Nota de premsa

CaixaBank obre a Porriño una oficina del seu nou model Store orientat a fomentar la proximitat amb els clients

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank obre A Porriño una oficina

• L'oficina està oberta al públic de dilluns a dijous de 8.30 a 18.30h i els divendres de 8.30 a 14.30h.

• L'entitat ha concentrat en aquesta sucursal els serveis que venia oferint a la localitat.

CaixaBank ha posat en funcionament una oficina del seu nou model Store a Porriño, amb l'objectiu de reforçar el seu posicionament en aquesta dinàmica localitat que pertany al Val da Louriña. Aquesta sucursal, localitzada al carrer Peña, número 7, és la cinquena oficina a Galícia desenvolupada sota aquest innovador model d'atenció personal.

L’Store Porriño compta amb 12 empleats i disposa de quatre caixers automàtics d'última generació. En aquesta oficina, CaixaBank ha concentrat tots els serveis que oferia als seus més de vuit mil clients de la localitat, reforçant el seu servei d'atenció i oferint un ampli horari, ja que obre també a les tardes.

Emilio Barreiro, director territorial de CaixaBanka Galícia, ha assenyalat que aquest nou concepte d'oficina “ens permetrà consolidar l'entitat com un punt de referència a O Porriño per a tots els veïns i estar accessibles per a tots els nostres clients; tant els de banca de particulars, com d'empreses, banca premier o banca privada”. El client es trobarà amb un nou model de relació que està basat en la innovació, la transparència i la proximitat gràcies a una atenció personal. 

Lideratge en innovació de CaixaBank

Les oficines Store són un pas endavant en l'estratègia d'innovació de CaixaBank, reconeguda a nivell internacional com una de les entitats capdavanteres en l'aplicació de les noves tecnologies en serveis financers.

CaixaBank ha estat premiada amb el premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey per les seves oficines Store, per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC). Aquest organisme ha valorat que, en aquestes oficines, els clients viuen una experiència diferencial que reforça els valors de qualitat, confiança i compromís social de CaixaBank.

El 2018, l'entitat ha estat escollida com el ‘Millor Banc Digital d'Europa Occidental’ per la revista Euromoney, per la seva transformació digital i la seva innovació tecnològica. A més, el banc també ha estat premiat com el ‘Millor Banc d'Espanya’ per la revista nord-americana Global Finance aquest mateix any.

 

NOTÍCIES RELACIONADES