Nota de premsa

Els voluntaris de CaixaBank atenen en un any a 151.091 persones, un 25% més que el 2020

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Els voluntaris de CaixaBank atenen en un any a 151.091 persones, un 25% més que el 2020

• L'increment del voluntariat corporatiu i les necessitats d'atenció creades per la pandèmia de Covid-19 impulsen l'activitat del Programa de Voluntariat de CaixaBank.

• Entre les activitats desenvolupades, destaquen sessions d'acompanyament a la lectura i reforç escolar, tallers d'educació financera, ‘mentoring’ per a la inserció laboral, suport a la digitalització de col·lectius vulnerables i accions de protecció al medi natural, entre d'altres.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, un dels majors programes de voluntariat corporatiu d' Espanya, ha assolit el 2021 la xifra de 5.179 voluntaris  i 151.091 beneficiaris, el que suposa un augment  del 13%  en número de participants  actius respecte a l'any anterior, i l’increment del 25% en nombre de beneficiaris.

L'increment de la sensibilitat cap a les qüestions socials i del voluntariat corporatiu, i les necessitats creades per la pandèmia de Covid-19, han fet que el voluntariat de CaixaBank assoleixi xifres rècord, amb prop de 700 noves incorporacions  al programa. En total, els  voluntaris  de  CaixaBank han desenvolupat el 2021 un total  5.153 activitats solidàries, la qual cosa suposen  64.614 hores de voluntariat.

De l' acompanyament a la lectura al suport a la digitalització de persones vulnerables

Els voluntaris de CaixaBank  organitzen  activitats adaptades a tot tipus de col·lectius: menors en situació vulnerable, gent gran, malalts, famílies en risc d'exclusió i fins i tot iniciatives de recollida de residus per a la preservació del medi ambient. Entre les accions realitzades destaquen, per exemple, sessions d'acompanyament  a la lectura i reforç escolar, tallers d'educació  financera, acompanyament en  l'ocupabilitat i la inserció laboral, suport a la digitalització de persones vulnerables, cura de la salut o protecció de l'entorn  natural.

Destaquen especialment  les  activitats relacionades amb l'acompanyament a la lectura,  amb més de  460  activitats amb menors de Primària i Secundària  dirigides a reforçar la seva comprensió lectora i incrementar el seu rendiment acadèmic. En aquesta mateixa línia, també s'han realitzat  489  tallers de  "Finances per a Joves", i 1.029  activitats d'educació financera per a 17.743  beneficiaris, incloent famílies i persones amb diversitat funcional.

D'altra banda, els voluntaris han treballat especialment per reduir la bretxa digital en el tercer sector, gràcies a  428 tallers de digitalització  per a 4.736 persones  en situació vulnerable, la qual cosa els ha permès incrementar les seves capacitats d'interacció i la seva autonomia en l'àmbit online.

La salut i la pobresa infantil haestat  un altres  pilars d'actuació dels voluntaris de CaixaBank. Durant aquest any, s'han  realitzat més de 1.800 activitats i s'han  dedicat  més de  32.000  hores de voluntariat per atendre col·lectius com la infància vulnerable o persones  malaltes. En concret, el Dia del Voluntari es va celebrar el 23 d'octubre a tot Espanya i va tenir com a eix conductor la inclusió social de menors en situació vulnerable i altres col·lectius.

Gràcies a la seva experiència i formació tècnica, també han contribuït  a la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió, principalment a través del més de  220  sessions de  mentoring  per a 130  persones, i altres tallers específics sobre habilitats de capacitació professional.

La cura del medi ambient ha estat una altra de les apostes del Programa de Voluntariat de CaixaBank. Al juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es va posar en marxa  el  'Projecte R4: Repte, Recull, Recicla i Respira', per recollir residus en zones naturals emblemàtiques del territori. Gràcies a aquesta iniciativa, en la qual van participar més de 200 voluntaris durant quatre mesos, s'ha arribat a alliberar l'entorn d'uns 6.000 quilos de brossa, i s'han gestionat per al seu posterior reciclatge.

A més de les accions realitzades en col·laboració amb entitats socials, els voluntaris han participat en recollides d'aliments, repartiment de joguines i altres iniciatives en el marc de les festes nadalenques.

En definitiva, 2021  ha estat un any marcat per la solidaritat, en què s'han atès les necessitats locals gràcies a la xarxa de col·laboració dels  voluntaris de CaixaBank a tot el territori. Després de l'any de pandèmia, totes les iniciatives s'han desenvolupat de forma flexible entre els entorns presencial i online, atenent les necessitats de col·lectius vulnerables i contribuint a la millora de la societat.

Sobre els Voluntaris de CaixaBank

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels majors programes de voluntariat corporatiu d'Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup, i de la Fundació "la Caixa", així com jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, amics, familiars i clients. En total, en l'últim any, més de 5.000 persones compromeses han participat com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar més de 150.000 persones vulnerables a tot Espanya en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES