Nota de premsa

CaixaBank impulsa el finançament d’habitatges més sostenibles amb la nova Hipoteca Eficient

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank impulsa el finançament d’habitatges més sostenibles amb la nova Hipoteca Eficient.

• És la primera hipoteca que permet al client incloure, en el mateix préstec hipotecari, el fiançament per les reformes d'eficiència energètica.

• Els clients que contractin la hipoteca poden beneficiar-se de condicions de finançament avantatjoses, sense comissions d’estudi ni obertura, taxació gratuïta i possibilitat de carència durant els sis mesos inicials.

• El nou producte s’emmarca en el compromís de CaixaBank amb l’impuls a les finances sostenibles, objectiu del Pla Estratègic 2022-2024 de l’entitat.

 

CaixaBank ha llançat una nova modalitat d’hipoteca, la Hipoteca Eficient, amb l’objectiu de facilitar el finançament de reformes de la llar per la millora energètica i contribuir a que les persones gaudeixin d’habitatges més sostenibles.

La Hipoteca Eficient ofereix la possibilitat d’incloure, en el mateix préstec hipotecari que es contracta en adquirir una nova llar, el finançament de reformes dirigides a millorar l’eficiència energètica, com, per exemple, canvis en la infraestructura de l’habitatge, substitució de calderes, renovació de finestres i aïllaments i altres intervencions destinades a reduir la demanda energètica de l’immoble i les despeses mensuals en gas i electricitat.

A més, els clients es beneficien d’un finançament adaptat al desenvolupament d’un projecte de reforma, amb tres disposicions de liquiditat, segons l’evolució de les obres, per afrontar els pagaments sense haver d’anticipar cap despesa amb els estalvis personals.

Condicions favorables de finançament

La Hipoteca Eficient és la primera hipoteca a Espanya que permet al client incloure en el mateix préstec el finançament per la millora energètica de la seva casa, amb la possibilitat de disposar de fins al 80% del valor menor entre aquestes dues opcions: el pressupost de la reforma sense IVA o l’increment del valor de la llar en incloure la reforma proposada.

Amb un preu adaptat al perfil del client i a les condicions de l’operació, aquesta nova modalitat d’hipoteca de CaixaBank no aplica comissions d’estudi ni d’obertura, de la mateixa manera que la Hipoteca Casa Fàcil que l’entitat porta anys comercialitzant.

A més, la taxació de la propietat és gratuïta. També s’ofereix la possibilitat d’obtenir un període inicial de carència durant sis mesos, la qual cosa brinda als clients un període inicial més flexible per afrontar els pagaments inicials de la hipoteca.

Per poder optar a aquesta modalitat d’hipoteca, les obres planificades han de suposar una millora de l’eficiència energètica de l’habitatge d’almenys un 7% i contribuir a reduir més d’un 30% el consum energètic no renovable procedent de combustibles fòssils.

Serveis addicionals per la gestió de la reforma

A més de les avantatjoses condicions de finançament, la Hipoteca Eficient de CaixaBank inclou serveis afegits, com la gestió de les subvencions disponibles per a reformes de millora de l'eficiència energètica, la tramitació dels certificats requerits per les administracions públiques i l'opció, si el client el vol, d'aglutinar en un únic rebut mensual el pagament de tots els subministraments. Existeix també la possibilitat, a través de la modalitat Hipoteca Eficient Plus, de contractar un servei addicional “Clau en mà”, que implica la col·laboració d'un expert extern, que coordina i gestiona l'execució de la reforma de manera integral.

Tots aquests serveis relacionats amb la gestió de l'eficiència energètica i es realitzen a través de partners especialitzats seleccionats per CaixaBank. Proveïdor i client pacten els pressupostos i les característiques de la reforma directament entre ells, sense intermediació de l'entitat financera. El client, si ho desitja, pot fer els tràmits amb un altre proveïdor de la seva elecció.

Objectiu: impulsar les finances sostenibles

El llançament de la Hipoteca Eficient s'emmarca en el compromís amb les finances sostenibles, un dels objectius del Pla Estratègic 2022-2024 de CaixaBank.

Dins d'aquestes prioritats estratègiques, l'entitat va aconseguir l'any passat els 27.230 milions d'euros concedits en projectes sostenibles, la qual cosa suposa un increment del 15% més que l'any anterior. El total acumulat des de l'inici del pla se situa en 50.813 milions d'euros, la qual cosa representa un 79% de l'objectiu per al conjunt del període.

 

NOTÍCIES RELACIONADES