Nota de premsa

Glenwell Group obté un crèdit verd de 34,2 milions d'euros de CaixaBank per construir un edifici d'oficines neutre en carboni

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
L'edifici estarà ubicat al districte 22@ de Barcelona.

• L'edifici, promogut per Glenwell Group i venut a REInvest abans de la seva construcció, s'ubicarà al districte 22@ de Barcelona, disposarà de 15.000 m2 d'espai llogable i estarà finalitzat el desembre de 2024

• L'immoble és el primer d'oficines a Espanya amb certificat PAS 2060, tindrà una façana modular de fusta carbonitzada i suposarà un estalvi d'emissions de més de 9.000 tones de CO2.

Glenwell Group, empresa especialitzada en el desenvolupament i la transformació d'actius immobiliaris innovadors i sostenibles, ha signat un crèdit verd de 34,2 milions d'euros amb CaixaBank per finançar la construcció d’Inspire, un edifici d'oficines neutre en carboni que promou a Barcelona.

El valor diferencial del projecte radica en la seva aposta per la sostenibilitat. I és que Inspire és el primer edifici d'oficines a Espanya que té el certificat PAS 2060, que verifica que està dissenyat per ser neutre en carboni. A més, estarà ubicat al carrer Pamplona, 66. Aquesta és una zona prime de Barcelona que forma part del districte 22@, un dels més innovadors, tecnològics i sostenibles d'Espanya.

La companyia ha categoritzat el finançament per promoure aquest immoble com a verd per l'impacte positiu mediambiental d’Inspire gràcies a les seves característiques d'edificació sostenible, eficiència energètica, reducció d'emissions o tractament de residus i compleix amb els Principis de Préstecs Verds emesos per la Loan Market Association (LMA).

David Sánchez, CEO de Glenwell Group Iberia, ha explicat que “l'obtenció de finançament per promoure la construcció d'aquest edifici d'oficines mostra la confiança que té el mercat en el desenvolupament d'aquest tipus d'immobles sostenibles i innovadors”. “En Glenwell Group Iberia estem molt il·lusionats amb Inspire, perquè és un projecte que s'emmarca en la nostra aposta per transformar el sector immobiliari i liderar un nou urbanisme a les ciutats on operem, com és Barcelona”, ha assenyalat.

Un edifici d'oficines innovador i sostenible en ple districte 22@

Promogut per Glenwell Group, i venut abans de la seva pròpia construcció al fons luxemburguès REInvest per un import de 70 milions d'euros, l'edifici està dissenyat per l'estudi internacional d'arquitectura Batlleiroig, i disposarà d'uns 15.000 m2 d'espai llogable, distribuïts a la planta baixa i les sis plantes superiors amb terrasses verdes. Els soterranis oferiran aproximadament 300 places d'aparcament per a cotxes, motos i bicicletes.

L'immoble comptarà amb una façana modular de fusta carbonitzada i un sòcol de formigó que, simultàniament, sustenta el complex i forma un característic porx d'accés, que connecta amb un jardí interior que inclou el projecte i que està obert a la ciutat.

La façana rebrà un tractament especial mitjançant el mètode Yakisugi, una tècnica natural japonesa que assegura protecció ignífuga, a la humitat, la radiació solar i l'atac d'insectes, mitjançant la crema de la capa externa de la fusta, cosa que garanteix una gran durabilitat i requereix molt poc manteniment. Aquest material suposa un estalvi d'emissions de CO2 de fins a un 67% en comparació amb una construcció de formigó. En total, produirà 4.560 tones de CO2 davant les 13.802 que generaria la construcció convencional d'un edifici similar.

Inspire és un referent en sostenibilitat gràcies a les estratègies passives que redueixen la seva demanda energètica, com la ventilació natural o l'increment de la superfície de panells fotovoltaics per normativa, i compta amb les més altes certificacions en el mercat: LEED Platinum, WELL Platinum, PAS 2060 Carbon Neutrality, WiredScore Gold i SmartScore Golld.

L'edifici es troba avui dia en fase de construcció. Les obres van començar el febrer del 2023. Estan sent executades per la constructora Certis, sota la direcció de l'estudi internacional d'arquitectura Batlleiroig. A desembre de 2023, el grau d'execució dels treballs era del 20%. Fins ara, s'ha finalitzat la fase de sota rasant i l'edifici està en estructura de planta baixa. Aviat, s'iniciarà l'edificació de la segona planta, que inicia la construcció en fusta. La finalització de les obres s'estima per al desembre de 2024.

L'aposta de Glenwell Group pels edificis sostenibles

Glenwell Group és una empresa especialitzada en el desenvolupament i la transformació d'actius immobiliaris innovadors i sostenibles, amb 30 anys d'experiència en el sector immobiliari. Amb presència a Londres (Regne Unit), així com Barcelona i Madrid (Espanya), ha desenvolupat més de 50 projectes fins a la data, que sumen una superfície de 330.000 m2.

Inspire és el segon edifici d'oficines situat al districte 22@ que promou i ven abans d'acabar la seva construcció. El primer va ser Green Business District, un nou campus verd també situat a Barcelona, que fusiona modernisme, zones verdes i disseny; i té els estàndards més alts de qualitat i sostenibilitat, orientats a reduir la seva empremta i gestionar eficientment el seu consum.

La companyia combina el seu enfocament global amb un profund coneixement local dels mercats objectiu on opera. Se centra en la innovació, la tecnologia i una clara visió estratègica com a pilars del negoci. Avui dia, està executant a Espanya un pla estratègic que preveu invertir 450 milions d'euros en el desenvolupament de noves oficines i residencial en lloguer a Espanya.

CaixaBank, referent internacional en sostenibilitat

La sostenibilitat és un vector del Pla Estratègic 2022-24 de CaixaBank. L'entitat ha pres el compromís de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles en aquest període de tres anys. A 30 de setembre de 2023, CaixaBank ja havia assolit els 43.272 milions d'euros, la qual cosa representa el 67,6% de l'objectiu, i es posiciona com un referent internacional en Finançament Sostenible.

Recentment, CaixaBank ha estat reconeguda per Global Finance el 2023 com a “Banc Líder en préstecs ESG al Món” i “Banco Líder en Suport a la Societat a Europa Occidental 2023”, que reconeixen el lideratge internacional del banc en l'àmbit del finançament sota criteris ambientals, socials i de bon govern.

 

NOTÍCIES RELACIONADES