Nota de premsa

CaixaBank mobilitza al 40,2% de la seva plantilla en la Setmana Social del Voluntariat de Navarra

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Setmana Social del Voluntariat de Navarra

• Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, va participar dissabte passat a Tudela en una activitat de neteja del riu Ebre que va servir de tancament de la Setmana Social del Voluntariat, en la qual han participat 338 empleats i 47 clients de l'entitat financera.

• Entre el 20 i el 28 d'octubre s'han programat 143 activitats de voluntariat als àmbits social, assistencial, educatiu, cultural, mediambiental i esportiu en col·laboració amb més de mig centenar d'entitats de tota Navarra.

• El 2017, CaixaBank va impulsar més de 12.000 projectes locals a través de l'Obra Social de proximitat de les seves oficines amb un pressupost de 44,4 milions d'euros, dels quals 1,6 milions es van dedicar a 498 actuacions desenvolupades a Navarra.

La Direcció territorial de CaixaBank a Navarra ha organitzat entre el 20 i el 28 d'octubre una nova edició de la Setmana Social, en col·laboració amb l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”, en la qual han participat 47 clients i 338 empleats de CaixaBank, la qual cosa suposa el 40,2% de la plantilla de l'entitat financera.

Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, va participar dissabte passat a l'activitat de tancament de la Setmana Social, concretament a una activitat de sensibilització i neteja mediambiental de la glera del riu Ebre celebrada a Tudela. L'activitat, que es va iniciar amb una xerrada per part de guardes forestals, va comptar amb la participació de més de 70 persones entre empleats de CaixaBank, clients i membres de l'associació juvenil Eguaras, voluntaris de Jesuïtes i usuaris del Centro Pare Lasa.

Aquesta ha estat una de les 143 activitats de voluntariat programades als àmbits social, assistencial, educatiu, cultural, mediambiental i esportiu en col·laboració amb més de mig centenar d'entitats de tota Navarra.

Ana Díez Fontana ha comentat que “estem molt satisfets amb la resposta dels empleats de CaixaBank de Navarra a aquestes activitats de la Setmana Social de Voluntariat. Comptem amb una plantilla molt compromesa i sempre molt propera a les entitats socials i, de fet, aquesta edició ha estat la que ha comptat amb un major nivell de participació superant el 40% dels empleats”.

En concret, 338 empleats i 47 clients han pres part a la Setmana Social ocupant 441 places de voluntaris en les 143 activitats programades per mig centenar d'entitats socials.

A més, la directora territorial de CaixaBank ha afegit que “la Setmana Social del Voluntariat és una mostra més que CaixaBank és un banc amb vocació social que té com a valors la qualitat, la confiança i el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones”.

I, finalment, ha recalcat que “dins de la política de RSE, CaixaBank anima als seus clients a participar en aquestes activitats de voluntariat perquè ajudar a les persones més vulnerables ha de ser un compromís de tota la societat”.

Obra Social de proximitat de CaixaBank, capil·laritat i compromís

CaixaBank, amb la major xarxa d'oficines bancàries d'Espanya (prop de 5.000), aconsegueix una capil·laritat que, juntament amb la intensa relació amb la població a la qual atén, la situa en una posició immillorable per detectar les necessitats socials locals més urgents. Això permet recolzar projectes socials de petita envergadura però que, en conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones.

Per això, l'Obra Social ”la Caixa” distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2017, va anar de 44,4 milions d'euros que van servir per impulsar més de 12.000 projectes locals.

A Navarra, aquesta aportació va superar els 1,6 milions d'euros, que es van distribuir entre uns 500 projectes d'entitats socials locals de tota Navarra.

CaixaBank té una vocació social i destaca per la seva actuació responsable. Dins del seu Pla Estratègic 2015-2018, treballa per ser reconegut com el millor banc en qualitat i reputació. A més, compta amb un pla de Banca Socialment Responsable que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat; Governança; Medi ambient; Inclusió financera; i Acció social i voluntariat. 

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model socialment responsable, basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general. En aquesta línia, des de 2005 és empresa signatària del Pacte Mundial de Nacions Unides i, des de 2012, presideix la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial.

CaixaBank figura en l'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index, que ho situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. A més, CaixaBank ha estat inclòs per quart any consecutiu a l'índex “Climate A list” de CDP, al qual es troben el 5% de les empreses amb major puntuació i acompliment del món en la gestió contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES