Nota de premsa

La Cambra i SODERCAN visiten les oficines de CaixaBank al Marroc per a conèixer les possibilitats d'internacionalització de les empreses càntabres

L'entitat financera disposa de dues sucursals operatives al país: Casablanca i Tànger

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Visita de la Cambra de Cantabria a la oficina de CaixaBank a Casablanca.

• Responsables de la Cambra i Sodercan, acompanyats de diversos empresaris, s'interessen pels serveis bancaris, de finançament i comerç exterior que ofereix l'entitat financera.

• CaixaBank manté una important quota de mercat sobre les empreses espanyoles que operen al Marroc.


• L'entitat financera ha creat “Le Cercle”, un fòrum de trobada per a debatre els temes clau de l'agenda entre els dos països.

Responsables de la Cambra de Cantàbria i de SODERCAN, i una delegació d'empreses càntabra han visitat les sucursals de CaixaBank a Casablanca i Tànger per a conèixer els serveis i l'acompanyament que l'entitat financera pot oferir als empresaris del territori que vulguin operar o invertir al mercat marroquí.

Els responsables càntabres s'han mostrat interessats en l'acompanyament i el suport que CaixaBank ofereix als empresaris, destacant que “pot ser fonamental per a les empreses de Cantàbria que ja estan presents al Marroc o per a les que volen iniciar la seva activitat al país”.

Acompanyament als projectes empresarials entre Espanya i el Marroc

CaixaBank té presència al Marroc des de l'any 2009, quan va obrir la seva primera oficina a Casablanca. Avui, disposa de dues sucursals, a Casablanca i Tànger, des d'on ofereix tot tipus de serveis bancaris, de finançament i de comerç exterior, tant a empreses ja establertes al país com a les que volen iniciar la seva activitat al Marroc.

Actualment, CaixaBank manté al Marroc una important quota de mercat sobre les empreses espanyoles que operen al país i que destaquen per la seva posició de lideratge en l'emissió de dipòsits que provenen d'Espanya.

CaixaBank crea “Le Cercle”, un fòrum de trobada entre Espanya i el Marroc

Els representants de la cambra càntabra també han conegut “Le Cercle”, un nou espai físic situat a la sucursal de CaixaBank a Casablanca per a acollir les trobades de “Le Cercle”, un nou fòrum creat per l'entitat financera, en col·laboració amb l'Ambaixada d'Espanya a Rabat, l’ICEX i la Cambra de Comerç Espanyola de Casablanca, per a abordar temes de l'agenda comuna entre els dos països.

Amb la creació d'aquest nou fòrum, CaixaBank reforça el seu rol com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc.

A la primera edició de “Le Cercle”, el passat 30 de març, van assistir personalitats com per exemple Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank; Moulay Hafid Elalamy, ministre d'Indústria, Comerç, Inversions i Economia Digital del govern del Marroc; Miguel Angel Moratinos, exministre d'Afers Exteriors i de Cooperació del govern espanyol; Said Ibrahimi, conseller delegat de Casablanca Finance City Authority; Ricardo Díez - Hochleitner, ambaixador d'Espanya al Marroc; Hiba Zahoui, directora de supervisió bancària del Banc Al Maghrib; i Mohamed Benamour, president del Conseil du Développement te de la Solidarité (CDS), entre d’altres.

El Marroc, un país clau a la xarxa internacional de CaixaBank

El Marroc és un país clau a la xarxa internacional de CaixaBank. L'entitat financera articula la seva presència internacional mitjançant sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb els bancs corresponents de primer nivell. Actualment, el Marroc és l'únic país en el qual CaixaBank disposa de dues sucursals operatives, amb la inauguració d'una primera oficina a Casablanca l’any 2009 i l'obertura a Tànger l'any 2014.

A més del Marroc, CaixaBank disposa de sucursals internacionals a Varsòvia i Londres. D'altra banda, l'entitat té oficines de representació a Xina –Pequín, Shanghái i Hong Kong–, París, Milà, Frankfurt, Dubái, Nova Delhi, Istanbul, Singapur, el Caire, Santiago de Xile, Bogotà, Nova York, Johannesburg i Sao Paulo.

 

NOTÍCIES RELACIONADES