Nota de premsa

Keybotic, guardonada en els Premis EmprènXXI com la start-up amb més potencial de Catalunya

17 anys reconeixent l'emprenedoria i la innovació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta: Maria Alsina, Directora Territorial de CaixaBank a Barcelona; Irene Gómez, CEO i cofundadora de Keybotic; Josep Mª González, Director Territorial de CaixaBank a Catalunya, i Jordi Garcia, director general d'Estratègia Industrial i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria i Turisme.

• CaixaBank, a través de DayOne, Barcelona Activa, ACCIÓ, Tech Barcelona i ENISA han celebrat el lliurament territorial d'aquests guardons de referència per a l'ecosistema emprenedor català.

• Keybotic és una start-up que ofereix solucions de robòtica, com el seu gos robot autònom Keyper per realitzar inspeccions industrials.

• Els Premis EmprènXXI, que arriben enguany a la seva 17a edició, reconeixen l'esperit emprenedor de les start-ups amb més impacte en el seu territori i que generen les millors solucions als principals reptes del demà.

 

La start-up Keybotic ha estat reconeguda en els Premis EmprènXXI com l'empresa de base tecnològica més innovadora de Catalunya. Aquests guardons atorgats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, juntament amb el Ministeri d'Indústria i Turisme, a través d'ENISA, celebren aquest any la seva 17a edició. El lliurament territorial dels Premis EmprènXXI a Catalunya compta amb el suport de Barcelona Activa, ACCIÓ i Tech Barcelona.

Keybotic és una empresa que ha desenvolupat un gos robot denominat Keyper, capaç d'accedir de forma autònoma a entorns complexos per realitzar inspeccions industrials, detectar fuites de gas o altres anomalies, enviant alertes en trobar incidències. Keyper, que funciona amb tecnologia sensòrica i intel·ligència artificial, està especialment indicat per treballar en sectors com el químic o el de la mineria.

Els Premis EmprènXXI s'han consolidat com uns guardons de referència per a l'ecosistema emprenedor, tant a escala nacional com autonòmica.

Impuls a través de formació especialitzada en innovació

Amb aquest guardó, Keybotic ha rebut un premi en metàl·lic de 6.000 euros i l'accés a un programa de formació en un hub d'innovació de referència global. Es tracta de Moonshot Thinking for entrepreneurs, una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement impartida per professorat d'ESADE.

A més, Keybotic també tindrà l'oportunitat de participar en els Investors Day EmprènXXI, unes jornades on podran mantenir contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l'ecosistema emprenedor, i passaran a formar part de la comunitat AlumniXXI, formada per fundadors i guanyadors d'edicions passades.

El lliurament dels Premis EmprènXXI, celebrat en el marc del DayOne Innovation Summit Catalunya, que ha tingut lloc al 4YFN, ha comptat amb la presència de professionals de la Direcció Territorial de CaixaBank, ENISA, Barcelona Activa, ACCIÓ i Tech Barcelona, entre d’altres ponents. El jurat encarregat de seleccionar l'empresa guanyadora ha estat format per membres rellevants de l'ecosistema regional d'emprenedoria.

Les empreses més innovadores i amb més potencial de Catalunya

A més de Keybotic, a l'esdeveniment han participat la resta de start-ups finalistes a Catalunya, que han tingut l'oportunitat de presentar els seus projectes:

  • Cafler és una plataforma global dissenyada per oferir tota mena de serveis als conductors. En aquest sentit, mitjançant la col·laboració amb empreses capdavanteres en el seu àmbit d'actuació, des d'aquest Marketplace es pot sol·licitar de forma digital serveis de tota mena per a l'automòbil -des de la ITV a domicili, fins a una revisió de manteniment, la gestió de tràmits o el rentat del vehicle- per fer més fàcil la vida del conductor unificant tots els serveis en una única plataforma.
  • Rever és un software intel·ligent de gestió de devolucions especialment dissenyat per als e-commerce. Permet retornar un producte còmodament en dos clicks i oferir el seu reembossament en només 25 segons, optimitzant les gestions de devolució i minimitzant els seus costos associats.
  • Tennders és una start-up de logística digital que ofereix solucions SaaS per al transport terrestre de mercaderies de llarga distància. La plataforma connecta transportistes, carregadors i brokers a escala europea mitjançant l'ús de la tecnologia, permetent incrementar l'eficiència i sostenibilitat del transport de mercaderies.
  • The Smart Lollipop és un dispositiu mèdic basat en un caramel intel·ligent capaç de diagnosticar malalties a través d'una mostra de saliva. La piruleta recol·lecta la mostra i la neteja d'impureses per efectuar test de diagnòstic o seguiment de patologies. El dispositiu també compta amb un biosensor que, connectat a un lector òptic, digitalitza la resposta i la càrrega en una plataforma online per a l'accés d'equips mèdics i pacients.

Totes aquestes empreses poden ser els futurs referents de l'ecosistema emprenedor català. Amb aquests guardons, CaixaBank i ENISA reconeixen avui solucions per als reptes del demà, aquells que ens desafien a imaginar un món millor, més sostenible i respectuós.

17 anys fomentant l'esperit emprenedor a Espanya i Portugal

Els Premis EmprènXXI es van crear l’any 2007 amb la finalitat de fomentar i donar suport a aquelles companyies amb menys de tres anys de trajectòria que, a través de la seva tasca, generen més impacte en el seu territori i ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual. És aquesta línia, des dels seus inicis, el programa ha invertit prop de 8,3 milions d'euros en premis en metàl·lic i en accions d'acompanyament i visibilitat, que han beneficiat gairebé 500 empreses.

Com cada any, en aquesta edició es lliurarà un total de 19 guardons a nivell territorial: 17 a Espanya (un per a cada autonomia) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes) i, d'altra banda, també es premiarà amb 12.000 euros les 12 empreses que, independentment del territori, ofereixin les millors solucions a alguns dels principals reptes del demà.

En concret, en aquesta edició s'han definit sis grans reptes concentrats en 12 desafiaments centrats en la preservació dels recursos naturals i l'agricultura sostenible; el benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties; el desenvolupament del talent humà; el creixement de ciutats sostenibles; l'aplicació de la innovació i tecnologia en els diferents sectors, i la transformació de les experiències de lleure.

Així mateix, es farà lliurament de dos accèssits especials en l'àmbit de la sostenibilitat, a l' empresa més sostenible segons els criteris ESG i a la innovació tecnològica més disruptiva. Ambdós accèssits estan dotats amb un premi en metàl·lic de 9.000 euros.

En aquesta edició, els guardons compten amb el suport de diferents empreses del grup, àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, imagin, VidaCaixa, CaixaBank Sèniors, MicroBank, CaixaBank Real Estate & Homes, CaixaBank Payments & Consumer, CaixaBank Hotels & Tourism, CaixaBank Food&Drinks, CaixaBank Tech, Sostenibilitat, Banca Privada, Innovació i CaixaBank Dualiza.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d'actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que donen suport al creixement de l'ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).  

A més, DayOne duu a terme una tasca de banca relacional amb els diferents actors de l'ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Galícia i Catalunya. Actualment, ja cobreix i presta serveis especialitzats a 14 comunitats autònomes. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.  

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança, juntament amb ENISA, cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L'Empresa Nacional de Innovación és una societat pública adscrita al Ministeri d'Indústria i Turisme, la missió de la qual és contribuir a que projectes viables i innovadors, impulsats per emprenedores i emprenedors o petites i mitjanes empreses espanyoles, trobin el finançament necessari per desenvolupar-se i competir en un mercat global.

Aquest impuls financer es materialitza en préstecs participatius, amb imports d'entre 25.000 i 1,5 milions d'euros, que no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent. Es tracta d' una alternativa de finançament que s'ajusta de manera especialment adequada a les necessitats de la pime.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

La cartera històrica d'ENISA supera els 8.685 préstecs destinats a 7.580 empreses, per un import total de més de 1.332 milions d'euros invertits.

A més, ENISA, a través de l'encàrrec del Govern d’Espanya, ha assumit el paper d'entitat certificadora per a les empreses emergents que volen aprofitar els beneficis fiscals i socials de la coneguda com a Llei de Startups, una legislació pionera a Europa que crea un entorn legal favorable per al creixement i èxit de les start-ups.

Sobre ACCIÓ

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial i l’ecosistema de start-ups català posant a disposició de l’empresa 40 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions que donen cobertura a més de 100 mercats.

A més, assessora les empreses i start-ups catalanes en la seva transformació tecnològica i en l’obtenció de finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clusters. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atraure inversions estrangeres a Catalunya.

Sobre Barcelona Activa

Barcelona Activa és l’agència de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. El seu focus és donar suport a persones emprenedores, start-ups i empreses, tant pel que fa al seu creixement com al seu establiment a la ciutat. L’agència municipal acull i ofereix suport i assessorament a start-ups a les incubadores empresarials, i té prop de 30 programes d’empresa de diferents sectors (economia blava, economia social, esport, moda, gastronomia audiovisual, entre d’altres) per al llançament de nous projectes. Tots els programes emprenedors tenen les últimes tendències en tecnologia i innovació. Barcelona Activa ofereix un nou servei 24/7 d’atenció a emprenedors i emprenedores, que guia per itineraris diferents segons els objectius de cada empresa.

Des de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, Barcelona Activa ofereix serveis com constituir empreses, buscar finançament o ajuda en diferents tràmits. L’agència també ofereix formació, especialment capacitació tecnològica de nivells bàsics i avançats per a tota la ciutadania, i fomenta la feina de qualitat, apostant per l’estabilitat i els salaris dignes.

Sobre Tech Barcelona

Tech Barcelona és l’associació independent i sense ànim de lucre que treballa per a consolidar Barcelona com un hub tecnològic i digital de referencia internacional. Creada en 2013, representa a més de 1.300 companyies i compta amb més de 80 organitzacions partners, líders en el seu sector, compromeses amb el projecte. Els objectius de l’associació són potenciar el talent, donar suport a l’emprenedoria, atreure inversió i millorar la competitivitat de les empreses.

Tech Barcelona s’ha consolidat com l’eix vertebrador de l’ecosistema, amb un programa de continguts, activitats i connexions orientat a promoure el creixement del sector digital i tech i la transformació del model econòmic de la ciutat i el país; en un context de projecció internacional i cuidant l’impacte de la tecnologia en la societat. El model d’ecosistema de Tech Barcelona es desplega amb el projecte Urban Tech Campus: una xarxa d’edificis singulars connectats perquè la innovació i la tecnologia s’integrin a la ciutat, involucrin i convisquin amb els seus ciutadans.