Nota de premsa

El Govern de Navarra i CaixaBank signen un acord de finançament al sector turístic per preparar el Xacobeo 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, i Manu Ayerdi, Conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Govern de Navarra.

• El conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Govern de Navarra, i la directora territorial de CaixaBank a Navarra, Ana Díez Fontana, van subscriure l'acord que compromet l'aportació de l'entitat.

• A través d'aquesta línia de crèdit de 1.000 milions d'euros, CaixaBank té com a objectiu ajudar a impulsar la renovació i modernització dels establiments turístics i hotelers vinculats al Camino de Santiago.

• Del total de la línia de finançament, MicroBank oferirà 50 milions d'euros per a projectes d'emprenedoria turística vinculats al Camino.

 

El Conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Govern de Navarra, Manu Ayerdi, i la directora territorial de CaixaBank a Navarra, Ana Díez Fontana, han subscrit un acord de col·laboració que recull la posada en marxa d'una línia de finançament dirigida als allotjaments turístics vinculats al Camino de Santiago que renovin els seus establiments i a la implantació de nous negocis de cara a la celebració del Xacobeo 2021. CaixaBank, a través de Hotels & Tourism, la seva línia de negoci especialitzada en el sector turístic, posa 1.000 milions d'euros a la disposició dels allotjaments que formen part de totes les rutes del Camí per contribuir així a la millora de la seva activitat comercial.

Actualment, segons dades de 2018, la Comunitat Foral compta amb un total de 576 allotjaments que ofereixen 15.189 places al Camino de Santiago, la qual cosa suposa el 41,49% del total dels allotjaments de Navarra.

L'aportació de CaixaBank, presidida per Jordi Gual i dirigida pel conseller delegat Gonzalo Gortázar, es distribuirà en dues línies. La primera, dotada amb 950 milions d'euros, permetrà impulsar i dinamitzar el sector turístic i hoteler localitzat en els diferents camins de Santiago, amb l'objectiu d'agilitar la seva posada a punt per la celebració del Xacobeo 2021. Amb aquesta línia de crèdit s'assegura entre altres el finançament de les necessitats de modernització dels allotjaments rurals i albergs, en un sector marcat per la permanent exigència de renovació i aposta per la qualitat.

Aquesta línia es complementa amb una segona línia de microcrèdits que, a través de MicroBank destinarà 50 milions d'euros a afavorir l'emprenedoria en aquelles poblacions per les quals discorre el Camino, mitjançant la creació de noves empreses que atenguin la demanda de la ruta de peregrinació. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar nous negocis que ampliïn i millorin la cartera de serveis disponible en les diferents vies per les quals discorre el Camino, al mateix temps que generin ocupació.

Totes dues línies de finançament, que es posen a la disposició de totes les localitats navarreses per les quals discorren les diferents vies del Camino de Santiago, són ampliables si les peticions de crèdit realitzades superen la quantitat inicial.

En el transcurs de l'acte, el conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Govern, Manu Ayerdi, i la directora General de Turisme, Comerç i Consum, Maitena Ezkutari, han destacat la gran atracció que el Camino de Santiago exerceix en particular entre el turisme internacional, i la importància que els allotjaments i empreses que atenen els pelegrins tenen en el desenvolupament econòmic i social de les localitats pròximes a les vies per les quals discorre.

El 2018, el Govern de Navarra va crear la Taula de Treball del Camino de Santiago amb tots els agents implicats en el Camino per a fomentar la col·laboració públic-privada amb la finalitat d'optimitzar els recursos i establir un model de gestió intel·ligent de tots els aspectes vinculats al Camino de Santiago. Segons el conseller Ayerdi, “aquest acord de finançament amb CaixaBank és una oportunitat formidable per a dinamitzar el Camino de Santiago que és un dels objectius que tenim en el Pla de Turisme (2018-2025). El Xacobeo 2021 és tot un repte per a Navarra i volem aprofitar-lo.” Cal destacar que segons l’enquesta Estudi del Perfil del Pelegrí a Navarra (2018), el nivell de satisfacció dels peregrins en les etapes navarreses és de notable alt. El 86,4% de les persones enquestades no ha percebut cap aspecte negatiu en el camí al seu pas per Navarra. “Són molt bones dades”, comenta la directora General de Turisme, Comerç i Consum. “Però si ens volem mantenir o millorar, hem de proposar més activitats, augmentar el servei i innovar.”

Per part seva, Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, ha destacat que l'entitat vol acompanyar el sector turístic navarrès davant el repte que suposa per a tot el país el Xacobeo 2021 “perquè puguin continuar prestant un servei d'excel·lència i diferenciador”. Díez Fontana ha indicat que, “a través de CaixaBank Hotels & Tourism, al marge del finançament necessari, posarem a la disposició del sector un equip de professionals experts que ofereixen un servei de qualitat i de proximitat”. I va assegurar que els turistes i visitants “se sentiran com a casa, perquè Navarresa és una terra acollidora que alberga al pelegrí i que fa el possible per fer-li sentir còmode, alguna cosa que es veu reflectit en la qualitat dels serveis turístics de la Comunitat Foral”.

Del total de la línia de finançament, MicroBank oferirà 50 milions d'euros per a projectes d'emprenedoria turística vinculats al Camino.

 

NOTÍCIES RELACIONADES