Nota de premsa

CaixaBank reuneix a 100 hotelers d'Astúries a una jornada sobre assessorament en noves tecnologies aplicables a pagaments no presencials

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada CaixaBank Hotels&Tourism Llanes.

• L'entitat celebra aquestes jornades exclusives per al sector hoteler a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, especialitzada en el sector turístic i hoteler, en col·laboració amb Comercia Global Payments.

• CaixaBank Hotels & Tourism vol impulsar l'activitat comercial del sector a través d'una potent xarxa de professionals especialitzats en aquesta activitat

CaixaBank ha reunit a 100 hotelers d'Astúries a una jornada informativa exclusiva per empreses del sector entorn d'assessorament en les noves tecnologies aplicables a pagaments no presencials. L'acte s'ha realitzat a través d'Hotels & Tourism, la línia de negoci de l'entitat especialitzada en el sector turístic i hoteler, en col·laboració amb Comercia Global Payments.

La jornada, celebrada a El Casino de Llanes, ha comptat amb la intervenció de Marcos Cereijo, especialista en Hotels i Turisme de CaixaBank, i Javier Fernández Calderón, Regional Sales manager de Comercial Global Payments, així com amb el suport del consistori de Llanes, que va realitzar l’apertura de la sessió a càrrec de la regidora delegada de Turisme i Tinent Alcalde, la senyora María Covadonga García Llana.

Marcos Cereijo, especialista en Hotels i Turisme de CaixaBank, va assenyalar que "sota la marca Hotels & Tourism, l'entitat posa a disposició del teixit empresarial hoteler una àmplia gamma de productes i serveis diferencials que, a través d'una xarxa de professionals altament qualificats distribuïts per tot el territori els ajudaran a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària".

A l'acte, també van assistir el director comercial de CaixaBank a Astúries i Lleó, Juan Ignacio Domínguez Latorre, qui va destacar la importància de l'especialització en el sector de CaixaBank i el valor que aporta aquesta a la gestió de les empreses turístiques.

Aquestes sessions permeten als empresaris turístics estar al corrent de les últimes novetats en tecnologies de pagaments no presencials. Els mitjans de cobrament al client són una de les principals preocupacions del sector hoteler, ja que cada vegada més les reserves es realitzen a distància. Això suposa una oportunitat de millora en la imatge i innovació dels negocis enfront del client, que cada vegada és més exigent quant a la facilitat i, sobretot, la seguretat en les seves transaccions.

CaixaBank, entitat de referència en el sector turístic, ha tancat l'exercici de l'any 2018 amb una concessió de 2.200 milions de crèdit al sector hoteler, una xifra que revela el bon comportament de la indústria en aquest moment. CaixaBank Hotels & Tourism, el seu segment de negoci especialitzat en l'atenció de les empreses del sector, ha tingut un creixement del 46% en la producció de crèdit al sector respecte a l'any anterior.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism té com a objectiu oferir a les empreses del sector turístic l'atenció personalitzada que necessiten, mitjançant un equip de 30 professionals que ofereixen a cada client un servei d'alt valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

CaixaBank Hotel & Tourism ha signat durant 2018 més de 40 convenis amb federacions i associacions hoteleres, com la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT); i ha organitzat 45 trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola.

Perspectives positives per al sector

Segons l'informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research al gener, el sector turístic mantindrà una evolució positiva el 2019. Després d'uns anys de creixement sense precedents, en els quals l'entrada de turistes internacionals va batre rècords any rere any, prop de 82 milions de turistes internacionals van visitar Espanya el 2018, una xifra similar a la de 2017 i que, segons les previsions de CaixaBank Research, el sector serà capaç de mantenir el 2019. La principal conclusió és que el sector s'està endinsant en una etapa de consolidació de les excel·lents xifres aconseguides en els últims anys.

A més, cal destacar que, si bé el nombre de turistes s'ha estabilitzat, la despesa turística continua creixent, alguna cosa que reforça l'estratègia del sector d'atreure un turisme de major qualitat. Així, mentre l'entrada de turistes el 2018 s'ha mantingut estable respecte a 2017, la despesa turística ha augmentat un 2,8% i la despesa diària un 6,4%, totes dues xifres molt positives.

El banc que trien les empreses

CaixaBank s'ha consolidat com l'entitat que trien les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank. L'entitat compta amb una xarxa especialitzada formada per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen 1.183 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES