principals operacions sindicades i bilaterals del país, mobilitzant un total de 1.420 milions d'euros des de l’any 2020.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank s'ha marcat com a prioritat estratègica convertir-se en un referent europeu en sostenibilitat. El banc va ser el banc líder en finançament sostenible a Europa en el primer semestre de l’any 2022, segons el rànquing Refinitiv, que situa a CaixaBank en la primera posició del ranking EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. CaixaBank també va ocupar el primer lloc en finançament verd a Europa en la primera meitat de l'any, segons la classificació Green Use of Proceeds – Top Tier Lender de Bloomberg.

]]>
0
<![CDATA[CaixaBank llança ‘MyBox Jubilació’, la solució completa d'estalvi per a la jubilació]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-28T00:00:00.0Z 2022-09-28T00:00:00.0Z <![CDATA[CaixaBank llança ‘MyBox Jubilació’, la solució completa d'estalvi per a la jubilació]]>  

CaixaBank llança ‘MyBox Jubilació’, un servei únic on el client estableix un capital objectiu per a la jubilació i un pla d'estalvi mensual per assolir-ho. Es tracta d'una solució que combina la liquiditat i els avantatges fiscals amb la protecció familiar.

Per fer-ho, ‘MyBox Jubilació’ uneix les següents característiques:

 • Quotificació de l'estalvi: un pla d'estalvi mensual per aconseguir l'objectiu de jubilació.
 • És un servei universal: està disponible per a clients d’entre 18 i 60 anys, encara que està dirigit, principalment, a un públic d'entre 35 i 55 anys. ‘MyBox Jubilació’ ajuda a fixar un objectiu per a la jubilació segons la capacitat d'estalvi, les necessitats de liquiditat i la fiscalitat.
 • Servei unificat: el client fa un únic procés de simulació en què es contracten tres productes (un pla de pensions/EPSV, un unit linked i una assegurança de vida), amb un sol contracte i amb el cobrament d'una única prima.
 • Combina la liquiditat i l'avantatge fiscal: el client pot triar quina part destina al unit linked i quina part destina al pla de pensions o EPSV.
 • Protecció (assegurança de vida): el client compta amb la tranquil·litat de tenir protegit, des del primer moment, el capital objectiu en cas d'invalidesa absoluta permanent o defunció.
 • Simplicitat i diversificació: el client disposa d'un pla a la seva mida i diversifica l'estalvi en diferents productes d'inversió dinàmica aportant solidesa al seu objectiu.

“Aquest innovador servei neix de la nostra voluntat de conscienciar sobre la importància de l'estalvi a llarg termini i d'estar al costat dels nostres clients oferint-los la protecció financera que necessiten per al futur. Per això, hem dissenyat un servei que simplifica la posada en marxa d'un pla de jubilació i que combina les bases de qualsevol estratègia d'estalvi a llarg termini: rendibilitat, liquiditat, diversificació i fiscalitat”, explica Javier Valle, director d'Assegurances de CaixaBank.

‘MyBox Jubilació’ és una nova solució que va més enllà de la contractació ja que el client podrà fer un seguiment del seu pla d'estalvi de forma omnicanal, obtenir premis per la seva fidelitat i amb la revisió anual podrà adaptar-ho a les necessitats i circumstàncies personals.

“Amb aquesta iniciativa posem a disposició dels nostres clients la solució més completa del mercat per a la jubilació, ja que és un servei únic i revolucionari en què ajudem al client no només a establir un capital objectiu per a la jubilació en funció de la seva edat i ingressos, sinó també un pla d'estalvi mensual per assolir l'objectiu proposat. A més, aquest servei ofereix liquiditat, avantatges fiscals i protecció”, afirma Víctor Allende, director de Pensar en el Futur i Banca Privada de CaixaBank.

Per aconseguir maximitzar la rendibilitat, ‘MyBox Jubilació’ inverteix en els plans de pensions o EPSV i unit linked de la ‘Gamma Destí’, l’estratègia d'inversió dels quals es desenvolupa en funció de l'edat del client, adaptant el risc a l'horitzó temporal que queda fins a la jubilació. Per això, el client no ha de seleccionar l'estratègia d'inversió, sinó que la mateixa la duu a terme l'entitat asseguradora, VidaCaixa, optimitzant la composició de la cartera amb una distribució dinàmica dels actius.

]]>
 

CaixaBank llança ‘MyBox Jubilació’, un servei únic on el client estableix un capital objectiu per a la jubilació i un pla d'estalvi mensual per assolir-ho. Es tracta d'una solució que combina la liquiditat i els avantatges fiscals amb la protecció familiar.

Per fer-ho, ‘MyBox Jubilació’ uneix les següents característiques:

 • Quotificació de l'estalvi: un pla d'estalvi mensual per aconseguir l'objectiu de jubilació.
 • És un servei universal: està disponible per a clients d’entre 18 i 60 anys, encara que està dirigit, principalment, a un públic d'entre 35 i 55 anys. ‘MyBox Jubilació’ ajuda a fixar un objectiu per a la jubilació segons la capacitat d'estalvi, les necessitats de liquiditat i la fiscalitat.
 • Servei unificat: el client fa un únic procés de simulació en què es contracten tres productes (un pla de pensions/EPSV, un unit linked i una assegurança de vida), amb un sol contracte i amb el cobrament d'una única prima.
 • Combina la liquiditat i l'avantatge fiscal: el client pot triar quina part destina al unit linked i quina part destina al pla de pensions o EPSV.
 • Protecció (assegurança de vida): el client compta amb la tranquil·litat de tenir protegit, des del primer moment, el capital objectiu en cas d'invalidesa absoluta permanent o defunció.
 • Simplicitat i diversificació: el client disposa d'un pla a la seva mida i diversifica l'estalvi en diferents productes d'inversió dinàmica aportant solidesa al seu objectiu.

“Aquest innovador servei neix de la nostra voluntat de conscienciar sobre la importància de l'estalvi a llarg termini i d'estar al costat dels nostres clients oferint-los la protecció financera que necessiten per al futur. Per això, hem dissenyat un servei que simplifica la posada en marxa d'un pla de jubilació i que combina les bases de qualsevol estratègia d'estalvi a llarg termini: rendibilitat, liquiditat, diversificació i fiscalitat”, explica Javier Valle, director d'Assegurances de CaixaBank.

‘MyBox Jubilació’ és una nova solució que va més enllà de la contractació ja que el client podrà fer un seguiment del seu pla d'estalvi de forma omnicanal, obtenir premis per la seva fidelitat i amb la revisió anual podrà adaptar-ho a les necessitats i circumstàncies personals.

“Amb aquesta iniciativa posem a disposició dels nostres clients la solució més completa del mercat per a la jubilació, ja que és un servei únic i revolucionari en què ajudem al client no només a establir un capital objectiu per a la jubilació en funció de la seva edat i ingressos, sinó també un pla d'estalvi mensual per assolir l'objectiu proposat. A més, aquest servei ofereix liquiditat, avantatges fiscals i protecció”, afirma Víctor Allende, director de Pensar en el Futur i Banca Privada de CaixaBank.

Per aconseguir maximitzar la rendibilitat, ‘MyBox Jubilació’ inverteix en els plans de pensions o EPSV i unit linked de la ‘Gamma Destí’, l’estratègia d'inversió dels quals es desenvolupa en funció de l'edat del client, adaptant el risc a l'horitzó temporal que queda fins a la jubilació. Per això, el client no ha de seleccionar l'estratègia d'inversió, sinó que la mateixa la duu a terme l'entitat asseguradora, VidaCaixa, optimitzant la composició de la cartera amb una distribució dinàmica dels actius.

]]>
0
<![CDATA[Avals, subvencions i altres figures que et permetran accelerar el teu projecte Next Generation EU]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-28T00:00:00.0Z 2022-09-28T00:00:00.0Z <![CDATA[Avals, subvencions i altres figures que et permetran accelerar el teu projecte Next Generation EU]]> 0 <![CDATA[L’Associació de Voluntaris de CaixaBank inaugura una exposició inèdita sobre la tasca humanitària impulsada en favor dels refugiats d'Ucraïna]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-28T00:00:00.0Z 2022-09-28T00:00:00.0Z <![CDATA[L’Associació de Voluntaris de CaixaBank inaugura una exposició inèdita sobre la tasca humanitària impulsada en favor dels refugiats d'Ucraïna]]>  

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank ha inaugurat a la seva seu operativa de Barcelona l'exposició '3.000KM i una porta oberta', una mostra gràfica i audiovisual, realitzada per la fotoperiodista Ana Palacios, que documenta els detalls de l'organització i el trasllat a Espanya de més de 550 refugiats ucraïnesos, el major corredor humanitari creat entre tots dos països arran de la guerra.

La tasca solidària impulsada pels Voluntaris de CaixaBank, en col·laboració amb diverses entitats socials i administracions, ha suposat la implicació de més de 400 voluntaris, incloent metges, traductors, conductors d'ambulàncies i personal de suport. Tots ells s'han implicat en l'organització i la gestió de 8 combois i han recorregut en total 50.000 quilòmetres mitjançant 10 autobusos i 3 avions charter al llarg de cinc mesos. A més, gràcies a l'impuls d'una campanya especial (la campanya "30x15"), es van aconseguir donacions per proveir Ucraïna de 75 ambulàncies medicalitzades, gairebé 200.000 medicaments i 20 cadires de rodes per a l'atenció de ferits sobre el terreny i persones vulnerables.

En conjunt, es tracta de la major acció coordinada d'ajuda a persones refugiades d'Ucraïna, amb el major desplegament fins a la data de mitjans humans i materials, que de forma totalment altruista, ha permès gestionar i oferir una via d'escapament i reubicació a persones afectades pel conflicte. Dels 550 refugiats traslladats i acollits a Espanya, la majoria han estat dones i nens, però també malalts oncològics que havien hagut d'interrompre els seus tractaments, ferits de guerra, militars i refugiats civils en situació de vulnerabilitat.

L'exposició compta amb prop de 200 fotografies de la periodista i fotògrafa documental Ana Palacios, que donen testimoni dels trasllats, la situació dels refugiats a la seva arribada a la frontera entre Ucraïna i Polònia, l'entrega de les ambulàncies medicalitzades, el reconeixement del Govern ucraïnès a l'ajuda prestada i el moment de l'acollida dels voluntaris a la seva arribada a Espanya.  Així mateix, l'exposició inclou testimonis en vídeo de les persones protagonistes de la iniciativa. El muntatge estarà instal·lat a la planta baixa de la seu corporativa de CaixaBank a Barcelona fins a finals d'octubre.

Una exposició única per posar en valor la solidaritat d'Espanya amb Ucraïna

L'acte d'inauguració ha comptat amb l'assistència de més de 200 persones, entre elles Sor Lucía Caram, de la Fundació Convent de Santa Clara;  integrants de l'Associació Missatgers de La Pau;  representants de Creu Roja i d'INGESA, i més d'un centenar de voluntaris que han col·laborat amb aquest projecte humanitari.

Durant la presentació, s'ha projectat un documental amb imatges gravades durant els combois de trasllat dels refugiats, en el qual es mostren alguns dels moments més emotius i intensos. També s'ha realitzat una visita guiada a l'exposició.

Altres iniciatives de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank en suport a Ucraïna

Juntament amb el trasllat de refugiats i ferits de guerra, l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, amb més de 6.000 membres actius distribuïts per tot el territori nacional, s'ha involucrat en diverses iniciatives a favor de la població civil afectada per la invasió russa d'Ucraïna.

En paral·lel, i com a part d'aquesta ajuda, CaixaBank ha gestionat i canalitzat 8,4 milions d'euros en donacions, que s'han destinat a l'atenció dels refugiats, en especial per cobrir les seves necessitats bàsiques en la seva arribada al país. D'aquesta quantitat, 5 milions d'euros provenen de clients per a 31 ONG amb programes a Ucrania; 1,125 milions han sigut donats per clients per a la compra d'ambulàncies; altres 1,5 milions s'han donat en forma de medicaments i material sanitari;  430.000 euros han estat donats per empleats i proveïdors; i 400.000 euros provenen de CaixaBank.

Sobre a les mesures relatives a serveis financers, destaca l'exempció de comissions per a les transferències realitzades amb destinació a Ucraïna i països limítrofs, l'ús gratuït dels caixers per a clients de bancs ucraïnesos i la posada en funcionament d'un protocol especial d'atenció a les persones refugiades procedents d'Ucraïna a les oficines.

Sobre l'Associació de Voluntaris de CaixaBank

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 17 anys, l'Associació està formada per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, més de 6.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant més de 9.000 activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

]]>
 

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank ha inaugurat a la seva seu operativa de Barcelona l'exposició '3.000KM i una porta oberta', una mostra gràfica i audiovisual, realitzada per la fotoperiodista Ana Palacios, que documenta els detalls de l'organització i el trasllat a Espanya de més de 550 refugiats ucraïnesos, el major corredor humanitari creat entre tots dos països arran de la guerra.

La tasca solidària impulsada pels Voluntaris de CaixaBank, en col·laboració amb diverses entitats socials i administracions, ha suposat la implicació de més de 400 voluntaris, incloent metges, traductors, conductors d'ambulàncies i personal de suport. Tots ells s'han implicat en l'organització i la gestió de 8 combois i han recorregut en total 50.000 quilòmetres mitjançant 10 autobusos i 3 avions charter al llarg de cinc mesos. A més, gràcies a l'impuls d'una campanya especial (la campanya "30x15"), es van aconseguir donacions per proveir Ucraïna de 75 ambulàncies medicalitzades, gairebé 200.000 medicaments i 20 cadires de rodes per a l'atenció de ferits sobre el terreny i persones vulnerables.

En conjunt, es tracta de la major acció coordinada d'ajuda a persones refugiades d'Ucraïna, amb el major desplegament fins a la data de mitjans humans i materials, que de forma totalment altruista, ha permès gestionar i oferir una via d'escapament i reubicació a persones afectades pel conflicte. Dels 550 refugiats traslladats i acollits a Espanya, la majoria han estat dones i nens, però també malalts oncològics que havien hagut d'interrompre els seus tractaments, ferits de guerra, militars i refugiats civils en situació de vulnerabilitat.

L'exposició compta amb prop de 200 fotografies de la periodista i fotògrafa documental Ana Palacios, que donen testimoni dels trasllats, la situació dels refugiats a la seva arribada a la frontera entre Ucraïna i Polònia, l'entrega de les ambulàncies medicalitzades, el reconeixement del Govern ucraïnès a l'ajuda prestada i el moment de l'acollida dels voluntaris a la seva arribada a Espanya.  Així mateix, l'exposició inclou testimonis en vídeo de les persones protagonistes de la iniciativa. El muntatge estarà instal·lat a la planta baixa de la seu corporativa de CaixaBank a Barcelona fins a finals d'octubre.

Una exposició única per posar en valor la solidaritat d'Espanya amb Ucraïna

L'acte d'inauguració ha comptat amb l'assistència de més de 200 persones, entre elles Sor Lucía Caram, de la Fundació Convent de Santa Clara;  integrants de l'Associació Missatgers de La Pau;  representants de Creu Roja i d'INGESA, i més d'un centenar de voluntaris que han col·laborat amb aquest projecte humanitari.

Durant la presentació, s'ha projectat un documental amb imatges gravades durant els combois de trasllat dels refugiats, en el qual es mostren alguns dels moments més emotius i intensos. També s'ha realitzat una visita guiada a l'exposició.

Altres iniciatives de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank en suport a Ucraïna

Juntament amb el trasllat de refugiats i ferits de guerra, l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, amb més de 6.000 membres actius distribuïts per tot el territori nacional, s'ha involucrat en diverses iniciatives a favor de la població civil afectada per la invasió russa d'Ucraïna.

En paral·lel, i com a part d'aquesta ajuda, CaixaBank ha gestionat i canalitzat 8,4 milions d'euros en donacions, que s'han destinat a l'atenció dels refugiats, en especial per cobrir les seves necessitats bàsiques en la seva arribada al país. D'aquesta quantitat, 5 milions d'euros provenen de clients per a 31 ONG amb programes a Ucrania; 1,125 milions han sigut donats per clients per a la compra d'ambulàncies; altres 1,5 milions s'han donat en forma de medicaments i material sanitari;  430.000 euros han estat donats per empleats i proveïdors; i 400.000 euros provenen de CaixaBank.

Sobre a les mesures relatives a serveis financers, destaca l'exempció de comissions per a les transferències realitzades amb destinació a Ucraïna i països limítrofs, l'ús gratuït dels caixers per a clients de bancs ucraïnesos i la posada en funcionament d'un protocol especial d'atenció a les persones refugiades procedents d'Ucraïna a les oficines.

Sobre l'Associació de Voluntaris de CaixaBank

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 17 anys, l'Associació està formada per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, més de 6.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant més de 9.000 activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

]]>
0
<![CDATA[3.000 milions en remodelacions d’estadis de futbol aquest any, per què?]]> https://blog.caixabank.es/?p=23645 2022-09-27T00:00:00.0Z 2022-09-27T00:00:00.0Z <![CDATA[3.000 milions en remodelacions d’estadis de futbol aquest any, per què?]]> 0