Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Pamplona més de 400 professionals del sector agrari en una Jornada AgroBank sobre Innovació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
De esquerra a dreta, Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), i Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra.

Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, ha inaugurat la jornada juntament amb Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), i Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra.

La jornada sobre Innovació ha tingut com a objectiu compartir amb els professionals del sector els avanços tecnològics que s'estan donant en el sector agroalimentari.

Més de 400 persones s'han reunit avui a la Jornada AgroBank Innovació, una trobada entre professionals i experts del sector agroalimentari que s'ha celebrat avui a Pamplona. L'objectiu de la jornada ha estat compartir els avanços tecnològics i els exemples de bones pràctiques que s'estan donant en aquest important sector econòmic que suposa el 7% del PIB de Navarra, el 14% del PIB industrial, i que amb més de 1.300 empreses genera 24.500 llocs de treball, gairebé el 9% del total de l'ocupació de la Comunitat Foral.

La jornada, celebrada a Baluarte, ha estat inaugurada per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; juntament amb Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), i Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra. Per la seva part, el tancament de la sessió ha estat a càrrec d'Isabel Elizalde, consellera de Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Administració Local del Govern de Navarra.

Després de les intervencions d'obertura, Isabel Bombal, ha protagonitzat la primera conferència sota el títol ‘Innovació: acostant el futur”. Posteriorment, s'han desenvolupat de forma consecutiva quatre breus ponències en les quals s'han abordat diferents qüestions que han posat en relleu l'aposta per la innovació en el sector agroalimentari. Així, Carlos Urzaiz, assessor agrícola de Subministraments Agroebro i tècnic agrícola d'Aceites Artajo, ha parlat sobre el tema ‘Agricultura de precisió: el futur ja és aquí’, després de la qual cosa José Ahedo, socis de la SAT La Travesía, ha desenvolupat la ponència ‘Optimitzant la productivitat, l'impacte ambiental i el marge brut en la producció de llet’.

A continuació ha estat el torn de Gonzalo Agorreta, gerent del Grupo Foody’s, qui ha dissertat sobre ‘Germinar per innovar’ i, finalment, ha tancat les ponències Mercedes Sánchez, investigadora de l'Institut d'Innovació i Sostenibilitat en la Cadena Agroalimentària (IS FOOD-UPNA), exposant sobre ‘Tendències en l'alimentació’.

La Jornada AgroBank ha conclòs amb la celebració d'una taula rodona moderada per Pablo Andoño, director de Banca Retail de CaixaBank a Navarra, en la qual s'ha parlat sobre la inversió de les empreses del sector en innovació i s'han compartit experiències innovadores, així com una visió sobre el futur del sector. La tertúlia ha comptat amb la participació d'Alfredo Arbeloa, director general del Grupo AN; Benito Jiménez, president de Congelados de Navarra; i Jorge Moreno, subdirector de Florette Ibérica i conseller delegat de Vega Mayor.

AgroBank, una línia de negoci per al sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i ja té com a clients 1 de cada 4 agricultors espanyols.

En els seus 4 anys de vida, AgroBank ha superat els 18.400 milions d'euros de volum de negoci, amb més de 350.000 clients, una quota PAC del 15% i una quota d'autònoms agraris del 27,5%. I, quant a les dades de Navarra, el volum de negoci s'acosta als 1.200 milions d'euros, amb un total de 15.000 clients i unes quotes de mercat molt significatives com el 35% de PAC i el 66% en autònoms agraris.

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis per al sector, juntament amb un assessorament pròxim que CaixaBank ofereix en les seves prop de 1.000 oficines especialitzades i amb més de 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Lògicament, aquestes oficines estan situades en els nuclis de població rural, l'activitat de la qual se sustenta en bona mesura sobre el primer sector. A Navarra, hi ha 69 oficines AgroBank, en les quals 173 professionals atenen els clients dels sectors agrari i agroalimentari.

 

NOTÍCIES RELACIONADES