Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Menorca a més de 80 professionals del sector agrari a les Jornades AgroBank “Horitzó 2020”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Moment de les Jornades AgroBank “Horitzó 2020”

El director de l’oficina de CaixaBank a Es Mercadal, Samuel Sintes, ha inaugurat les jornades al costat de Llorenç Mas, adjunt a la Gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, Llorenç Mas.

Durant la jornada, representats de Cooperatives Agroalimentàries i empresaris del sector han analitzat alguns dels projectes generadors de valor per a l’agricultura de Menorca.

Més de 80 persones vinculades al sector agrari s'han reunit avui a les Jornades Agràries ‘Horitzó 2020’, una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Es Mercadal amb l'objectiu d'analitzar la situació actual i les perspectives de futur d'aquest sector estratègic en l'economia de Menorca.

La jornada, celebrada a la Sala Multifuncional des Mercadal, ha estat presidida per Llorenç Mas, adjunt a la Gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears; Samuel Sintes, director de la oficina de CaixaBank a Es Mercadal, y Toyo Tudurí, director d’Àrea de CaixaBank a Menorca.

Entre els temes tractats durant la jornada, els professionals participants s'han mostrat molt interessats en els detalls sobre la situació actual de la PAC/Plans de desenvolupament rural , la situació actual i modificacions que ha desgranat en la seva intervenció Llorenç Mas, de la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

També han destacat la participació de Miquel Cardona, expert en Smart solar d’Iberdrola; Lluís Nadal, d’Agrame; Juan Manuel Martí, d’Unió de Pagesos; Sebastià Taltavull, de l’Agroturisme Binissaid així com de Joan Escudero, especialista d’AgroBank, en una taula rodona que ha analitzat els projectes empresarials liderats per les seves respectives companyies.

AgroBank, una línia de negoci per al sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment superant els 340.000 clients a tota Espanya.

En els dos anys transcorreguts des del llançament d’AgroBank, el volum de negoci gestionat ha registrat un increment de l'11,4%, fins als 15.691 milions d'euros.

De fet, CaixaBank s'ha convertit en l'entitat financera de referència per al sector agrari. El nombre de negocis agraris clients de l'entitat ha superat els 100.000 (+5%) i gairebé un de cada quatre autònoms del sector és client d’AgroBank- 24,8% de quota-.

Més de 300 noves oficines AgroBank

El bon comportament del negoci ha impulsat l'aprovació d'un pla de noves obertures d'oficines AgroBank, que contempla sumar 300 noves oficines especialitzades. D'aquesta forma, AgroBank comptarà amb 873 oficines i 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Aquestes oficines estan situades en els nuclis de població on la seva activitat es sustenta, en bona mesura, sobre el primer sector. A Balears hi hà 5 oficines d’AgroBank situades totes a Mallorca.

Les oficines AgroBank ofereixen als clients un alt coneixement del sector i, sobretot, dels subsectors productius de cada territori. Per tant, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d’AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients, i expliquen equips portàtils amb els quals realitzar la seva tasca d'assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES