Nota de premsa

Més de 700 manresans omplen el Kursaal en l’acte del centenari de CaixaBank a la ciutat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, durant l’acte del centenari de la presència de CaixaBank a Manresa

L’acte institucional compta amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, entre d’altres personalitats.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, destaca que cent anys després, l’entitat segueix fidel als seus valors.

Més de 700 persones van omplir ahir el Teatre Kursaal per assistir a l’acte institucional de celebració del centenari de la presència de CaixaBank a Manresa. L’acte, presidit per l’alcalde Valentí Junyent, va comptar amb la intervenció del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, el qual va destacar que cent anys després, l’entitat segueix fidel als seus valors: qualitat, confiança i compromís social. Masana va reiterar l’aposta de l’entitat financera per Manresa, ciutat on disposa de deu oficines, un centre d’Empreses, un centre de Banca Privada i on es troba una de les dues direccions territorials de l’entitat a Catalunya, des de la qual es dirigeix la xarxa d’oficines de Girona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Central.

Durant l’acte, que va comptar amb l’assistència del Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, es va reconèixer la tasca de les entitats econòmiques i socials de Manresa amb les quals ha col·laborat CaixaBank al llarg dels anys a través de la seva activitat financera i de la seva Obra Social.

L’acte va comptar amb la presència de la vídua de Pau Casals i vicepresidenta cofundadora de la Fundació Pau Casals, Marta Casals Istomin, que va pronunciar la conferència “Pau Casals, el compromís amb les persones”.

La música també va ser protagonista de la mà de la pianista japonesa Yoko Suzuki i de la violoncelista Mariona Camats. L’acte va finalitzar amb la interpretació del Cant dels Ocells en la versió de Pau Casals amb la interpretació de l’Orfeó Manresà.

CaixaBank, present a la comarca des del 1916

L’oficina 0017-Manresa de CaixaBank, ubicada avui al Passeig Pere III, 17-19, va obrir les seves portes al públic el 9 d’abril de 1917. El primer punt d’atenció al municipi es va situar als baixos de la casa Gomis, al carrer el Born, 11. El 1924 l’oficina es va traslladar a unedifici propi projectat per l’arquitecte Enric Sagnier a la Muralla Sant Domènech, 24, xamfrà amb el carrer Àngel Guimerà. El 1975 va obrir portes al seu emplaçament actual del Passeig Pere III.

Cent anys després de l’obertura del primer punt d’atenció, CaixaBank disposa avui al Bages de 29 oficines, en les quals treballen 148 empleats. A més, CaixaBank té a Manresa un centre d’empreses i un centre de Banca Privada.

L’oficina 0017-Manresa s’ha transformat en una oficina Store, amb un nou model de relació que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat. El projecte d'oficines Store ha estat guardonat amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey lliurat per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC). Aquest premi ressalta l'experiència diferencial que viuen els clients de les oficines Store i que reforça els principis i valors de proximitat, transparència, confiança, qualitat i compromís social de CaixaBank.

CaixaBank renova el seu compromís social a Manresa

L’Obra Social “la Caixa” ha mantingut durant els darrers cent anys el seu compromís amb Manresa i el Bages en els camps social, educatiu, mediambiental i cultural.

La lluita contra la pobresa i l’exclusió és actualment una línia d’actuació prioritària per a l’entitat financera. L’objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents. A Manresa això es concreta en accions com el suport al Banc d’Aliments de la Fundació Rosa Oriol, al programa Invulnerables d’atenció a nens en risc de pobresa i als programes d’atenció social de Càritas, Creu Roja Manresa i el Casal de les Escodines, entre d’altres entitats.

En el camp de la integració social i laboral destaquem la col·laboració, a través d’Incorpora, amb el projecte Mosaïc, que facilita una feina a persones amb malaltia mental. L’Obra Social “la Caixa” dóna suport també a altres entitats com la Fundació Ampans o ARANS, entre d’altres.

El suport a les persones grans ha estat una línia d’actuació destacada. L’Obra Social “la Caixa” disposa de 7 centres de gent gran, propis o en conveni amb altres administracions, a la comarca. Concretament als municipis de Manresa (2), Monistrol de Montserrat, Súria, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles i Cardona. També s’ha col·laborat amb la Fundació Sociosanitària de Manresa, en l’adquisició d’una furgoneta adaptada per al transport dels usuaris del Hospital de dia de Sant Andreu.

El compromís de l’Obra Social amb l’educació i la formació a la comarca del Bages és d’important rellevància. A Manresa això es concreta en accions com la col·laboració amb el programa de beques de la Fundació Universitària del Bages i el suport als cursos de formació professional i a les pràctiques d’empresa de la Fundació Privada Lacetània.

També es treballa en favor del patrimoni arquitectònic de la comarca del Bages. En el marc del programa Patrimoni en Acció, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, s’han dut a terme treballs de restauració pictòrica a les pintures murals de la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona.

L’Obra Social “la Caixa” ha donat també el seu suport a la cultura i a la conservació del patrimoni cultural col·laborant, entre d’altres, amb la fira Mediterrània, amb el projecte Manresa 2022 amb l’objectiu de donar a conèixer el camí ignasià, la restauració de la capella de la Cova, i donant suport a la programació d’espectacles adreçats a la gent gran i als joves del Teatre Kursaal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES