Nota de premsa

CaixaBank es consolida com a líder en factoring i confirming amb un rècord de 76.000 milions gestionats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial.

• L'entitat financera va aconseguir en 2023 la seva xifra més alta en volum de gestió de cobraments i pagaments, amb un creixement d'un 2% respecte a l'any anterior.

• CaixaBank és líder a nivell nacional tant en factoring com en confirming, amb una quota de mercat del 28,2%.

 

CaixaBank va tancar l'any 2023 amb un volum de cessions en factoring i confirming (gestió de cobraments i pagaments) de més de 76.000 milions d'euros, un 2% més que l'exercici anterior. Es tracta de la xifra més alta que l'entitat ha mobilitzat en gestió de cobraments i pagaments en un sol any. A banda, aquest volum d'activitat de CaixaBank en factoring i confirming, l'eina de finançament de circulant més utilitzada a Espanya per les empreses, situa de nou a l'entitat en el primer lloc a nivell nacional en aquest segment, amb una quota de mercat del 28,2%. Segons dades del Banc d'Espanya, el 89% del finançament de circulant en 2023 es va gestionar a través de factoring i confirming.

El confirming és un servei financer i administratiu que consisteix a gestionar els pagaments d'una empresa als seus proveïdors nacionals i estrangers, als quals se'ls ofereix la possibilitat de cobrar les factures amb anterioritat a la data de venciment. D'aquesta manera, els proveïdors poden disposar d'una línia de cobrament anticipat de totes les factures confirmades pel client, sense que aquest finançament els consumeixi risc bancari. CaixaBank va aconseguir més de 37.000 milions d'euros en confirming durant 2023, xifra amb la qual es consolida com a líder del mercat espanyol amb una quota del 27,5%. Més de 100.000 proveïdors s'han beneficiat dels avantatges d'aquest servei realitzant avançaments.

El factoring, per la seva banda, és el conjunt de serveis de gestió de cobrament, finançament i cobertura d'insolvència per a vendes a crèdit nacionals i internacionals. Aquests serveis amplien la capacitat de finançament i proporcionen liquiditat immediata a les empreses en finançar l'import de les vendes. A més, evita el risc de fallides per insolvència i redueix les gestions per impagaments i morositat. En factoring, CaixaBank va aconseguir un volum de més de 38.000 milions d'euros en 2023 i una quota de mercat del 28,9% que posiciona al banc també al capdavant del rànquing espanyol.

Aposta per la digitalització

L'aposta compromesa de CaixaBank per la digitalització en tots els seus productes i serveis per a facilitar el dia a dia dels seus clients i millorar la seva experiència, també es veu reflectida en factoring i confirming, on l'entitat incorpora constantment desenvolupaments i innovacions en els seus aplicatius.

En aquest sentit, l'entitat posa a la disposició dels seus clients un portal digital de confirming que permet a clients i proveïdors realitzar contractes de cessió de crèdits i bestretes en qualsevol part del món, 24 hores al dia, 365 dies a l'any i des d'un telèfon mòbil a través de CaixaBankNow. Els clients poden treballar amb un quadre de comandament (dashboard) que els permet accedir còmodament als aspectes claus dels seus contractes de confirming, com ara l'import del seu pròxim pagament, informació dels seus pagaments en les pròximes setmanes, conèixer l'ús del seu confirming per part dels seus proveïdors, l'estat de l'última remesa enviada i els proveïdors més actius. En aquest cas, el dashboard permet un accés fàcil a funcionalitats com el pròxim cobrament, la previsió de cobraments a 16 setmanes i el seu estat, el total que es pot anticipar de la cartera viva o la utilització durant els últims dotze mesos, entre altres aspectes.

CaixaBank també posa a la disposició dels proveïdors de confirming funcionalitats que els permeten realitzar la bestreta de les seves factures de manera àgil i còmoda, amb opcions com la ‘Bestreta total’, per a acceptar la bestreta de totes les factures disponibles sense necessitat de seleccionar-les una a una; o la ‘Bestreta per import’, a través del que poden indicar un import determinat i l'eina selecciona automàticament les factures a anticipar fins a aconseguir aquesta quantitat.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses

CaixaBank, a través de la seva divisió CaixaBank Empreses, s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització. L'entitat ofereix productes i serveis adaptats a les necessitats concretes de les empreses a través dels més de 70 centres d'empreses ‘Store Pimes’, que presten servei a aquelles empreses que facturen menys 2 milions d'euros, i dels més de 140 centres especialitzats a atendre empreses de major dimensió, que facturen més de 2 milions d'euros. CaixaBank Empreses, per tant, compta actualment amb una xarxa total de més 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per a secundar i impulsar al sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank ofereix atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

En l'àmbit internacional, l'entitat fa costat als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES