Nota de premsa

Empleats i clients de CaixaBank lliuraran regals de Nadal a 25.000 nens i nenes en situació de pobresa

Quarta edició de “L’Arbre dels Somnis”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Un client entrega el regal que un nen vinculat a una entitat social va demanar a la seva carta de l’Arbre dels Somnis

• L'entitat financera ha organitzat una nova edició del programa solidari “L'Arbre dels Somnis”, que complirà les il·lusions dels més petits gràcies a la col·laboració d'empleats, clients, el programa de Voluntariat de CaixaBank i més de 400 entitats socials vinculades a la lluita contra pobresa infantil de totes les comunitats autònomes.

• Del 22 de novembre al 15 de desembre, l'entitat financera promou la recollida de cartes, tant a oficines com en format virtual, a les quals els més petits expliquen quins són els regals que els agradaria rebre.

• Per primera vegada, “L'Arbre dels Somnis” comptarà amb la col·laboració d'El Corte Inglés, que donarà un regal addicional per cada dos regals que els participants adquireixin pel seu web oficial i els lliurarà, a través de Creu Roja, a nens refugiats a Espanya.

CaixaBank presenta una nova edició de la iniciativa solidària “L'Arbre dels Somnis”, que pretén oferir regals de Nadal a més de 25.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

L'entitat financera ha organitzat la quarta edició d'aquest programa, obert a tots els clients de l'entitat, empleats i a tots els integrants del programa de Voluntariat de CaixaBank. Al costat de 400 entitats socials de totes les províncies d'Espanya, es coordinarà la recepció de les cartes elaborades pels nens i nenes i es gestionarà el lliurament a cadascun dels participants a través de la xarxa de més de 6.000 oficines de CaixaBank repartides per tot el territori o de manera telemàtica.

Es calcula que l'edició 2021 mobilitzarà milers de persones, entre entitats col·laboradores, treballadors socials, voluntaris, empleats i clients de l'entitat financera, per fer realitat els desitjos de tots els nens vinculats a entitats socials que lluiten contra la pobresa infantil de totes les comunitats autònomes com les adherides al programa CaixaProinfancia de Fundació “la Caixa”. Entre les organitzacions col·laboradores, figuren Creu Roja, Càritas, Secretariat Gitano o Save the Children, així com els serveis socials de nombrosos municipis i petites entitats d'àmbit local.

Aquesta nova edició de “L'Arbre dels Somnis” buscarà consolidar-se, un any més, com una de les iniciatives solidàries capdavanteres del país. Des del 2018, l'entitat financera ha aconseguit complir els somnis de més de 70.000 nens i nenes.

Realització de somnis

L'objectiu principal de “L'Arbre dels Somnis” és fer possible el desig de nens i nenes que difícilment tindran per Nadal el regal que volen pels escassos recursos econòmics de la seva família. Per això, els nens beneficiaris de la iniciativa han escrit una carta demanant els regals que els agradaria rebre.

Totes aquestes cartes s'han distribuït per tota la xarxa de CaixaBank. Clients i empleats poden sol·licitar una de les cartes i, d'aquesta forma, contribuir a fer realitat el desig expressat pel nen. Una vegada el paquet estigui preparat, hauran de lliurar-se en la mateixa oficina on van rebre la carta, amb una etiqueta identificativa que facilita l'organització per garantir la traçabilitat i correcte lliurament. El termini per la recepció dels regals finalitzarà el 15 de desembre.

A més, en aquesta edició, i per primera vegada, CaixaBank comptarà amb la col·laboració d'El Corte Inglés. Per cada dos regals que els participants d'aquesta iniciativa solidària adquireixin a través del seu web oficial, El Corte Inglés donarà un regal addicional que es canalitzarà a través de Creu Roja i anirà destinat a nens refugiats a Espanya que no han tingut l'oportunitat d'escriure la seva carta. Gràcies a aquesta col·laboració es podran multiplicar els regals i arribar a molts més nens en situació de vulnerabilitat.

Capil·laritat territorial

Per segon any consecutiu, la iniciativa s'extrapola a tota a la xarxa del Grup CaixaBank. Gràcies a això, “L'Arbre dels Somnis” el 2021 aconseguirà la extensió més gran de la seva història en tot el territori. CaixaBank compta amb la xarxa comercial més gran del sector financer a Espanya, amb més de 6.000 oficines, és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.

Així mateix, es desenvoluparà una àmplia campanya en xarxes socials, que podrà seguir-se sota l'etiqueta #ÁrbolDeLosSueños.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals.

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes.

A més del suport a la distribució d'ajudes econòmiques de la Fundació “la Caixa”, Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació “la Caixa”, de jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va complir el seu quinzè aniversari de tasca solidària. En total, en l'últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, a la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, s'ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables en tot el país en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES